Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Evet, yorumlara göre epey varmış. Yorumların bulunduğu başlığı aşağıya ekliyorum.

https://forum.kayiprihtim.com/t/kitaplardaki-ceviri-sorunlari/1868/785

1 Beğeni

İnsan Cinselliğinin Evrimi (Ciltli) kitabını 20 TL’ye görünce hemen aldım. :sweat_smile: Kitap isminde ciltli yazdığı halde açıklamada karton kapak yazdığı için karton kapak gelebilir düşüncesiyle kampanyalar kısmında paylaşmamıştım ama şimdi paylaşacağım, isteyenler gönül rahatlığıyla alabilir. :sweat_smile: Hepsi Amazon’dan güzel indirimlerle alındı. :upside_down_face:

29 Beğeni

HB’den geçen hafta 12.5 TL’ye aldığımız kitaplardan gelmeyen 3 kitap vardı, onlar da geldi.

28 Beğeni

Normalde uzun süre toplu kitap almayacaktım ancak Zaman Çarkı indirimlerini bekliyordum. Kitapyurdunda İthaki indirimini görünce satın aldım. Ancak kendimi tutamadım Zaman Çarkı’nın yanında başka kitaplarda aldım :slight_smile: Hep söylenilen söz gibi, bugün ucuz olduğu için almadım. Yarın çok daha pahalı olacağı için aldım.

49 Beğeni

II. Dünya Savaşı Tarihi’nin içerik kısmını atabilir misiniz?

1 Beğeni

Merhaba, telefonumun kamerası iyi olmadığı için fotoğraflar çok güzel çıkmadı. Kusura bakmayın.

6 Beğeni

Ahmet Bican Ercilasun hocanın Türk Kağanlığı ve Türk Bengü Taşları adlı kitabını Kitapyurdu’ndan aldım. Kitap, içeriğiyle doyurucu görünüyor. Oldukça da hacimli; 19,5x25,5 cm boyutunda, 757 sayfa, bez cilt ve şömizli. Kâğıt ve baskı kalitesi çok iyi. Konuya ilgi duyanlara önerebileceğim bir kitap. Bu arada kitabın adı çok doğru bir biçimde konulmuş. Göktürkler diye bilinen Türk devletinin adı gerçekte Türk Kağanlığı’dır. Onların diktiği yazıtlar da Bengü Taş olarak geçer.

18 Beğeni

Bu seriyi çok seviyorum. Selim İleri’nin emeği ile 12 cilde tamamlanmak istenen, ancak Madımak Katliamı sebebi sonra “Attila İlhan - Kendi Seçtikleri” ve “Aziz Nesin - Kendi Seçtikleri” “Halit Ziya Uşaklıgil - Selim İleri” gibi kitapları rafa kalktı.
En arka kısımda ise, bazı Kazım Taşkent Serisi kitapları farklı isimde yazıyor. Bazı kitaplar hiç basılmadı :slight_smile:

Bu iki kitabı uzunca süredir istiyordum biraz pahalı idi, dolapta uyguna görünce kaçırmak istemedim. Papatya çayımla keyifle okuyacağım :slight_smile:

15 Beğeni

Geçenlerde televizyonda Hermann Göring ile ilgili çok güzel bir belgesel izlemiştim. Bir de bu Hermann’ın kardeşi var, ismi Albert Göring. 2 kardeş tam birbirlerinin zıttılar ama Hermann tam psikopatmış. Başka insanların ne yaşadıklarını umursamıyormuş ama kendi ailesi zayıf noktasıymış adamın. Albert Göring Yahudileri kurtarmak için didinmiş durmuş ama koruyucu meleği hep Hermann olmuş. Ne SS, ne Gestapo hiç dokunamamış Albert’a. Hitleri Hitler yapan kişilerin başında geliyormuş Hermann. Belgeseli bir daha yakalarsam ismini not edeyim belki izlemek isteyecekler de olabilir.

2 Beğeni

İlkin Başar Özal’dan Kısa I. II. Dünya Savaşı Tarihi ve Kısa Soğuk Savaş Tarihi kitaplarını aldım. Çok keyif alarak okudum. Özellikle Soğuk Savaş Tarihi kitabını çok beğendim. Diğer iki kitabını da zaman içinde alıp okumayı düşünüyorum. İyi seçim, keyifli okumalar dilerim.

1 Beğeni

@MelihAntepli 2. Dünya Savaşı çok değişik hikayeler barındırıyor. Ben Almanların çok suçlu olduğunu düşünüyorum. Ama Japonlarda en az onlar kadar pis işler yapmışlardır. Ha keza Amerikalılar, İngilizler ve Ruslar da öyle.
Değişik hikayeler olarak Coca Cola Ceo luk görevini yapan Muhtar Kent’in babasının hikayesini, Çizgili Pijamalı Çocuk filmini/kitabını ve özellikle Boyalı Kuş kitabını öneririm.

@Gelu İlkin Başar Özal uzun zamandır listemdeydi. Bu yaştan sonra tarihi kişisel zevk ve fikri olgunlaşma için okuyorum. Çok teorik, akademik, çok tarih bilimini içeren derin kitaplar o yüzden yoruyor. Benim istediğim içerik olarak hep kendisini önermişlerdi, ben de tüm kitaplarını aldım.

1 Beğeni

Katılıyorum. İş Kültür’den Basil Liddell Hart’ın kitapları var misal 1.ve 2. dünya savaşı için. Zamanında onları düşünüyordum ama o kadar kapsamlı okuma yapmak istemedim. Sizinle aynı sebeplerle İlkin Özal’ın kitaplarına yöneldim ve isteğimi tam olarak karşılıyor. Anlatımı ve dilini beğeniyorum.

https://www.amazon.com.tr/Birinci-Dünya-Savaşı-Tarihi-Liddell/dp/6053322423/ref=sr_1_1?dchild=1&qid=1634375834&refinements=p_27%3ABasil+Liddell+Hart&s=books&sr=1-1

https://www.amazon.com.tr/İkinci-Dünya-Savaşı-Tarihi-Liddell/dp/6053325368/ref=sr_1_13?dchild=1&qid=1634375835&refinements=p_27%3ABasil+Liddell+Hart&s=books&sr=1-13

1 Beğeni

Çok haklısınız, bu kitaplar bende de mevcut. Ancak kesinlikle konuya giriş kitabı olamazlar. Çok fazla detay mevcut.

12 Beğeni

27 Eylül’de verdiğim Kidega siparişimi dün teslim aldım sonunda! Metis %50’den yararlanmıştım. Kitaplar jilet gibi geldi ama pek geç geldi.

26 Beğeni

İdefix, Amazon ve Dolap siparişlerim.

35 Beğeni

:unamused: çok özenli bir basım olmuş cidden.

36 Beğeni

Bu kadar para verip böyle bir şeyle karşılaşmak çok üzücü ya. Sizinkini görünce ben de bakayım dedim almış ama henüz bakmamıştım şömizleri çıkarıp. Benimkiler de şöyleymiş:

Logo okunmuyor, tam ortada basılmamış, solucanın baskısı parça parça silinmiş :frowning:
Kapaklar da yamuk

23 Beğeni

Dune ciltli set 2. baskı mı yaptı acaba? Ben alalı epey oldu böyle değildi baskılar o sırada alan kimsede, üzücü olmuş :confused:

2 Beğeni

Gerçekten öyle, birde incelerken yırtık sayfa buldum. :pensive: yani bütün kitapları tek tek inceleyemezler muhtemelen ama böyle de olmamalı sanki

7 Beğeni

Kızılay YKY mağazası alışverişim. Kütüphanemi Toplarken kitabı hiç hesapta yoktu ama ismini görünce aldım :sweat_smile:

20 Beğeni