Geçen ay kendime liste yapmıştım, güya “büyük romanlar” okuyacaktım. Ama listeye uyamıyorum, sanki her kitabın bir vakti var da onu bekliyor gibi. Bu sıralarda da “büyük roman” okuyamadım. Aldıklarımdan Alleben Öyküleri ve Diriliş Neslinin Amentüsünü okudum. Alleben öykülerinde 2 öyküyü beğendim. Diriliş Neslinin Amentüsünü pek beğenmedim.
Gorkinin kitabı tiyatro, okuyorum, beğendim. Nurullah Ataç’ın başka bir kitabını okumuştum, beğenmiştim. Bu kitabına da başladım, 3-5 sayfa okudum, bu da güzel. Deneme okumak isteyenlere tavsiye ederim, yazarın samimiyeti, zaaflarını ve düşüncelerini çekinmeksizin ifade etmesi yer yer insanı gülümsetiyor.
Can’ ın minikitap konsepti konforlu olsa da kağıt kalitesi kötü. Özel kağıt diye belirtmişler ama çok ince. Yky Deltadan bile ince, çevirirken yırtılacak gibi geliyor. Biraz pişman olmadım değil, ucuz olsa neyse.
Mini kitaplar Hollanda da bir yayınevinin icadı ve bildiğim kadarıyla baskıları da Hollanda’da yapılıyor. Oradaki baskının aynısı. Bir röportajda okumuştum ve burada matbaalarda bu baskıyı yaptıramadıklarını söylemişlerdi.
Bunları bizim amazon.com.tr üzerinden Amazon Germany satıcısından edindim. İki farklı pakette biri İngiltere’den diğeri Polonya’dan gönderildi. Kitapların temin edilmesini 1 hafta beklediğim için normal kargoya değil Express kargoya vermişler. (Hizmete bak.) Şaka gibi ama DHL ile 2 günde geldi. Türkiye’ye girince Yurtiçi Kargo teslim aldı. Ertesi gün de getirdi. Ayrıca her kitap için tek tek +90TL eklenmiyor.
Olympos, Dan Simmons’ın Ilium kitabının devamı. Zaten iki kitaptan oluşan bir seri. İlkini sahafta bulmuştum bunu bulamadım. Nadirde bir tane vardı ama üzerinde “Satılamaz” yazan editörlüğü yapılmamış Uncorrected Proof baskısıydı.
A Fire Upon The Deep neden Türkçe’ye kazandırılmıyor bir türlü anlam veremiyorum. Saçma sapan kitapları çeviriyorlar ama 93 yılında Connie Willis - Doomsday Book (Malum yayınevinin ergen gibi naza çekip yeni baskısını yapmadığı bir diğer kitap olan Kıyamet Kitabı) ile beraber Hugo Ödülü almış kitaba dönüp bakmıyorlar. Kitap Uzay Operası türünde hayli ağır ve derin bir yapıda gibi gözüküyor. Popüler kültürde Mass Effect’ten Halo’ya kadar çoğu yapıma esin kaynağı olmuş.
Earthsea ince gibi gözüküyor ama Yedeniz serisinin ana kitapları olan ilk 4 kitabı içeriyor.
Slaughterhouse 5, Kurt Vonnegut’un Mezbaha 5 kitabı. Bunu bizim amazondan almıştım. En ucuz bizdeydi.
I Have No Mouth & I Must Scream aslında bu alışverişi yapma nedenim Bunu da malum yayınevi 2.5 sene önce çevirip yayınlayacağız dedi ama 10 sayfa öyküyü çeviremediler. Şaka maka hergün bir kelime çevirilse şu an bitmişti. Neyse… Bunun içinde de I Have No Mouth & I Must Scream’e ek olarak, bu öykü üzerine yazarın yaptığı bir inceleme ve yazarın 6 adet daha hikayesi bulunuyor.
Masterpieces olan bizim meşhur Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri.
Evet ilk sayfaya yazmışlar bu açıklamayı, sayfalar çok ince olmasa güzel diyeceğim ama dediğim gibi deltadan bile ince, arka sayfadaki yazılar gözüküyor, kirli arka planda okumak gibi geldi bana.
İlk başta ben de çok zorlanmıştım ama alışınca çok güzel gelmişti bana. Yazı fontları normal kitaplarla aynı boyutta olduğu için diğer mini/midi kitaplara göre daha kullanışlı oluyor. Maalesef artık basılmıyor bu seri. Ben de bulabildiğim tüm kitaplarını topluyorum.
Sipariş verdiğimde bir defa normal standart kargo ücreti aldı ama farklı depolardan gönderileceği için kendisi ikiye böldü, temin edilmesi 6-7 gün sürdüğü için iki paketi de express kargo ile gönderdi.
İdefix siparişim bugün geldi. Ayın 7’sinde gece sipariş verdim, 10’unda sabah teslim edildi. En hızlı gelen siparişim bu olabilir. Üstelik kitaplarda en küçük bir hasar yok. Kodlarla gayet uygun fiyata geldi kitaplar.
Lem’in Soruşturma’sının şömiz dokusu farklı geldi bana. Daha önce aldıklarımın dokusu böyle değildi. Güzelmiş.