Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Zaten İtalyan Dili okumamdan dolayı elimin altında bir İlahi Komedya istiyordum Türkçe olarak ama Oğlak Yayınlarını bir türlü iyi bir fiyata denk getiremiyordum ama zam haberleri ve kokuları alınca annemi sıkıştırdım bak sonra hiç alamayız diye ki annem akademik kitaplarımı veya katlı sağlayacak kitapları karşılar tamam dedi ve Kidega’dan bulup sepete ekledik ama 100 TL kargo sınırı olunca annem Kırmızı Pazartesini kendine eklettirdi, Gerekli Şeyler’de de indirim olunca bir tane kendime manga attım baktım yine tamamlanıyor İş bankasından 5 Tl’ye gördüğüm ilk kitabı attım sepete bende olmayanlardan. Diğerleri de kitapyurdunda 4.yıl dönemim diye verilen ayrıcalıklar ile yani bedava kargo ve artı %10 indirim ben de Pegasus Kelepirden sürekli kovaladığm şu seriyi aldım ki normalde 30 TL idi 27’ye düştü bir de o gün doğumgünüme kadar 1.5 gün yani seçili kitaplardan seçme hakkım vardı ben de en mantıklısı olarak Küçük Prensi attım sepete ve geldi de hemen.

21 Beğeni

Eyvah o zaman, hoş geldin yeni endişe ve heyecanlı bekleyiş :woman_facepalming:t4:.

2 Beğeni

Artık endişe ve heyecanlı bekleyiş yok. Çünkü Türkiye’de ki hiç bir firmadan beklentim yok. Sıfıra razıyım yeter ki sıfırın altı olmasın. Gölge etme başka ihsan istemem cümlesini sonuna kadar yaşatan ve yaşatacak bir ülkede yaşadığımın çok farkındayım. Bu sadece kitap firmaları özelinde değil her firma özelinde geçerli. Daha bugün marka olmakla övünen kocaman yerler yaptırıp şube açan Köfteci Yusuf restoranına gidip 48 (kırk sekiz) dakika bekleyip yemek yemeden çıkmış birisiyim. :rage:

4 Beğeni

Fangs ve Harry Potter amazon.us’den, diğerleri amazon türkiye’den.

36 Beğeni

Kitaplıgı düzeltirken fark ettim de, hali hazırda okuduğum zaman çarkı kaos lordu ile 14. Kitap arasında muazzam bir kalınlık farkı olmasına rağmen kaos lordu sayfa sayısı daha fazla!

Sizce sebep nedir? Sayfa numarataj hatası mı? Yaprak kalınlığı mı?

Özellikle son dönemde satın almış arkadaşlarda kontrol ederse sevinirim.

3 Beğeni

Kaos Lordu’nu yakın zamanda almadım ama 14. Kitabı yazın almıştım. Aynı kalınlıktalar. Sayfa sayısı da 70 sayfa civarı fark var. 1000 küsür ikisi de. Işığın Anısı 1005, Kaos Lordu 1078. Işığın Anısı en sonda sözlük yok zaten. Okudum ayrıca. Baskı sorunu yoktu.

1 Beğeni

Ben ikisini de alalı uzun zaman oluyor. Büyük ihtimal ikisini arasındaki kağıt kalınlık farkı resimdeki nerdeyse 1.5cm lik kalınlık farkını doğuruyor. Eğer imkanınız varsa 14.kitabın kalınlığını ölçme şansınız var mı?

Sayfalar yavaş yavaş inceliyor hocam.

1 Beğeni

Kapak kalınlıklarıyla birlikte yaklaşık 6.5 cm. 6.3 falan.

1 Beğeni

2-3 Jack London daha var gelecek. Binbir Gece Alfa baskısını 5-6 ay önce Delta baskısını almak için satmıştım, yüzde 50 ile fiyat denk gelince aldım.

Jack London Amazon
Delta Binbir Gece Kidega

38 Beğeni

Hocam bu kitaplar ciltli fakat Martin Eden bana çok ince göründü. Çünkü Martin Eden 528 sayfa, Deniz kurdu 376 sayfa olmasına rağmen aynı kalınlıkta duruyor. Ciltli kitaplar daha kalın olmasına rağmen bunun sebebi nedir?

Kalın kitapların sayfaları daha ince hocam. Bende de var. Bir miktar daha ince ama kağıt aynı kağıt.

1 Beğeni

Kağıtlarını bir tık ince tutuyorlar bu kitaplarda. Şamua tarzı kuşe benzeri bir kağıt olduğu için normal kalınlıkta basıldığında çok ağır oluyor. Yine de incelikten korkmamak lazım, kaliteli bir baskı bence. :slight_smile:

3 Beğeni

Muhtemelen kağıt gramajları aynı değildir.

1 Beğeni

Benim korkum kitaplara para harcamaktan diğer gereksinimlere para yetiştiremiyeceğim korkusu. Ciltli kitaplarda bariz bir fiyat farkı var çünkü :slight_smile:

1 Beğeni

Evet çok büyük fiyat farkı var. Ben hem %50 kampanyalara hem de Papara ve İninal kampanyalara denk getirerek topluyorum. Epey düşüyor fiyat ama yine de pahalı.

1 Beğeni

İş Kültür ciltli baskıların kâğıt kalitesi gerçekten çok iyi. Epeyce karton kapak almamış olsam kesinlikle ciltli alırdım.

1 Beğeni

Hakan Günday senelerdir okumak istediğim bir yazardı fakat DK grubunda çok indirim olmadığından elim pek gitmiyordu. Bu indirimlerde alabildim kitaplarını. Amazon ve Hepsiburada.

29 Beğeni

Bu başlıkta Günday kitapları gördükçe mutlu oluyorum. :slight_smile:

8 Beğeni
  1. Karamazov Kardeşler - F.M. Dostoyevski

1. Monte Kristo Kontu - Alexandre Dumas
  2. Demir Ökçe - Jack London
  3. Drizzt Efsanesi 5: Gümüş Damarları - R.A. Salvatore
  4. Dune Mesihi - Frank Herbert
  5. Vakıf - Isaac Asimov
  6. Savaş Meleği Alita 3: Ölüm Meleği
15 Beğeni