Bakın bunu bilmiyordum. Ön sipariş gibi bir şey oldu sanırım büyük ihtimalle onu sonradan gönderecekler.
@arkenstone ile alışverişimiz. Ajandada ocak ayını dolduramayacak olmak biraz üzdü. Kara dörtleme fotoğraflarda göründüğünden daha tatlı. Bayağıdır alışveriş yapmamıştım, özlemişim.
Bu ay Türk edebiyatına öncelik vermek istedim ve İş Bankası Kültür Yayınları’nın bütün Türk edebiyatı klasiklerini topladım. Alttaki rafın hepsi iki gün önce Amazon’dan geldi. Yalnız Aşk-ı Memnu’yu sipariş vermeyi unutmuşum. Hatta üstüne gidip Sabahattin Ali’nin Yeni Dünya kitabını iki kere sipariş vermişim. Bu siparişlerle de elimde farklı yayınevlerinden aynı kitaplar birikmiş oldu. Arkadaşıma vereceğim onları da. Aşk-ı Memnu’yu da bugün sipariş verdim. Yaz için para biriktirmek zorunda olduğum için artık kesin olarak kepenkleri kapatıyorum. Zaten kitaplığın yarısından çoğu okumadığım kitaplarla doldu. Kitaplıklarımız başlığına son hâlini de atacağım.
Hikâye Anlatıcılığının Bilimi’ni yüksek ihtimalle forumda paylaşan birinden görüp listeme eklemiştim. Şimdi ismini hatırlamıyorum ama alıp burada paylaşan biri olduysa üstüne alınabilir; teşekkür ediyorum paylaştığı için, güzel bir tavsiye oldu. Öykü veya roman yazanlar için işin biraz bilimsel, metotsal kısmına giren bir kitap; bu sebeple yararlı bir kitap olacağını düşündüm. Aslında bunun gibi birkaç kitap daha bulmuştum fakat görece pahalı bulduğum için elim gitmedi. Belki çok sonra alıp paylaşabilirim. Modern İnsanın Yabancılaşması’nı da bir final ödevim için ‘‘makalevari’’ bir yazı hazırlarken denk gelip kaynak olarak kullanmıştım. İlgimi çektiği için hemen aldım; burada da paylaşayım dedim. Pek bilinmeyen güzel bir kitap gibi gözüktü gözüme. İlgisi olanlar bakabilir.
Gözüm kitapları sıra sayılı aradı ama sanırım siz yazar sıralı yaptınız daha çok
1984 ve Dans Dans Dans Hepsiburada, diğerleri Kitapyurdu siparişlerim. 1984 cildiyle, kağıt kalitesiyle ders niteliğinde, muhteşem bir baskı. Murakami ise her zamanki gibi korsan kitap almışım gibi.
Aslında benim gözüm de hepsini sayılarıyla sıralı bir şekilde arıyor. Ama dediğiniz gibi yazar sıralı yapmak istedim. Öteki türlü bana çok karışık gelecekti.
Ocak sonu Şubat başı son aldıklarım. Koç üniversitesi yayınları kitapları son zamanlarda radarıma takıldı fiyatlarıda diğer yayınevlerine nazaran daha uygun gibi.
Amazondan çok uygun fiyata denk geldi kaçırmak istemedim 24 saatten kısa bir zamanda tertemiz ulaştı.
Tek adam baskılarını büyük boy mu aldınız? İyi Okumalar.
Ayrıca ileride Şevket Süreyya’nın “Suyu Arayan Adam” ve yine yakın tarihimizle ilgili “Menderes’in Dramı” ve “İkinci Adam” kitaplarını da okumanızı öneririm.
Tek adam küçük baskısı maalesef yok mecburen büyük boy almak durumunda kaldım. “Suyu Arayan Adam” ı okudum. Diğer kitaplarını da mutlaka alacaktım ama bütçem yetmedi bu ay maalesef Teşekkürederim
Pangea 14 - İlk -Bilim Kurgu Seçkisi- kitabının içinde olan öyküler. Seçkide 21 öykü var. Ayrıca Bülent Somay’ın güzel bir sunuş yazısı da var. Olur da bir gören olursa diye İthaki’ye minik bir eleştirim var. Öyküleri öncesinde Öykü yazarları hakkında bir paragraflık bilgi verilseymiş, iyi olurmuş.
Sonradan ekleme: İlk - Bilim Kurgu Seçkisi kitabında öyküleri bulunan tüm yazarlar telif gelirlerini Özgen Berkol Doğan kütüphanesine bırakmışlar.
Amazon da pangea dizisinin bu kitaplarında yüzde 50 indirim var. Böylece ben de dizinin çıkan kitaplarını tamamlamış oldum
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz, iyi okumalar dileriz.
Kitabist
Teşekkür ederim. Baya detaylı hazırlanmış rehberlermiş çok yardımcı olacak. Gözümde korkmadı değil
Öyle bir ünü var ama takıldığınız yerde rehberlere bakarsanız korkacak hiçbir şey yok.