Mart ayından beri ilk aldıklarım. En alttaki ciltli olan bkmkitap diğer hepsi amazon siparişi. Usta ve Margarita kitabım vardı eski bir Can yayınları baskısı ancak arkadaşım geri getirmediği için almak zorunda kaldım. Böyle arkadaşlar eksik olsun? Orwell kitabında ise farklı öyküler var diye dişünüp aldım ama kitap yarısına kadar 1984 ve Hayvan Çiftliğiyle doldurulmuş, bende o kitaplar zaten vardı bilseydim almazdım ve o yüzden tavsiye etmiyorum.
12 Aralık Kidega siparişim. Yeni yıla ancak gelir diyordum, öyle oldu. Aslında dün gelmiş kargo şirkete ama ben bugün alabildim. Kazuo Ishiguro’dan Günden Kalanlar ve Flaneur’un Bütün Atlar Kaybetmeye Koşar normal baskısı da vardı siparişte. Ay sonuna doğru iptal ettiler. Tabi önce ben yazdıktan sonra
Quicksilver, Neal Stephenson’ın Alfa’dan yayınlanan Barok Üçlemesinin ilk kitabı olan Cıva. Fiyatı 40TL’ydi.
Fall of Moondust, 84 yılında Baskan Yayınları tarafından Susuz Deniz olarak çevirilmiş. 15 TL fiyatı vardı.
War In The Air sanırım Türkçeye çevirilmemiş, çevirildiyse de ben hakkında bir bilgi bulamadım. Bu da H. G. Wells’in Zeplinlerin Çift Kanatlı uçakların cirit attığı Steampunk türünde olan bir askeri bilimkurgu romanı. Bu da 15TL’idi.
İlknokta hem mükemmel kondisyondaki kitapları hemen yolluyor hem de çok iyi paketliyor, bu açıdan çok memnun kalıyorum alışverişlerimden.
Fakat Dune Mesihi ayracı istemiştim koymamışlar, onun yerine hiç kullanmadığım not defterlerinden yollamışlar yine.
Seri forumda övülünce hemen sipariş verdim ama Dune bitmeden başlayamam, zam gelmeden alayım diye acele ettim.
Bu ay Malazan çıkarsa Malazan, Barut Büyücüsü ve Merdivenler serilerini almayı düşünüyorum. Bunların yanında kesin okumalısın dediğiniz bilimkurgu kitapları var mı? Uzun zamandır Asimov haricinde bk kitaplarını takip etmiyorum, Cıxın lıu kitapları hariç önereceğiniz eser var mı?
Son zamanlarda dinler tarihine fazlasıyla merak saldım. Bir insan neden ve niçin inanır? Neredeyse insanlık tarihine bakıldığında inançsız bir topluluk yok gibi. Japonya gibi ülkeler dışa kapalı olduğu için inanç sistemleri daha farklı gelişmiş, ama onlar dahi ritüellerle farklı bir inanç sistemi diyebileceğimiz geleneksel törenlere katılıyorlar. Sonuç olarak M.Eliade başvurmanın vakti geldi.
Sizin mesajınızın bir altında Onur Beyin satın almış olduğu Mary Doria Russell’ın “Serçe” ve devamı “Tanrının Çocukları” kitaplarını tavsiye edebilirim.
Konusuna baktım bayağı ilginç listeye ekledim teşekkürler.
Geçen Amazon’nun indirimlerinde dolanırken bu çizgi romanın 10 Tl’ye düştüğünü gördüm ve 10 TL ye şimdi fasikül bile basılmıyor diyerekten aldım ve çok güzel bir baskı olmuş cidden. YKY’nin Red Kitleri boyutunda ve çok yüksek kalite olmasa da kuşe kağıda basılı.Çizimleri de bayağı güzel, isteyen olursa paylaşırım
Her ay Power Rangers’ta alabildiğimi alıyorum. 20 TL’lik fasiküller tükenince 13Gezegen den pahalıları tüketmeye giriştim. Yeşil Ranger kapağı exclusive bir kapaktı ve biraz tuzluydu. Umurumda değildi açıkçası, Power Rangers bu hayattaki en düşük bütçeli TV evrenlerden biriyken bana bayağı para harcattığını söylemem lazım.
Geçen sene verdiğim sipariş elime ulaştı. (Tutamadım kendimi, affedin…) Haşhaş Savaşı’nın nasıl basıldığını merak ediyordum ve sonuçtan memnun kalmadım. Şu üç kitap arasındaki en pahalı ve en basit baskıya sahip kitap olmuş bence. Ben şu boyutu ciltsiz baskılarda zaten sevmiyordum bir de ciltlisini yapmışlar. En azından enden geniş olsaydı da, - Pegasus’un bastığı Nevernight gibi- bir esprisi bari olsaydı o 150 Lira fiyat koymanın. Sadece orijinal kapak ve ciltli kitaba, ciltsiz baskıdan iki katı fiyat koymaya gerçekten anlam veremedim. Martı Yayınları’ndan çıkan Şiddetli Hazlar bundan çok daha iyi bir baskıya sahip ve liste fiyatı 70 lira civarında.
“The toys that made us” diye bir belgesel var Netflix’de. Lisanslı oyuncakların üretim hikayelerini anlatıyor, star wars, barbie, he-man vs. Yüzeysel ama keyifli bir anlatımı var. Henüz izlemedim ama 3. Sezon 2. Bölüm Power Rangers ile ilgili. Belki ilginizi çeker.
Yılbaşı öncesi İdefix’den aldığım kitaplar geldi.Kuponlar sayesinde nispeten uygun fiyata aldım.
Mumcu’nun kitapları boyut olarak keşke biraz daha büyük olsaymış…12 - 19.5 yerine 14 - 21 daha mantıklı olurmuş.
Ciltli baskının kalitesi yerlerde. Sizlerin de görmesini istedim ki almak isteyeniniz olursa nasıl bir şey olduğunu görün. İthaki’ye hiç yakışmayacak bir kalite bu.
Ben Power Rangers bölümünü hatim ettim diyebilirim
Dune okuyabilirsiniz.
Tam beklediğim gibi bir baskı. İyi okumalar
Çok kaliteli değil mi? Teşekkürler.
Teşekkürler ama okumuştum yıllar önce.
İyi ki almamışım, büyük hayal kırıklığı cidden.