Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

@KorkutHatun dan gelenler.

17 Beğeni

Gecenin sonuna yolculuk görünen kapak Kazım Taşkent baskılı gelmeyebilir

Teşekkürler. Yorumlarda yeni baskının yollandığını okumuştum, bilerek sipariş verdim.

2 Beğeni

Kitaplara zam gelecek, alamayacağım korkusuyla listemde bekleyen kitapların hepsini alıp 1 yıllık kitap bütçemi Kidega’ya verdim. :slight_smile: Kargolama hızı kampanya dönemi olduğu için çok yavaştı elime ulaşması 20 günü buldu.

46 Beğeni

A dan Z ye her şey güzel de nasıl koridor dan klasik alıyorsunuz vallahi tüylerim ürperiyor !

2 Beğeni

Neden dolayı tüyleriniz ürperiyor.

1 Beğeni

Koridor’un çevirilerinde bir problem göremiyorum ben.Hani üst düzey değiller ama gayet okunabilirler,kapakları da muhteşem olunca alınmayacak bir mevzu göremiyorum.

4 Beğeni

Niye Koridor kötü mü? Işık Ergüden, Uğur Büke gibi başka yayınevlerinden de bildiğimiz çok iyi çevirmenlerle çalışıyorlar, ciltli olmasının ve güzel durmasının da etkisiyle insanlar alıyor işte.

7 Beğeni

Çeviri için denildiğini zannetmiyorum. Kaldı ki orada Ahmet Arpad çevirisi gözüme çarptı. Gayet üst düzey bir çevirmen Bez cilt nedeniyle olabilir. Bazı insanlarda bez cilt dokusu hoş hisler yaratmıyor

1 Beğeni

Neden öyle dediniz? Ben daha önce koridordan 2 tane klasik okudum bir problem görmeyince diğer merak ettiklerimi de aldım. Ayrıca bez ciltler çok kaliteli onun için bile alabilirim. :slight_smile:

Kidega can yayınlarında indirimi %50’den %40’a düşürmüş

Bence bez ciltler çok iyi bir fikir.Yani Z kuşağına klasik okumak istediğinde eline İş Bankasının o aynı tip sarı-kahve kitaplarını mı okur yoksa bu cıvıl cıvıl güzel ciltli baskıları mı yani?

Ben de Koridor Yayınlarının klasikler serisi ile ön yargılara sahiptim. Ta ki Tess kitabının ciltlisini alana kadar. Çalıştığı çevirmen ve kitabın ciltli olup hoş duruşu bu ön yargımı bitirdi. Seçilen kitaplar uzun süredir listede durup nokta atışı yapılan kitaplar gibi duruyor. Bence Koridor Klasikler de güzel seçim :+1::1st_place_medal:

2 Beğeni

Koridor’un bez ciltli klasikler serisi cilt kalitesi ve fiyatlandırma açısından güzel bence.

1 Beğeni

@Arcade @alper @Akahige 3 kişi birden cevap vermeniz beni onore etti teşekkürler öncelikle,

Oblomov üzerinden konuşacağım; Sabri Gürses, Nuri Yıldırım, Ergin Altay, Sabahattin Eyüboğlu ve Erol Güney çevirmişken Furkan Özkan çevirisine ait Koridor Yay. neden ?

Arkadaşlar çoğunuz ciltten bahsetmişsiniz; Çevirisi iyi olmayan bir kitap isterse dünyanın en iyi tasarımına sahip olsun almam. İlber Hoca diyor ki; Yakın o kitapları.

Birisi şu kitabının şu çevirisi iyi demiş; Buna varım işte çevirisi iyiyse alınır ama sadece o alınır, bizim insanımız seri olsun bütün olsun peşinde diye sorgusuz sualsiz çeviriye bakmadan seri tamamlıyor, hepsi işkültür olsun, can olsun, koridor olsun v.s v.s

Teşekkürler.

5 Beğeni

İyi de siz bayağı tüylerim ürperiyor demişsiniz.Bizim de demek istediğimiz tüyler ürpertecek bir mevzunun olmadığı.Zaten çevirisi iyi olmayıp kitabın kapağına göre almak inanın bana buradakilerin %95’nin yapacağı bir mevzu değil. Kimse de seri tamamlıyoruz demedi,5-6 tane üst üste kitabı gözüktü hepsi bu yorum yaptığınız gönderide.

4 Beğeni

Tüyleriniz diken diken olunca ben bez cilt doku hissi zannetmiştim.

Şu neden çevirmiş çok garip bir soru onu yerine şöyle hatalar var bu çeviride demek daha doğru bir yaklaşım olurdu.

5 Beğeni

@Arcade @alper :slight_smile:

Ben tepkimi koydum hakkında okuduğum çeviri yanlışlıklarına karşın.

@Arcade Ben size ve bu konudan bir başkasına seri tamamlıyor demedim, genelleme yaptım ki böyle insanlar çokça var.

@alper ince esprileriniz çok hoş gerçekten :slight_smile:

Ben öyle sormak istemedim siz de yanıtlamak istemiyorsunuz bu da sizin yaklaşımınız.

Teşekkürler herkese iyi okumalar .

1 Beğeni

Kimse size iğneleyici bir üslup kullanmadı. Bu kadar ve bu şekilde ani tepki vermenizi anlamadık o kadar. Forumda yenisiniz galiba. Biz merak ederiz, nedir, ne değildir, diye sorarız. Çevirilerden dert yanıyorsunuz fakat yazdığınız cümleleri iki, üç hatta dört defa okumak zorunda kaldım.

15 Beğeni

Bence bu slogan forumun yeni sloganı olmaya aday :slight_smile:

7 Beğeni