YKY’yi 1 ay önce arayıp Sazlı Cazlı Sözlük’ün 60’lar ve 80’ler baskılarının yapılıp yapılmayacağını sorduğumda çoooook uzun bir süre programlarında olmadığını söylemişlerdi. Ben de sahaflardan temin etmiştim. Keşke bana yaptıkları açıklamanın hatırına 1 ay filan daha bekleselerdi basmak için. Muhtemelen ben aradığımda baskılar matbaadaydı.
Ben de aldığıma göre yakın zamanda kesin ciltli ve büyük boy basarlar.
“100. Yılında Cumhuriyet’in Popüler Kültür Haritası” gibi bir baskı yapsaymışlar, çok daha güzel olurmuş.
Ciltlilerin bir daha basılacağına ben çok ihtimal vermiyorum.
Sanırım bu baskı seneye gelecek. Derya Bengi’nin yaptığı diğer üçleme baskının sonuncusu olarak.
Yerdeniz serisinin ilk kitabını daha önce almıştım. Kalan kitapları da yine İdefix’ten alarak seriyi tamamlamış oldum.
Limit ve sürü efsane kitaplar ama yazı puntosu yüzünden kör olabilirsiniz aman dikkat edin.
%0.99 ile konut kredisi çekip Eco kitaplarını almayı düşünüyorum
Amazon’dan aldıklarım. İlk iki kitap daha önce geldiği için onları okumaya başlamıştım. Hasarsız ve hızlı, en memnun olduğum satış platformu.
Hepsiburada’dan sepet indirimiyle 96 liraya almıştım fakat böyle geldi. Ne yapsam bilemedim. İade edeceğim sanırım.
Benim Hepsibırada’dan aldığım Gizli Dünya da bugün geldi. Hepsiburada dirket olarak öylece kargo poşedinin içine koyduğu için ufak tefek hasarları var ama iadelik kadar değil. Bunu hiç beklemeden iade edin.
Ayrıca Kronik Kitap, Alfa gibi ciltli kitaplarda kaliteyi gözle görünür ölçüde düşürmüş. Etiket fiyatı 150 200 TL olan kitapların hali içler acısı. Normal şartlarda ciltli kitapların çok daha dayanıklı olması lazım ama bizde tam tersi bir durum söz konusu. Ciltli kitaplar daha çabuk dağılıyor. Gidişat hiç iyi değil.
Üniversite hayatımın sonlarına doğru geliyorum. Bursunun son zerresine kadar kitap alan bir çılgın olduğum için mutluyum.

Dakikalar İçinde Din kitabının içeriğinden paylaşabilir misiniz?
Teşekkür ederim. İlgi çekici görünüyor ama tabi fazla detaylı değil. Keyifli okumalar dilerim.