Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Ben Brian Greene kitaplarını severek okumuştum ama sanırım baskısı yok artık.

Lawrence Krauss azılı bir ateist. Biraz bunun etkisinde kalıyor bana göre, o yüzden de popüliste kaçabiliyor kitapları. Hiç Yoktan Bir Evren kitabı fena değildi. Vurucu bir iki yeri vardı.

Bunlar harici pek okumadım açıkçası, çoğunlukla YouTube panellerini izledim. Cosmos dizisi de ayrı bir güzeldi.

Diğer arkadaşların repertuarları benimkinden iyidir diye tahmin ediyorum. :slight_smile:

4 Beğeni

İdefix sahipleri sabit fiyat yasasını zorlayacağına işini düzgün bir şekilde yapsa daha iyi olur. Her seferinde bir problem yaratmasalar olmaz.

2 Beğeni

Evet, Cosmos’u yıllar önce severek izlemiştim. Bunun yanında, dediğiniz gibi bir çok YouTube videosu izledim o dönemlerde. Aslında sadece bu konular değil, ezoterizm içerikli veya ne bileyim Agarta, Thule gibi var olduğu iddia edilen ilginç konuları, tartışma programlarını bile takip etmeye çalışırdım elimden geldiğince, hoş konular bunlar :slight_smile:
Dediğiniz kitabı not aldım, baskısı olup olmadığına bakayım.

Bkm’den Yerdeniz tek cilt alsam mı almasam mı diye günlerdir düşünüyorum ama bu yorumdan sonra almamaya karar verdim sanırım. Uygun fiyata geliyor ama o kitabı ne halde gönderirler bilemiyorum. 🥲

Geçenlerde iki tane Yerdeniz hacminde ciltli kitap aldım. Tertemiz geldi. Ön yargılı olmayın, en kötü iade edersiniz.

3 Beğeni

Güzel kitaplara benziyorlar hocam, güle güle okuyun. Aralarından sadece John Gribbin’i okudum.

Benim konu üzerine beğendiğim kitaplar şunlar:

Bilimsel yönteme, astrofiziğe, evrenin oluşumuna ve kuantum mekaniğine giriş boyutunda kitaplar. Feynman’ın kitaplarını özellikle öneriyorum, Nobel ödüllü bir fizikçi olmasının yanında öğretmenliği, pratik şakaları ve mizahıyla da öne çıkmış bir kişilik.

• Richard Feynman - Altı Zor Parça (İşin komiği, kitabın özgün adı 6 Easy Pieces)
  • Richard Feynman - Eminim Şaka Yapıyorsunuz Bay Feynman
  • Richard Feynman - Keşfetme Hazzı
  • Carlo Rovelli - Fizik Üzerine 7 Kısa Ders
  • Carlo Rovelli - Zamanın Düzeni
  • Neil deGrasse Tyson - Astrophysics for People in a Hurry
  • Lawrene M. Kraus - Hiç Yoktan Bir Evren

Dünya dışı zekâlar, bunları destekleyebilecek yıldız sistemleri ve gezegenlerin oluşumundaki parametreler, bunlarla ilk olası temas ve karşılaşılabilecek zorluklar üzerine:

• Isaac Asimov - Extraterrestrial Civilizations

Çoklu evrenler üzerine:

• Brian Greene - Saklı Gerçeklik
  • Michio Kaku - Paralel Dünyalar

Sicim teorisi üzerine:

• Brian Greene - Evrenin Zarafeti

Kara delikler, solucan delikleri, zaman yolculuğu üzerine:

• Stephen Hawking - Zamanın Kısa Tarihi
  • Stephen Hawking - Kara Delikler ve Bebek Evrenler
  • Neil deGrasse Tyson - Kara Delikten Gelen Ölüm
  • Paul Sutter - How to Die in Space: A Journey Through Dangerous Astrophysical Phenomena

Günümüz için imkânsız, ancak gelecekte bir ihtimal mümkün olacak teknolojiler üzerine:

• Michio Kaku - Olanaksızın Fiziği
  • Michio Kaku - Geleceğin Fiziği

Günümüzün imkânlari dahilindeki / gelecek birkaç on yıl içindeki roket itiş teknolojilerini inceleyen, Mars’ın nasıl terraform edilebileceğini anlatan, daha uzak gelecekteyse yıldızlararası yolculuklar için gerekli teknolojiler üzerine:

• Robert Zubrin - The Case for Space
  • Michio Kaku - İnsanlığın Geleceği
16 Beğeni

Jelatini bari olsa üzerinde yanları kıvrılmaz diyeceğim ama hala kararsızım. :sweat_smile:

Baloncuklu poşete sarıyorlar ama karar sizin. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam. Değerli önerilerinizi de not aldım. Türkçeye çevrilmiş olanları tabi. Michio Kaku’nun YouTube’da pek çok videosunu izlemiştim yıllar önce. Ama kitaplarını okumamıştım. Bu kitaplardan bulabildiğimi alacağım.

Ahaha bu da iyiymiş :smiley:

1 Beğeni

Feynman’ın ‘6 Easy Pieces’ ve ‘6 Not So Easy Pieces’ adlarında iki farklı kitabı var. Türkçeye de ‘6 Kolay Parça’ ve ‘6 Zor Parça’ diye çevrildiler, isimlerinin çevirisi normal geldi bana. 2 farklı kitabın isimlerini karıştırdılar acaba, ben mi yanlış anladım?:thinking:

2 Beğeni

Hayır, bir yanlışlık yokmuş, düzelttiğiniz için teşekkürler. Feynman’ın ‘6 Not So Easy Pieces’ adlı eserini bilmiyordum.

Benim önerdiğim kitap ‘6 Kolay Parça’ olacaktı.

1 Beğeni

Ders dinlerken dayanamayıp (Biraz da sıkıntıdan :crazy_face:) Bkm’den şöyle bir sipariş verdim ben de. Zamlar gelmeden istediğim bazı demirbaşları toplamam lazım diye avunuyorum 🥲.

8 Beğeni

Kidega’dan oluşturduğum 3 farklı sipariş 3 gün ard arda elime ulaştı. Enpara sayesinde %67’yi aşan indirim sağlamış oldum.

En alttaki 3 kitap ise amazon’dan geldi.

Özet

15 Beğeni

Arkadaşlar Hakan Günday kitapları da %50 indirimde, bayağı bi övgü aldığını gördüm forumda. İlk hangi kitabı okumalıyım? Sipariş vereceğim de.

1 Beğeni

Kinyas ve Kayra. 20karakter.

2 Beğeni

Amazon siparişlarim geldi. 10 kitap toplam 118 tl tuttu. Herhangi bir hasar yok kitaplarda. Gerçi Amazon siparişlarimde hiç sorun yaşamadım umarım ileride de yaşamam :slight_smile:

24 Beğeni

Üstad merhaba, burada paylaştım.

Ben de aynı indirimden geçen sene almıştım, jelatini açmadım hala kıyamıyorum.

1 Beğeni

Ben de geçen ay 216’a aldım Amazon’dan jelatinin açmaya kıyamadım öyle duruyor.:smiley:

1 Beğeni

Çıkış sırasına göre okuyabilirsiniz. Bağımlı değil kitaplar. Neden bilmiyorum ama Kinyas ve Kayra’yı ben en sona bıraktım. :slight_smile:

1 Beğeni