HepsiBurada’nın 100TL’ye 50TL indirim kampanyasıyla aldım. Nutuk zaten vardı ama 100TL’yi geçmem gerektiği için aldım. Diğer 2 kitabıda çok uzun süredir almak istiyordum.
Sesli kitap olarak okuyordum. Bunlardan kitaplığa da şart mantığıyla küçük çaplı bir alışveriş yaptım.
Her ay tüm paramı Alfa grubu ve İthaki alıyor.
Son dönemde sahaflardan edindiğim kitaplar.
The Moon Is A Harsh Mistress, Heinlein’ın Ay Zalim Bir Sevgilidir kitabı. 20 TL’ye buldum.
Robots And Empire, Robot Serisinin dördüncü ve son kitabı. Fiyatı 20TL idi.
Ramses Son Of Light, Jacq’ın Remzi Kitabevinden çıkan Ramses serisinin ilk kitabı olan Işığın Oğlu. Bu kitabın Türkçe baskısı yok ama sahaflar utanmasalar bedava verecekler. Her sahafta 3-5 TL’ye var. Ben de bunu 10TL’ye aldım.
Seven Ancient Wonders, Seven Deadly Wonders olarak da basılmış. Mısır piramitlerinde geçen benim çok sevdiğim Indiana Jones, Uncharted kafasında bir macera romanı. Türkçe’ye kazandırılmamış. Fiyatı 15 TL’idi.
Airport 70’lerde Havaalanı, 90’larda da Gece Terörü adıyla çevrilmiş. Hem de üstadların üstadı, guruların gurusu, Google’ın Translate işine girmesinde ilham kaynağı olan, Guiness rekortmeni medarı iftiharımız Mehmet Harmancı tarafından. İşin şakası bir yana bu adamın çevirdiği kitabı okumayı geçtim, yerde görseniz eğilip almayın. Bunun fiyatı 5TL’ydi.
Judas Unchained, Peter Hamilton’ın Commonwealth Saga’sının ikinci ve son kitabı. (İlki Pandora’s Star’dı) Türkiye’de kolay kolay bulmayı beklemiyordum hele ki 30TL’ye bulmayı hiç beklemiyordum. Artık ilk kitaptan başlayabilirim fakat ilk kitap da 1250 sayfaydı, bu da 1250 sayfa. 2500 sayfanın altına girmek gözümü feci korkutuyor
Kidega’dan Alfa kitabı aldım, kitapla birlikte İthaki BK ajandası göndermişler…
İthaki kaç tane bastıysa dağıta dağıta bitiremediler.
2021 bitse dahi ellerinde kalacak kadar.
Pek kullanışlı değil .
İthaki ve ajanda basan diğer yayıncılar ajandaları misal 2022 için 2021 yılının ekim, kasım ve aralık aylarına, 2022’nin ocak, şubat ve marta yetecek kadar basmalı. Bu sürenin dışında alınan ajandalar genelde amaç dışı olarak not defteriymiş gibi kullanıyor. Ya not defteri bassınlar ya da boşa para harcamak yerine 2 - 3 kitabı daha dilimize kazandırsınlar. Herkes karlı çıkar.
Edit: Ajanda kullanma alışkanlığı olan insanlar zaten o yıla girmeden ya da girdikten kısa bir süre sonra zaten ajandaları edinip kullanmaya başlıyorlar.
Hepsiburada 50/100 indirimi ile aldığım kitaplar. Bu alışverişimi modern edebiyat üzerine yaptım. Bu kitaplar haricinde Düş Yakamdan Şeytan kitabını da aldım ama henüz teslim edilmedi. Umarım okuduktan sonra memnun kalırım. Ama keşke YKY, kitapları gazete kağıdı yerine kitap kağıdına bassaydı. -_-
YKY okurken çok sıkıntı yaşıyorum ben de , ayrıca yazıları çok küçük ve sıkı geliyor bana .
Katılıyorum. Satır aralıkları dar ve yazı boyutu ufak. Fakat metin kaliteliyse metinin fiziksel özelliklerine takılmamaya çalışıyorum.
Bugün elime ulaştılar.
- Atatürk ve Demokratik Türkiye - Halil İnalcık: Tarih seven okur diye.
- Savaş ve Barış - Tolstoy: Klasikler okunmalı diye.
- Anlatış - Ursula K. Le Guin: Hainli Döngüsü tamamlansın diye.
- Zeytindağı - Falih Rıfkı Atay: Klasikler okunmalı diye.
- Kaos’ un Kutsal Kitabı - Albert Caraco: Merak
- Mai ve Sİyah - Halid Zİya Uşaklıgil: Klasikler okunmalı diye.
- Şeker Portakalı - Jose Mauro De Vasconcelos: Popüler merak.
- Simyacı - Paulo Coelho: Popüler merak.
- Gantz 4 - Hiroya Oku: Çizimlerini beğenmesem de hikayeyi merak ediyorum.
Amazon Prime Day kampanyasından aldığım kitaplar birkaç gün önce geldi ama paylaşmayı unutmuşum. Böylece HAY klasiklerinden ilk kitaplarımı almış oldum. Her ne kadar boyutlarını sevmesem de ciltlilere göre çok daha hesaplı olduğu için karton kapak almayı tercih ettim. Kitaplar hasarsız geldi.
Aslan Asker Şvayk on numara kitap. Beğenirseniz Madde 22’yi de tavsiye ederim.
Gecenin Sonuna Yolculuk’tan daha iyi çok az kitap var. Belki de yok.
Çok beğendim tavsiyenizi not alıyorum çok teşekkür ederim
Alfa kitap ışınlamaya yakın bir sipariş gönderim hızları var.
Fatih Sultan Mehmed ve Zamanı kitabı bez cilt basılmış.
Ekoloji içindekiler.
İyi okumalar, FSM ve Zamanı kitabının içindekiler kısmını paylaşabilir misiniz?
Teşekkür ediyorum. İçindekiler sayfasını kitap içerikleri başlığında paylaştım.