Kidega ile 2 kez görüştüm ve hiç bekletilmeden çok hızlı da bağlandım. Çok yardımsever çalışanları. Stoklu çalışmadıklarını ilettiler. Siparişimdeki eski baskı bir kitabı da isteğim üzerine hızlıca iptal ettiler.
İptal edilmiş 3 kitabım, Kitapsepeti’nde %50 indirimde ancak orda da aynı sorun yaşanır mı diye müşteri hizmetlerini arayıp sormak istedim. Bekleyen 10 müşteriden sıradaki müşteriye 59 dakikada geldi ve 59 dk 59. saniyede telefon kapandı. Çok kızdım.
Şuana kadar Kidega’da Conan The Barbarian Sayı 9 - 10, Star Wars: Darth Vader Cilt 3 - Sith Kara Lordu, BKMKitap’da Cadılar Yolu - Scarlet Witch Cilt 1 kitaplarım iptal edildi. Kidega’da 3, BKM’de 4 siparişim var. Büyük çoğunluğu çizgi roman. Daha çok iptal bekliyorum. Bakalım siparişler ne zaman çıkamaya başlayacak. Ayın sonunu bulur bu gidişle
Bence bu yeni bir faydalanma yöntemi. Hem tık alıyorlar hem paranı alıyorlar hem de bekletip parayı bir güzel işletiyorlar kampanya bitince de stok yok olayı oluyor. Sen kampanya diye milleti kandır sonra iptal et, ondan sonra da tekrar satışa sun. Nedense şaşırmadım.
Ama o paralar hemen satıcı hesaplarına geçmiyor Örneğin şu son dönemin en çok kullanılan aracı şirketlerinden iyzico ödemelerinde 7 gün sürüyor, banka poslarında bu süre 28 güne kadar çıkıyor.
Bunlar da bu sabah Amazon’dan sipariş verdiklerim, az önce geldiler. Ama bu sefer kutunun içine öylece koymuşlar kitapları. Neyse ki zarar görmemişler…
İndirimi haber veren olmama rağmen siparişimin iptal edilmesini benimle dert eden forumdaki arkadaşlar sağolsun indirim gördükçe haber verdi ve ben de alabildim sonunda
Amazon ve BKM’den gelen kitaplarla kasım ayını erken kapattım. Black Friday’de olağandışı bir indirim olmazsa alışveriş yapmayı düşünmüyorum.
BKM görece hızlanmış ya da İstanbul’da olduğum için erken geldi, bilemiyorum. Hiçbir kitapta hasarla karşılaşmadım, büyük şans.
Amazon bu kez hayal kırıklığı oldu. James Hogg ve Hugo’nun kitapları hasarlı. Tekrar sipariş vermemi söylediler. Arada fark olursa ödeyeceklermiş. Savaş ve Barış ambalajlı olmasına rağmen hasarlı. Delikanlı’nın sırtında da siyah bir nokta var. Tahta kalemle yapılmış gibi. Çıldırmamak elde değil. Onları da değiştirsem mi bilemedim.
Bu arada sıcağı sıcağına Türkiye’nin 1950’li Yılları’na başladım. 70’li Yıllar’ı daha sonra edinmeyi planlıyorum. Çehov’un öykülerinin beşinci, altıncı ve yedinci cildi de daha sonraya kaldı.
Benim Kidega siparişimde iptal yok. Hepsi tedarik edilmiş fakat göndermeye uygun görmedikleri için bekletiyorlar. Özellikle bir kitapta iptal bekliyordum çoğu yerde tükenmeye başlamıştı fakat sanırım bir yerden bulmuşlar. Umarım fil saldırısına uğramamıştır.
Bildiğim kadarıyla aldıktan sonra haber vermiştim, sizinki gelmiş benimki ise hala “Sipariş Hazırlanıyor” durumunda. Alabilmiş olmanıza sevindim. Galiba alabilmek için bir kaç kere iptal edilmesi gerekiyor.
Bi neler almışım diye baktım da gerçekten battım sanırım. Normalde de alamadığım, zam gelirse daha da zorlanırım dediğim kitapları toplamaya çalıştım %50’den ve sonuç bu oldu. Başka bir kampanyayı cüzdanım kaldıramaz sanırım . Bu arada Kidega’dan yıllar sonra ilk siparişim oldu ve daha alalı 2 saat olmadan 2 kitabı temin etmişler bile güzel hareket .