Birkaç ay önce 1 günde değiştirmişlerdi kitabımı.
İdefix siparişim. "Hayali Yerler Sözlüğü"nü ilk sipariş ettiğimde iptal edildilmişti. İki gün önce tekrar aynı fiyattan aldım, şanslıyım ki bu gün teslim edildi. Umarım tüm bekleyen arkadaşlar kitaba kavuşurlar.
Kırmızı Kediler Hayat Serisi’nden. Bu seriyi tanıtmayı kendime misyon edindim
Kidega,ilk nokta ,idefix siparişlerim ortaya karışık .
Hayali yerler sözlüğünü çoktandır almak istiyordum ,forum sağolsun biri haber vermişti ,en son ben aldım sanırım kupon vs ile 36 tl oldu ve çok ilginç benden önce alanların sipariş tedarik edilmedi diye iptal edilirken bana gönderildi .
2 yıl aradan sonra verdiğim ilk Kidega siparişi az önce elime hasarsız şekilde ulaştı, mutlu oldum.
Yılmaz Özdil ve kitaplarını pek beğenmem lakin hediye kitaplarda olduğu için seçtim.
Kabal ise İnstagram sayfaları tarafından çok şişirildi ve genel olarak yerli yazarları (eski ve kaliteli istisnalar hariç) pek sevmediğim halde fantastik olunca ve böyle bir baskı olunca şans vermek istedim.Bayan P’yi zaten çok bekliyordum, şükür kavuşturana diyorum.
İş Bankası ciltli serisini ise almaya tam gaz devam ediyorum.
Dünya Sanat Tarihi kitabını geçen sene oldukça uygun bir fiyata almıştım ama nakit ihtiyacından satmıştım, yeni zamlar gelmeden tekrar alayım dedim.İlk aldığım sefer kutu şu yukarıdaki gibiydi, yeni kutusunu ise oldukça kalitesiz buldum.Bu fiyata keşke eski kutuyla devam etselerdi yeni kutusunu eskisine oranla çok kalitesiz ve böyle harika bir baskıya yakışmayacak kadar kötü buldum.
Bardakçı’nın Yıkılış ve Kuruluş kitabının baskısına hayran kaldığımı söylemek isterim.Zarif ve oldukça güzel bir kutusu var.Şömiz, baskı kalitesi, sayfalar vb. tüm detaylarını çok sevdim.İçerik zaten harika, muhakkak bu baskıyı almanızı tavsiye ederim, evladiyelik bir baskı olmuş.
Bkmkitap Alfa yayınevi siparişim geldi. Yine bkmkitaptan tedarikte olan bir siparişim daha var ancak bkmkitap konusunda ben yanılmışım, forumdaki arkadaşlar haklıymış, pişmanım. Daha önce 2 büyük sipariş vermiştim, sıkıntı olmamıştı, bu sefer o kadar şanslı olamadım.
- Sipariş ettiğim kitapların özellikle citli olan birçoğu tedarik edilemedi diyip iptal edildi. Kitapların neredeyse hepsi inanılmaz kirli ve deforme olmuş kitaplar. Kitapçıda yıllarca rafta kalsa bu hale gelmezler. Depoda kirlenmiş, ezilmiş ya da kondüsyonundan dolayı iade edilecekler kitaplar gibiler. Sanki bkmkitap böyle 2.kalite sayılacak kitapları indirim adı altında siteye koyup bize satıyor gibi. Fotodaki kitapları sildim ama birçok çıkmayan leke, ve kitapların çoğu yerinde deformasyonlar var.
- Alfa yayınevinden kampanya yapılıp yayınevinin en çok sattığı ciltli kitapları tedarik edememek garip. Bence kampanya süresince yayınevinden tedarik edilen birşey yok, kendi depolarındaki eski ve kötü olmuş kitapları gönderiyorlar.
Sonuç olarak iade ile uğraşmayacağım. Diğer siparişim de gelsin, daha bkmkitaptan kitap almayacağım. Bu da bana ders olsun. Mesela ilknokta kampanyasından yüklü sipariş geçtim. Kitaplar daha gelmedi ama jilet gibi geleceğine eminim.
Bunca kitabı poşete koyup göndermemişlerdir herhalde dimi kolide gelmiştir?
Koli içinde dağınık halde geldi. Öyle baloncuklu poşet vb. bişey yoktu. Sherlock’lardan birini kutuya kitabın ortasından açarak koymuşlar ya da o kolideki dağınık halden dolayı öyle oldu bilmiyorum ama kitabın ortadaki sayfaları katlanmış ezilmiş saçma bir hal almış.
PKDlerde durum nedir? Yaşayacaklar mı? (BKM nin bu sıkıntısından dolayı PKDleri sepete atıp atıp çıkartıyordum. Sonunda kidega güzel indirim yaptı oradan aldım)
Ben de böyle düşünüyorum. Yeni çıkanlar hariç tercih etmiyorum artık.
İlk siparişim iptal edilince sizle beraber tekrar sipariş vermiştim yine iptal ettiler benimkini, forumda indirim haberini verdim diye cezalandırılıyor muyum neyim
Üstad fotoğrafta biraz görünüyor ama karton kapağı saran kağıt çok kötü. Siz iyisini yapmışsınız. Ben keşke 5 lira pahalı alsam da burdan almasaydım diye düşündüm.
Üzüldüm gerçekten. Neye göre teslim ediyorlar bilmiyorum. Umarım daha uygun bir fiyattan alırsınız.
Çok saçma bir iş hocam. Buradaki herkesten önce sipariş veriyorsunuz ama sizden sonra sipariş veren herkese gidiyor, sizin ki iptal ediliyor. İlginç gerçekten ve çok sinir bozucu.
Sherlock’un Alfa çevirisini Martı ile karşılaştırmak istiyorum. Mümkünse birkaç sayfa paylaşabilir misin?
Dostum üzüldüm cidden. BKM hep öyle yapıyor. Uzunca tövbeliydim 2 ay önce falan düzgün getirdiler. Ben de düzeltildiğini düşünmüştüm kargo olayının yanılmışım.
Bugün gelen İdefix siparişim. Kitapların beşi Alfa’nın Bilim serisinden. John Gribbin’in Galaksiler kitabı ise İş Kültür’den. Alfa’nın Bilim serisine ait kitaplar ilgimi çekiyor. Aslında 3 kitap (ikisi J.Gribbin’e ait) daha vardı siparişimde ama İdefix temin edilemediği gerekçesiyle iptal etmiş. İşin tuhaf yanı iptal edildiği zaman hâlâ sitede satışta görünüyordu. Neyse, üzerinde çok durmadım.
Özellikle Alfa Bilim serisinden kitap almaya devam edeceğim. Sevdiğim konular.
Bu arada uzay, paralel evrenler, kuantum fiziği, zaman yolculuğu vb konulara hakim olan arkadaşlardan da kitap tavsiyesi almak isterim. Yayınevi fark etmez. Özellikle @Abraxas @isos81 @nefarrias_bredd’in önerilerini almak isterim.
Ekleme: Kodlarla beraber kitaplar oldukça uygun fiyata geldi. Şöyle diyeyim, her bir kitap Alfa’nın kendi sitesindeki fiyatlardan 5-6 tl daha uygun oldu.