Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Allahtan domuzlara karşı savaşta kurbağaları çağırmamışsın, halimiz haraptı yoksa. :slight_smile:

4 Beğeni

Domuzlar yabaniydi, neyse ki ben daha çok yabaniydim. :joy: Normalde bu tarz şeylerde eşimi öne sürerim ama kitabım söz konusuydu. :buyucu:

4 Beğeni

Ben şeyden dolayı aldım genç-çocuk kitapları bazen inanılmaz oluyor hatta aslında yanlış kategori/yayınevi kurbanı oluyor. Mesela Licia Troisi Doğan Egmont’tan çıkma, tamam Ejder Kız serisi genç - çocuk kategorisinde buna bir itirazım yok ama Yükselen Dünyanın Savaşları üçlemesi kesinlikle değil hatta genç-çocuk birisine gram önerilmemesi gereken bir seri çoğu açıdan.

Bu seri çocukça denilebilir. Yumuşak bir dili var zaten. Çok rahat 8-9 yaş için uygun diyebilirim.

1 Beğeni

Alper hocam acaba Modern Türk Edebiyatı Klâsiklerinde ciltli kapak ve karton kapak edisyonlarının sayfa kalitesinde de fark var mı? Kitabevlerinde ciltli baskı inceleme fırsatım olmadı hiç.

1 Beğeni

Bu serinin karton kapak kitaplarından görmedim ben. Karton baskı kağıtları nasıl bilmiyorum. Ciltli baskılarda ise fildişi renkli İvory denilen kağıtlardan var. Kağıt gramajı yüksek bu nedenle kitaplar ağır oluyor.

Kağıt ve ip dikiş olması nedeniyle ciltli baskıları beğeniyorum.

Beğenmediğim yönü ise hem bu seri hem modern klasikler yeni ciltlilerde kullanılan şömizlere çok dikkat etmek gerekiyor, kolay yırtılıyor.

Şöyle çok can sıkıcı bir durum da var. Sait Faik’in 6 kitabının sırtları diğerlerinden farklı. Ayrıca ilk 3 kitabın kapağı şömiz ile aynı değil. Kapak neyse de ikinci baskılar yapılırken ayrıca şömiz satarlar umarım.

19 Beğeni

Yaptığınız yoruma aynen katılıyorum.Kağıt kalitesi, sırtı, cildi gerçekten çok kaliteli.Zamlı fiyatları ne olacak merak ediyorum…
Şömiz yorumunuz doğru ama Can ciltli kitaplarda böyle bir sorun mevcuttu, baskı kaliteli ama şömiz çabuk hasar alıyordu, iki baskıda o eksiye rağmen çok güzel baskılar. :smile:

1 Beğeni

Teşekkürler Alper. Evet Sait Faik serisi biraz garip durmuş ama yine de benim gözüme çok rahatsız edici gelmedi. Cidden ciltli ve şömizli olunca çok çok farklı duruyor. Ama karton kapak ve ciltli kapak arasındaki fiyat farkına değer mi hâlâ karar veremedim. Bugün teslim aldığım “Acıyı Bal Eyledik” kitabının sayfaları nedense bu sefer her zamankinden farklı gibi geldi. Rengi daha sarıya çalan, kaba bir dokusu olan bir malzeme gibi.

Durduk yere internette kötü bir şekilde linç yiyen kız kardeşimiz aklıma geldi. “Sait Faik’in Abasıyanık kitabı” Umarım o kardeşimizin içindeki kitaplara karşı harlattığı ateş sönmemiştir.

3 Beğeni

@Who_Sametto Evet , Can şömizlerin kötü yönüde aynı ama Can bez cilt olması nedeniyle bence iş Kültür’e göre bir adım önde. :slight_smile:

@Erdo Belki diğer seri modern Klasikler ve Türk Klasikleri için olmayabilir ama bence bu seri, Modern Türk Klasikleri için seride olan yazarlar, şairler nedeniyle değer.

Fiyat olarak evet pahalı, karton kapak X 3 gibi bir fiyatı var.

3 Beğeni

Evet, ciltli ve karton kapak baskı arasında sayfa kalitesi açısından fark var. Ben ciltlilerin sayfa kalitesine İş Kültür mağazasında bakmıştım, daha kaliteli.

2 Beğeni

:confused: Bunlar hep baştan çıkaran şeyler.

3 Beğeni

Furkan Özkan genç çevirmenlerden olup hali hazırda aldığı eğitime bakmanızı tavsiye ederim. İnsancıklar çevirisini müthiş akıcı bulmuştum. Oblomov’a da başladım ama araya başka kitaplar girince daha sonraya erteledim. Çeviride tekel mi var, başkalarının çevirisi değerlendirilmesin mi?

5 Beğeni

Sol küme Amazon’dan sağ ile Kidega’dan gelenler.

Amazon alışverişimin üzerinden bir süre geçti ama paylaşmaya fırsat bulamadım. “Nazlı Kar” ve “Geceyarısı Çocukları” kitaplarını zamlanmadan %50 indirimde görüp almıştım. Fakat Carlos Fuentes’in ve Roberto Bolaño’nun kitaplarını zamlanmadan yakalayamadım. :disappointed:

" Portugallia İmparatoru", " Mutlu Bir Çocuk" ve “Doktor Glas” İskandinav edebiyatından önemli eserler. Antonia ve “Alexandra” Pulitzer ödüllü Amerikalı yazar Willa Cather’ın üçlemesinde iki kitap. Serideki kitaplar ayrı ayrı okunabilir diye biliyorum ama umarım yayınevi son kitabını da en yakın zamanda basar. Kuzey Işığı Yayınları’na forumda denk gelmedim. Zamanım olursa kitapları okuduğumda yorumlamak isterim. Böyle girişimlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gelen iki minik kargom daha var ama paylaşmak için Kidega siparişimi bekleyeceğim.

Son olarak, söyleyip söylememekte çok kararsız kaldığım bir durum var. Dün bu sayfada rastladığım kibirli, kaba ve agresif bir yorum biraz tadımı kaçırdı. Okuduğumuz bu kitaplar ruhumuzu inceltmeye, üslubumuzdaki kibri-saldırganlığı fark etmeye ve karşımızdaki kişi ile empati yapmaya yetmiyor mu?

Hayat zaten zor birazcık nezaket.

32 Beğeni

Evet, kesinlikle. Ben de ciltlilere geçmeyi düşündüm ama sonra baktım aradaki fiyat farkı biraz tuzlu olacak toplamda, vazgeçtim.

2 Beğeni

Şöyle basit hatalar yapılmasın artık. Yıldık. Her seride her yayınevinde ayrı bir olay.

1 Beğeni

27 Kasım’da verdiğim kidega siparişim, az önce elime ulaştı. Diğer kitaplar, çabuk temin edildi sayılır. Semenderlerle Savaş’ın çıkış tarihi nedeniyle daha fazla beklemiş oldum. Kitaplar temiz geldi.

35 Beğeni

Kuzey Işığı Yayınlarından Aelita’yı okudum. Çeviride bir sıkıntı yoktu. Sizinkilere ek olarak Panait İstrati Hayaller ve Yollar, Aelita, Bir Çalgıcının Seyahati 1-2, Morfin ( Bulgakov) ile Leviathan (Joseph Roht) aynı kitap içinde başılmış. Ben bu kitapları eylülde almıştım. Ankara’da Ada Gross marketten almıştım. Fiyatları orada internetteki fiyatından biraz daha iyiydi. Şimdiki fiyatlar hakkında hiçbir bilgim yok. Antoine’yı da seri kitaba bulaşmayım diye almamıştım içimde kaldı. :joy:

Benim de içimde bu kitap kaldı. :upside_down_face:

Ankara’da ikamet etmiyorum, keşke ben de marketten alabilseydim. :slightly_smiling_face: Kitapperonu isimli sitede, saydığınız kitapları bir set haline getirmişler ve %50 indirimle satıyorlardı. Fakat siteye güvenemediğimden almadım. Amazon fiyatları da uygundu, henüz zamlanmamıştı aldığımda.

1 Beğeni

Sahaflar fiyat güncellemeden son anda aldığım kitaplar.

Time Traveller’s Almanac adından da anlaşılacağı gibi Zaman Yolculuğu temalı öykülerin derlendiği 1000 sayfalık hayli kapsamlı bir antoloji. Öyküler kronolojik olarka değil, Zaman Yolculuğu temasının hangi bakış açısı ve amaç doğrultusunda işlendiğine göre beş ayrı kategoriye ayrılmış.

Eye Of Ra’ya Dan Brown kitaplarına benzer Mısıroloji temalı bir kitap ararken denk gelmiştim. Yurtdışında da pek popüler olan bir roman değil fakat Goodreads yorumları oldukça olumluydu.

Sirens Of Titan Titan’ın Sirenleri, Breakfast Of Champions ise Şampiyonların Kahvaltısı kitapları. Kurt Vonnegut’un ingilizce kitapları sahaflarda anlam veremediğim bir şekilde pahalı satılıyor. Bunlar ciltli Delacorte baskıları olmalarına rağmen fiyatları dağılmış eksi baskılarına göre kısmen daha uygundu.

I Am Legend, Richard Matheson’un Ben Efsane kitabı. Bu baskı Gollancz’ın 50. Yılına özel yaptığı 10 kitaplık ciltli Anniversary serisine dahil olan bir kitap. Bu seriye dahil olan bir kitabı Türkiyede bulmayı hiç beklemiyordum.

In The Ocean Of Night, Gregory Benford’ın Hard Sci-Fi türünde, Galactic Center serisinin ilk kitabı. Dünyaya yaklaşan bir asteroidi yok etme görevi sırasında, cisimin aslında asteroid değil başıboş bir uzay sondası olduğunu anlaşılır ve bir süre sonra bu sonda aracılığı ile güneş sistemimiz dışından gelen sinyaller alınmaya başlanır.

34 Beğeni

Time Traveller’s Almanac sırtında yazan isimler “Yıldızlar Geçidi” gibi. Türkçeye çeviren bir yayınevi olsaymış keşke.

:slight_smile:

“Of Course, H.G.Wells”

Aksini kim düşünebilir. :slight_smile:

8 Beğeni