Ben YKY’den almıştım. Büyük bir kolinin içinde kutu ve 1 adet kitap ile birlikte sağlarında sollarında patpatlar vardı. Elime sağlam ulaşmıştı.
Kutu bu şekilde birleştirilmiş olarak gelmişti.
Ben YKY’den almıştım. Büyük bir kolinin içinde kutu ve 1 adet kitap ile birlikte sağlarında sollarında patpatlar vardı. Elime sağlam ulaşmıştı.
Kutu bu şekilde birleştirilmiş olarak gelmişti.
Bkm Kitap alışverişim Rigveda’yı daha önce almış ve çok hasarlı gelmesi nedeniyle iade etmiştim. Bu sefer gene ön kapağı biraz deforme geldi fakat o kadar rahatsız olmadım. İlk kez aldığım tüm kitapların ayraçları tam geldi. Ve bir kitap hariç oldukça iyi durumda elime ulaştı. Hafta sonu özel 100TL/10TL indirim kodu ile aldım. Kargoist kullandım güzelce getirdiler. Genel olarak güzel bir alışveriş oldu.
Babil siparişim.
İş Kültür HAY ciltli Nietzsche külliyatından tek eksiğim vardı. Uzun zamandır arıyordum. Yeniden basım ihtimali de pek görünmüyordu. Nadir’de denk getirince aldım.
Herkese keyifli okumalar.
Suat Derviş okudunuz mu? Başlangıç önerileriniz olur mu?
Son Yıldız’ı çok merak ediyorum lakin İş Kültür basar diye bekletiyorum. Masumiyet Müzesi’ni büyük bir zevkle okumuştum. Keyifle okuyun
Suat Derviş’i çok severim . Ben “Çılgın Gibi " eseriyle başlamıştım . Yakın zamanda çıkan " Şoför Mustafa” yı da çok sevmiştim . “Fosforlu Cevriye” yi henüz okumadım ama genellikle onunla okunmaya başlanıyor . Dili akıcı , sıkmıyor . İşlediği konuları da sevdiğim için beğenerek okuyorum . Türk edebiyatına ilginiz varsa kesinlikle tavsiye ederim . Ben de "Son Yıldız " eserini bekleyecektim ama Mehmet Rauf’u çok sevdiğim için ve İletişim’in klasikleri kaliteli olduğu için almak istedim . Çok teşekkür ederim .
Malum Amazon 18, 45 yapınca elinde kalan birkaç stoğu aklımda olmamasına rağmen Kralların Yolu 1.kısmı aldım. Çizgi roman ise 10 TL olunca almak istedim.
Thomas Taylor’un kitabını merak ediyorum. Ergen serisi gibi mi Harry Potter tadında mı emin değilim. Okuyunca bana küçük bir yorum yaparsan çok iyi olur hocam
Şuan Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nin neden 250 TL olduğunu daha da sorgulamaya başladım.
İlk kitabı bugün bitirdim. Biraz ergen kitabı tadında, biraz karanlık fantastik. Hikayesini ve karakterleri sevdim. Aralarda böyle çocuk/genç yetişkin kitapları okumayı seviyorum ben. O yüzden son kitabı da hemen sipariş geçip aldım.
@Arcade kitabın baskı kalitesi bende de bir tık hayal kırıklığı oldu. %50 indirim var diye almıştım bunu. Devam edip etmeme konusunda kararsızım ama alternatif olmayınca veriliyor bu para maalesef.
Seyahatname’nin baskı kalitesi nasıl? Birkaç fotoğfaf paylaşırsanız sevinirim.
Sen sevdiysen ben de severim diye düşünüyorum, umarım yanılmam. Alayım listeme ama liste kabardıkça kabarıyor. Bir yandan da yeni kitaplar çıkmaya başlıyor, yetişilemiyor Teşekkür ederim yorum için hocam
Baskı fiyata göre epey zayıf maalesef. Bildiğin dümdüz bir baskı olmuş. Kutu da zayıf ve ince bir kutu. Kapak ve sayfa kaliteside öyle.
Düz kitap yani bildiğimiz. Daha önce de dediğim gibi telifi herhalde direkt Evliya Çelebi ye ödemişler, başka açıklaması yok.
Teşekkür ederim. Galiba ciltlisini bekleeceğim.
Türk edebiyatı klasikleri ve modern klasiklerden eksiklerimi tamamlamaya çalıştım. Birkaç kitap eksiğim kaldı bu iki seriden. Bu ay onları tamamlayacağım gibi duruyor. Modern dünya klasiklerine bu ay giremeyeceğim…
YKY’nın Evliya Çelebi Serisi cok daha iyi görünüyor buna bakınca. Böyle çok değerli bir esere yakışan çok iyi bir malzeme ve çok iyi bir çeviriyi hak etmesi gerekirdi esasında çeviri için değil kalite için konuşuyorum… Acaba Yeditepe Yayınevi ciltlisini çıkartacak mı yoksa böyle mi kalacak tabii bilinmez bununla ilgili yayınevi bilgi paylaşımı yapsa…
Yaklaşık 10 gün önce konuştum. Bir iki hafta içinde ciltlisi çıkacak demişlerdi. Malesef ben de beğenmedim ama memlelette başka örneği olmayınca mecburen yöneleceğiz.
İletişim, Türk klasiklerini eleştirel basım seçeneğiyle de basıyor ama bu eserde eleştirel basım/sadeleştirilmiş baskı ayrımına gidilmemiş. Şu an fark ediyorum. Muhtemelen ilk baskı ile sonraki baskılar arasında belirgin farklılıklar yok. Lakin eleştirel basımları çok değerli buluyorum. Özellikle de Halid Ziya Uşaklıgil’in eserlerinde mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum.
Bilirsiniz, Aşk-ı Memnu ile Mai ve Siyah romanı okurlar tarafından zor anlaşıldığı gerekçesiyle, yanılmıyorsam 1938’de, sadeleştiriliyor. Yine yanılmıyorsam günümüzde yayımlanan tüm Mai ve Siyah baskıları yazar tarafından sadeleştirilmiş metnin sadeleştirilmiş halini okura sunuyor. İş Kültür 1938 baskısını; Can Yayınları orjinal ve sadeleştirilmiş iki ayrı baskısında da 1938’deki nüshayı esas almış. YKY’deki durumu bilmiyorum. Handan İnci hazırlamıştı oradaki baskıyı. Özgür Yayınları dahi sadeleştirilmiş metni esas almıştı. O nedenle İletişim Yayınları burada Seval Şahin’in katkılarıyla çok mühim bir yayıncılık hizmeti sunmuş oluyor.
Konuyu gereksiz yere uzattım ama İletişim’in Türk klasikleri baskılarını görünce mest oluyorum her seferinde. Almayı düşünenler için ne kadar emek verdiklerini anlatmak istedim. Evet gerçekten çok yüksek bir fiyat politikaları var ama işini bu derece titiz yapan yayınevi bulmak da pek zor Türkiye’de. Önsöz, sunuş, sonsöz gibi metinlerle eserleri zenginleştirmeleri ayrıca takdir edilesi…