Ortalık karışmış. Girmediği renk kalmamış benim karakterin ![]()
Son sezonlarda hatta bir lafı var ‘I am green,white,red and black ranger’.
Amazon.
“Erdal Öz Günlükler” Amazon’da 12 TL civarı. “Aşıklar Bayramı” gibi çok güzel bir kitabı olan Kemal Varol’un diğer romanlarını da (belki şiirlerini okumam. Şöyle bir baktım ama şiirlerini pek sevemedim gibi) peyderpey
okumayı düşünüyorum.
İdefix siparişim. Karabasan yeni kitap olmasına rağmen hasarlı gelmişti, değişime gönderdim. Hızlı bir şekilde değişimini yapıp gönderdiler.
Amazondan ufak bir alışveriş 
Yunanistan’da Türk Kahvesi Kırmızı Kedi’nin Hayat Bilgisi serisinden. Bu seriyi gerçekten seviyorum. Hem seriyi sevdiğimden hem de konu olarak ilgimi çektiğinden bu kitabı da aldım. Henüz okumadım ama ilginç bir kitap. İçinde kahve falındaki sembollerin anlamı ve kahveye dair pek çok çizim ile Yunanistan’daki tarihi kahvehanelerin de yer aldığı siyah beyaz bir albüm de bulunuyor. Bu kadar ballandırarak anlattım ama kitabın bana bir de kötü sürprizi oldu; bazı sayfalar eksik
. Sonuç olarak; param iade, kitap bende ama tadım kaçık 
İskandinav ülkelerinin edebiyatlarına bu ara biraz meraklıyım. Aile hikayelerine ise bu ara değil genel olarak meraklıyımdır. Görülmeyenler de bir aile hikayesi. Roy Jacobsen’nın üçlemesinin ilk kitabı. Peki bilmediğim bir yazara üçleme ile başlamak mantıklı mı? Hayır değil. 
Çok çalıştığım zamanlarda genellikle deneme okuduğumu farkettim. Kurutulmuş Felsefe Bahçesi’ni de o günlerde okumak için aldım. Deneme sevenler Salâh Birsel’e mutlaka bakmalı.
Seneler otobiografik bir roman. Kitabın arkasında “deneysel bir metin, toplumsal kronik” şeklinde tanıtılmış. Arkadaşımın ısrarlı önerisiyle aldım. Biraz karıştırdım anladığım kadarıyla başı sonu pek belli değil
Okuyunca buraya kesin yazacağım. Bakalım doğru anlamış mıyım?
Yukarıda bahsi geçen arkadaşımla konuşurken laf döndü dolaştı “aylak adam” edebiyatına geldi. O konuşmadan bir okuma listesi çıkardım ve Denizin Çağırışı kitabını da ilk alışverişime ekledim 
Sahaflardan yine çok uygun fiyata edindiğim kitaplar.
Greg Bear’ın Darwin’s Radio ve Darwin’s Children, adından da anlaşılacağı gibi evrim ve moleküler biyoloji bilimini temel alan, politik ve etik konuların da işlendiği iki kitaplık bir bilimkurgu serisi. Virüsler üzerinde araştırma yapan bir doktor sadece hamile kadınları ve fetüsü etkileyen bir retrovirüs keşfediyor. Virüsün izini geriye doğru takip ettiklerinde virüsün kalıntılarının Neanderthallere kadar gittiğini keşfediyorlar. Evrimin arkasındaki mekanizmayı bu Retrovirüslerin oluşturduğunu düşünüyorlar. Kitap Nebula ödülünü alıp, Hugo’ya da aday olmuş.
Time Enough For Love ve To Sail Beyond Sunset, Heinlein’ın dört kitaptan oluşan The World As Myth serisinin 1. ve 4. kitapları. Sanırım ayrı ayrı okunabiliyor. Kitapların, Goodreads’de öbekleşen SJW kılıklı vasıfsız tiplerin sexist mexsit diye sürekli tetiklendiğini görüyordum. O yüzden özellikle ilgimi çekti, alıp okumak istedim. Ölümsüz olan bir adamın yaşadığı bin yıllar boyunca edindiği deneyimleri anlatmasını konu alıyor.
Time Enough For Love’dan şöyle bir alıntı da gördüm. Çok hoşuma gitti.
Geçen hafta Kırmızıkedi’den verdiğim siparişler.
Siparişlerim işyerine geliyor. Normalde cumartesi günü teslim edeceklerdi. Fakat cumartesi işyeri kapalı olduğu için teslimat gününü değiştirdim. Dün geldi. Fotoğraf için ancak zaman bulabildim.
Sahafçıdan 120 TL yerine 80 TL ye aldığım bir eser. İçime mi doğdu bilinmez iş yerinden çıkmadan önce Stalin ile ilgili eserlere bakıyordum. Hatta buradan İş Bankası yayınları biyografi serisinden çıkar mı diye de sormuştum. Sahafçıya girer girmez gözüme çarptı. Nasıl tevafuk oldu o kadar şaşkınım ki… 

Harika görünüyorlar, en sevdiğim dönemlerdir bu dönemler . İyi okumalar dilerim 
Teşekkür ederim sağolun…

Bu kitaba sahibim ve satmak istiyorum isteyen olursa bana yazabilir İstanbul’da elden teslim edebilirim
Siz kaç liraya satıyorsunuz?
Andy Weir’den Hail Mary ve Dan Simmons’tan Drood. (Bu ikincisini okumayanlara özellikle öneririm.)
Bir de dergi aldım: All About Space
Soldaki Tolkien Mirası, Trendyoldan 76 liraya aldım, kampanya hala devam ediyor. Tavsiye ederim. Gönderen ilknokta.com, çok temiz göndermiş. Kutulu setin üzerinden zaten shrink jelatin var, onu baloncuklu ambalaja sarmışlar, ekstradan kutuya koymuşlar. Ne amazon, ne kitapyurdu, ne kidega, ne idefix, ne bkmkitap en temiz en düzgün kitap gönderimlerim hep ilknokta.com’dan oluyor. İthaki robot serisini baskmayarak bizi üzse de grup şirketi ilknokta hiç üzmüyor. Amazon zaten pis kitap gönderiyor, kitapyurdu son zamanlarda özeni azaltıp pis kitaplar göndermeye başladı.
Sağdaki John Le carre kitaplarını nadir kitaptan aldım. İlk nadir kitap alışverişim. İki ayrı satıcı da kondisyona yeni gibi yazmıştı, hakikaten kitaplar yeni gibiler. John Le carre kırmızı kedi ve alfadan çıkan tüm kitapları topladım, bu iki kitap kalmıştı. Bazı sitelerde çakallar bu kitapların baskısı yok diye tanesine 300-400 TL istiyorlardı, nadir kitaptan 2 kitap + kargo 60 liraya almış oldum.

Benim kitaplığımda sadece Tolkien vardı, @BiblofilYouTube sayesinde bu dizinin çoğu kitabına bulaştım.