Onu ben de farkettim ama bu durum yukarıda yazdığım gerçekleri değiştirmiyor.
Mukavva yerine daha çok beğendiğim cilt malzemesi var ama o başka bir durum. Citli ile ciltsiz arasına 100 TL fark koyup bu cilti yapmak küfür gibi olmuş.
@BiblofilYouTube Bez cilt candır, diğerleri cancık İthaki’nin bez cilt yapmalarını elbette beklemiyordum ama bu fiyata da bu yapılmaz.
Haklısın, takılıyorum.
Sen yine de çok sinirlenme.
%50 ile aldığımızda pratikte 50 TL fark var aslında. Hadi onu es geçelim. Bu kapakta haliyle:
- Ekstra kapak tasarım onayı ve maliyeti
- Kötü de olsa mukavva maliyeti
- Kartona göre daha düşük satış adedi maliyeti
de olduğunu hesaba katarsak, hala aradaki farka değmediğini düşünüyor musun?
Amazon, ilknokta, hburada, kitap sepeti alışverişim.
Amazon ve İlknokta sorunsuz, Hepsiburada ilk defa hasarsız geldi kitaplarım, Kitapsepeti’de bilgilendirme konusunda çok kötü, baskısı biten kitap yüzünden kargo yeni baskıyı bekliyor ama haber veren yok, ayrıca kargoist sorunu yüzünden mecbur kalmadıkça kullanmam.
Bir okur olarak aradaki fiyat farkının ciltli baskıyı gördükten sonra çok olduğu yönünde.
Elbette ciltlinin maliyet farkı, kapak telifi vs vardır. Dune cilt malzemesi beklemiyordum ama en azından bu fiyat farkı ile Haşhaş Savaşı’nın cilt malzemesi olabilirmiş…
Sanırım ciltli alacağım. İç kısmının ciltsizdeki baskı olması çok güzel olmuş, aklım o kapakta kalmıştı. Ama cilt kısmı konusundaki tartışma düşündürüyor şimdi de.
Bence en güzeli bir kitapçıda ikisini de görün öyle karar verin hangi baskıyı alacağınıza.
@alper Belki dolar kuru düşerse önümüzdeki baskıların kalitesini arttırlar. İyimser olmaya çalışıyorum, bakalım zaman bize ne gösterecek.
Şimdilik okurken kitabı tam olarak açtığımızda bir sorun yaratmıyorsa benim için sorun yok ama orası burası dağılmaya başlarsa üzülürüm.
O konularda bir sıkıntı yok, kolay kolay sayfaların ciltten dağılacağını zannetmiyorum. Kağıt, şömiz bu konularda bir sıkıntı yok.
Ben sadece cilt malzemesini eleştiriyorum.
Haşhaş Savaşının cilt kalitesi ile dalga geçtik, başımıza gelene bak. Benimki de sağ salim gelsin de detaylıca karşılaştırma yapacağım. Umarım en az Dune ciltli kalitesinde olur diyordum…
Cilt birleşimi en önemli konu benim için. Onun dışındaki konular kozmetik tamamen. Ben de kendi adıma 200 lira etiket fiyatı edecek hiçbir şey göremiyorum. 120 falan ideal olurdu.
120 demeye korkuyoruz ucuz mu olur diye halimize bak.
Şu yüzde 50 işine çok takılıyorsunuz. Bu şekilde biz alıyoruz evet ama yüzde 90 falan daha düşük oranlarda indirimle alıyor bu kitapları. Hatta eğer yüzde 50 ile alan çok olsa emin olun o indirim yapılmaz.
Amazon’da @Leingrad üstadın haber verdiklerinden. Dakikalar içinde kitapları da tanesi 25 liraya geldi.
Osprey Komutanlar serisi ne kadar hayal kırıklığına uğrattıysa Dakikalar İçinde serisi bir o kadar hoşuma gitti.
Ayrıksı Kitap’ın “Bizarro” diye bir serisi var. Bu bir tür adı aslında. Tuhaf kitaplar yayınlıyorlar. Daha evvel Karnağız kitabını okumuş, çok beğenmiştim. Amazon’da iki Bizarro daha buldum çok ucuza, hemen kaptım.
Bizarro’ları merak ettiyseniz:
King Baba’yı çok özlemişim. Kitapta güzel bir önsöz var, Bachman hakkında.
Sert ve sağlam olan Kronik’ten çıkan diğer Osprey serisi. Vikingler, Roma Ordusu ve Samuraylar kitapları çıkan Osprey resimli tarih serisi. O kitaplar ciltli ama kare şeklinde daha küçük boy.
Bunların kalitesi de yerinde bence. Dergi boy ve kuşe. 64 sayfa oldukları göz önünde bulundurulduğunda daha fazlası olamazdı diye düşünüyorum.
Buraya hâlâ bi Ayn Rand düşmedi demi?
Malazan’ın sert kapak kalitesi Conan gibi olmuyor mu yani? Ondan kötü mü?
Nihat Bey merhaba, Osprey Komutanlar Serisi bahsettiğim. İçerik ve kağıt kalitesi güzel ancak sert karton kapak tarzı kapakları olsaydı daha güzel evladiyelik olurdu.
Ama diğer taraftan haklısınız, yakında bırakın kuşe kağıdı, sert karton kapağı kitap bulabildiğimize dua edicez gibi.
Bu arada Dakikalar İçinde serisinin orjinali olan In Minutes öyle mi bilmiyorum ama resimler renksiz bildiğimiz kitap kağıdına basılmış.