Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

BKM’nin Bursa’dan İstanbul’a getirdiği sürenin yarısı :grin:.

5 Beğeni

İlk baskının kapağını eklemeleri hoş olmuş, ayrıca çizimler harika gözüküyorlar. Ne sıklıkta serpiştirilmişler?

1 Beğeni

Ay harika çok mutlu oldum, hayırlı olsun size :star_struck:

1 Beğeni

Geç olsa da doğum günü hediyelerimi aldım. Yerdeniz @chanteplure’dan, Cehenneme Övgü ve Ses Ve Öfke @r0ck3tman’dan.

Dinle, Küçük Adam bende vardı zaten, başka birine hediye olarak aldım.

29 Beğeni

Az sayıda sayfada arka arkaya eklemişler ama genel olarak 10-11 sayfada bir eklemişler.

1 Beğeni

BKM siparişlerim biraz bekleyerek de olsa geldi bugün :). Osprey’lere olan ilgimi burada yazmıştım. Beni asıl heyecanlandıran ise, Siyah Rus kitabını görmem oldu. Normalde baskısı yoktu, ben en azından öyle biliyorum. Ciltli geleceğini düşündüm ama sağlık olsun.

‘‘Siyah Rus’’ Frederick Bruce Thomas’ın hayat hikayesini anlatıyor. Geçen yıl Sabancı Üniversitesi Turkish Studies bölümü ‘’ Istanbul’s Russian Moment, 1919-1923’’ konulu bir sempozyum düzenlenmişti. Ben de orada Princeton’da hoca olan, harika insan Nilüfer Hatemi sayesinde online şekilde izleyici olarak katılmıştım.

F.B.Thomas kölelikten kaçıp Rusya’ya sığınıyor. Moskova da garsonluk vb. işlerde çalıştıktan sonra 1900’lü yılların başında Şef garson oluyor, işler tıkırında gidiyor. Sonraları Moskova’da jazz mekanları açıyor çok da popüler oluyor paraya para demiyor :slight_smile:

Rusya’da devrim olduktan sonra, ne yapacağını bilemiyor her şeyi elinden yok olup gidiyor, Amerikan Konsolosluğu’na gidiyor, ama tabi ismini Fyodor Fyodoroviç Thomas olarak değiştirip Rus vatandaşı olunca ve ‘‘zenci’’ de olduğundan, konsolosluk kapıyı kapatıyor. Ailesi ile birlikte on binlerce Rus vatandaşı gibi soluğu İstanbul’da alıyor. Her şeye sıfırdan başlıyor, hammallık yapıyor, komilik garsonluk…

Ve sonunda talih tekrar yüzüne gülüyor, Taksim’i Taksim yapan insanların başında geliyor kendisi. İşgal yıllarında, varyete kızlarını ilk getiren kendisi oluyor. İlk başta Şişli tarafında Stella adlı mekanı açıyor sonra Taksim de Maksim Gazinosu’nu açıyor. o kadar ünleniyor ki, Amiral Bristol bile kabullerini burada gerçekleştiriyor.

Kazandığı paraları harcıyor, borçlarını döndüremez oluyor ve yaklaşık olarak 9 yıl kaldığı İstanbul’da borçları yüzünden Sultanahmet’teki hapishaneye konuyor. Hastalıktan ve sefaletten orada ölüyor. (1928) Arkadaşları onu Feriköy’e gömüyor ancak onların da parası olmadığı için mezar taşı yapılamıyor ve Taksim’de büyük bir iz bırakan Siyahi Rus, böylece yok oluyor…

İnanılmaz bir hayat hikayesi, sanki bir senaryo ve filmi çekilecek…

Alexandrov 1 yılı aşkın süre İstanbul sokaklarında gezip onun izini aramış, notlar tutmuş… Kocaman bir helal olsun diyorum :slight_smile:

Daha önce okumamış ya da böyle bir kişinin varlığından habersiz her okuyucuya bu kitabı tavsiye ederim. Ben de sempozyumdan sonra çok ilgimi çektiği için detaylı bakmıştım. Şimdi tekrar okuyacağım.

23 Beğeni

Alfa ve Everest kitapları BKM, diğerleri İdefix.

27 Beğeni

Umarım sayfalarda hatalı baskı vs gibi sorunlar yoktur :slight_smile:

1 Beğeni

:slight_smile:

Senede 2-3 kez, hatalı, boş sayfalı kitap denk geliyor. 2021 kotamı doldurdum ben. :slight_smile: Bu sene sonuna kadar başka hatalı baskı denk gelmesin.

Hem ayrıca ne demiş ünlü bir Türk büyüğü "hatasız kitap olmaz hatasıyla sev onu " :slight_smile:

5 Beğeni

Zamir’i okurken bugün çat boş sayfa geldi,ufak çaplı bir spazm geçirdim. Neyse ki bölüm sonlarına boş yaprak koymuşlar :slight_smile:

1 Beğeni

D&R’ın yüzde 50’lik Yordam Edebiyat indirimi + 15 TL kod kullanımıyla güzel fırsat oldu.
11 günde geldi. :sweat_smile:

20 Beğeni

Şu anda 15 tl ne kodu var acaba d&r`da?

1 Beğeni

Uzun süredir yeni kitap almadım ama yakında küçük bir alışverişim olacak. Bu güzel kitabımız ise Banabi uygulaması hediyesi. Bu güne özel Nutuk hediye ediyorlar, çok güzel düşünülmüş bence, üstelik Can Yayınları ve tam metin. Uygulamayı kullanan varsa haber vereyim dedim.

25 Beğeni

Siparişe ekleyip aynı kitabı ben de aldım ancak iç sayfaları canlı puntolara sahip değil adeta cansız fotoğraf çekilmiş gibi bir baskı geldi. Peki sizin iç sayfalar nasıl?

1 Beğeni

Benim iç sayfalar da öyle. Kitap korsan kitaptan hallice hatta direkt korsan kitap gibi. Ama hediye olarak büyük bir kitap hazırlamışlar, masraftan epey kısınca böyle oluyor demek ki.

2 Beğeni

Acaba bir tek bana mı böyle geldi deyip reklamdaki gibi “banabi geldi” şeklinde sinirlendim ancak emek ve hacim söz konusu olunca sineye çektik.

2 Beğeni

Ankara Kitap Fuarından yeni geldim. Gitmişken 3 kitap aldım ama çok bir indirim yoktu, ben de zaten fazla bir şey beklemiyordum. Ayrıca kitaplara ve fuara oldukça ilgi vardı.

Fethi Yılmaz, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan ile tanıştım ve kitapları imzalattım. Benim için keyifli geçti fuar :blush:

26 Beğeni

Benim de o şekilde geldi ama hediye olduğu için çok da takılmamak lazım tabii. :slight_smile: Güzel bir hediye düşünmüşler gerçekten.

Hazır İthaki Zaman Çarkı’nın ciltsiz versiyonlarını beklediğimden hızlı şekilde basarken 4 ve 5. kitaplarını D&R’dan alayım dedim. İlk 3 kitabını da BKM’den sipariş ettim, onlar da gelince seriye başlayacağım inşallah.

33 Beğeni

Epiryanu beni bu Osperylere bulaştırdı ki iyi ki çoğu kitaplarının konuları ilgimi çekmiyor.Mangalar ile Amazondan aldım.

12 Beğeni