Hem de ciltsiz baskısı o fiyata sanırım. Gidişat kötü. 13 dolara buldum burada ben eBay’de.
Ya Phlebas’ı Hatırla kitabıyla aynı kalitede. Kitabı elime alsam kağıt hamuru diye yoğurabilirim. Bir kış gecesi masalı kitapları ciltli ve aynı sayfa hemen hemen. Kıyas yapınca içime öküz oturmadı desem yalan olur.
@Erdal_01 durum tam öyle olmuş.
Valla müthiş, iyi okumalar diliyorum. Hayırlısı ile 2022 Ekim’de Kanada’da olacağım. Ondan sonra rahatlıkla İngilizce kitap alabileceğim:))
Üretimde herhangi bir hata yok. Şimdiye kadar bana sosyal medya hesaplarından ulaşan tek bir şikâyet bile olmadı. Buradaki dostlarım ise eğer kitaplarınızda bir sorun varsa sosyal medyadan bana ulaşırsanız her türlü yardımcı olmaya çalışırım.
Ciltli aldım ben bakalım nasıl çıkacak. Yılbaşından önce gelir umarım. Orası burası dökülüyorsa iyi dileklerimi sunarım.
Çok teşekkürler. Kur ve sektöre yansıması bu minvalde giderse beklettiğiniz bazı kitapların buralardaki baskılarına bakmak mantıklı olabilir gerçekten. Ekim’e kadar liste iyice kabarır.
Ben buradaki sahaftan 120 TL’ye almıştım. İkinci el yurtdışı fiyatları ucuz, 8-9 dolara vardı abebooks’da.
Kesinlikle, Ortaçağ bildirisi gibi listemi açıp sahafa okuyacağım. :)) Çok teşekkür ederim tekrardan, iyi okumalar dilerim.
Baktım dostum şimdi, bir o kadar da kargosu var hatta daha fazla, artık bekleyeceğim. Yapacak bir şey yok. Sen çok iyi bulmuşsun. İyi okumalar diliyorum.
Aylarca Ayn Rand soruldu ama çıktığından beri hiç bir fotoda denk gelmedi.
Öğrenciler aylık harçlıklarını, çalışanlarda çoluk çoçuğunun rızkını bitirmek istememiştir.
3-4 belki 5 aydır aldığım kitaplar bunlar. Fotoğrafta olmayan Dune seti ve birkaç can ciltli var. Tamamını kampanyalardan aldım. Kiralık Konak dolap uygulamasının verdiği kuponla sadece kargo ücretine geldi.
HAY klasiklerini ve Can ciltlileri burada fırsat paylaşan arkadaşlar sayesinde aldım.
Balzac’ı Cemal Süreya çevirileri nedeniyle Kor Yayınlarından aldım, kitapyurdu çekiyle.
PKA’ını Bkm, geri kalanların çoğunluğunu Kitapsepeti %50 kampanyasıyla aldım.
İlk defa özellikle bir seriye başlayayım, Can ciltli toplayayım dedim ama sanırım bu ekonomik tabloda onlara yer kalmayacak. 2021’de evimize yeni bir üye katıldığı için kitap okuyamamıştım, sanırım önümüzdeki yılları eldekileri okuyarak geçireceğim, ufaklıkla kitap okuma saatleri yapmayı hasretle bekliyorum. Hem ekonomik hem de bir miktar stok yapmam sebebiyle belki Hafız Divanı haricinde bir süre kitap al(a)mayacağım.
Herkes için beklentilerini aşan bir yıl olması dileğiyle, dualarınız kabul olsun.
Belki birinin düğününde takılırsa o paylaşır.
Pegasus’un satış olayı biraz fiyat kaynaklı olsa da. Bizim forumda hype yaratılan bazı kitaplar var. Baskısı yokken deli gibi soruyor herkes, basılınca soranların çoğu almıyor.
Bu arada Hayatın Kaynağı o fiyata rağmen Kitapyurdu satışı 200’e yaklaşmış. Atlas Vazgeçti’de onun peşinde gidiyor rakam.
Bir ara Kitapyurdu satışı için piyasanın %10’u gibi düşünün diyorlardı. Doğruysa ve o kitaplar 2000 satışa yaklaştıysa bence Pegasus hedefine ulaşmıştır.
Belli kesimin okuması bizim için yeterli mantığı güdülüyorsa çok yazık. Bu hayvar değil trüf mantarı değil. Yemesem de olur diyebileceğimiz bir durum değil. Edebiyattan, kültürden bahsediyoruz. Bu vesile ile buradan yeni yılda herkesin ihtiyacı olan şeylere kolaylıkla erişmesini diliyorum.
Mantıklarının öyle olduğunu düşünmüyorum ama daha önce @Agape yazmıştı sanırım. Başka yayınevleri bastıkları kitaplarda belli bir etiketle çıkıp sonrasında piyasaya göre fiyat yükseltirken, Pegasus yüksek fiyattan çıkarıp sonrasına hazır oluyor. Dolar arttı, kağıt arttı vs. bir daha zam yapmıyorlar genelde.
Bir de mesela ben çıktığında kim alır bu fiyatlardan bu kitapları diyordum ama adamlar satıyorlar demek ki. Aynı şey ev, araba gibi ürünlerde de yaşıyorum. Kim alır bu fiyattan dediğim evler ve arabalar peynir ekmek gibi satılıyor. Garip ülkeyiz yani…
Araba veya gayrimenkuller ileriye dönük yatırımlar. Yine de onlarla kıyas doğru olmaz gibi. Sonrasına hazır olma mantığı da saçma. 1 sene veya 2 sene sonra 200 TL edecek bir ürünü bugün bu fiyattan satmak da dinimizce caiz değil bana göre
Yazarların telifleri arttırma usulu mü yapılıyor acaba. Onunla da ilgili olabilir belki. Kapalı zarf usulüyse en yüksekten fiyat verip risk almak istemiyor da olabilirler. Valla beynimiz yanar bizim bu senaryolarla.
Ben o fiyatlarla alamama rağmen bir şey demem diyemem. Telifi artırmaya gerek yok sabit 10 birim diyelim. Pazartesi 110 liraydı, çarşamba 120, bugün 130 oldu. Şöyle bir piyasa da gerçekten fiyat belirlemek çok zor. Yine de hayırlısı olsun hepimiz için.