D&R indirim kodu + %5 indirimle aldıklarım.
6 Martta sipariş verdim, kargoya verilmesi 10günü buldu. 1 kitabı hala temin edemedikleri için iptal ettim, sonra alsam da olur.
İkidir KARGOMsende isimli firma ile kargolar geliyor, AGT benzeri sanırım. Kargoyu getirenlerin ikisi de ‘Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın’ benzeri bir cümle ile teslimat yaptılar. Pozitif iletişime kapımız her zaman açık.
İnstagram üzerinden aldım. Birisinin sırtında tükenmez kalem izi vardı ama artık yok. 5 saniyede tertemiz oldu. İçeriden Ölmek kitabını çok merak ediyordum ve İthaki iki sene önce filan basacağız demişti. Kendimce çok beklediğimi düşünüyorum. Shannara serisinde bu iki kitabımın boyutu farklıydı. Böylece hepsi aynı boy oldu. Diğerleri de keyif işte.
Çok fazla bekledim gerçekten ve gelmedi. Muhtemelen takip ettiğim bir seriden çıkar ama ben yine de artık beklemek istemiyorum. Ya bu ay ya da Nisan ayında okumuş olurum. Bu tamamen performansıma bağlı. Kurucular az sonra biter ve hemen ardından Diskdünya okuyacağım. Onun ardından belki İçeriden Ölmek kitabını okurum. Bakalım kendimden bir şeyler bulacağımı düşündüğüm bir kitap.
İçeriden Ölmek gerçekten muhteşem çevrilmiş bir kitap, dilini hikayesinden daha çok severim, Elif Ersavcı ismini bu kitapla takibe almıştım, Sandman’e sayesinde başlayıp sonrasında çizgi romanlara sarmıştım
Trendyol dolap üzerinden aldım 40 liraya. Minikitap konseptine ba-yıl-dım. 1000 sayfalık kitapların avuç içime sığması inanılmaz. Charles Dickens’ları da bu minikitap versiyonlarından okumaya karar verdim. Keşke yazar sayısını arttırsa Can, Mario Vargas Llosa, Coetzee gibi yazarları da bu şekilde okumayı isterdim.
Bu teknolojinin ülkemizdeki patent hakkı Can Yayınları’ndaymış. Farklı yayınevleri de ücretini ödeyip bu formatta kitap bastırabilirler. Mesela Fırtınaışığı Arşivi serisini bu baskıyla okumak muhteşem olurdu.
Fotolara bakınca, başka bir referans olmadığı için dev boy gibi geldi ilk başta. Şunu okumasam, “Ne kadar da büyük kitaplar, bunları nasıl okuyorlar ki?” diye düşünürdüm.
Bugün biriktirdiğim serilerdeki eksikleri tamamlamak için bir liste oluşturdum. Zaten topu topu 6 tane eksiğim vardı ama 4 tane kitap alabildim. İthaki’den çıkan Körelten Hançer ve Dünya Savaşı Z kitapları resmen el yakıyor. Bu 2 kitabı %50 indirim + kodlar ile almaya çalışacağım. Olmadı sadece Dünya Savaşı Z kitabını alırım. Diğeri bekleyebilir.
Siparişimin detaylarını verecek olursam Dünya Savaşı Z kitabı 34-36 TL arası değişiyordu sitelerde. Ben o kitaba o fiyatı vermektense 37 TL vererek İdefix’ten 4 tane kitap aldım kargo bedava kodu kullanarak. Serileri karton kapak olarak biriktirmeye devam ediyorum. Aldığım kitaplar;
Şıpsevdi (Hüseyin Rahmi Gürpınar - Türk Edebiyatı 50)
Ayyar Hamza - Kokona Yatıyor (Ali Bey - Türk Edebiyatı 52)
Mektup Aşkları (Leyla Erbil - Modern Türk Edebiyatı 2)
Sevgi Duvarı (Can Yücel - Modern Türk Edebiyatı 3)
Kidegadan farseer ve üstündeki iki kitabı aldım. Diğer fotograftaki en alttaki iki kitap amazondan diğerleri de trendyolun 100 lira ve üzerine 40 lira indirim koduyla yarı fiyatına geldi.
Bkmkitap’tan 8 kitabı 32 liraya aldım. Bir de paparayla alınca 27,20 TL’ye gelmiş oldu. 5 kitap 20 lira kampanyasıyla almıştım. 5 taneden fazlası da sepette 4 TL olarak eklenmeye devam etti.
Bir tek en üstteki kitap hasarlı geldi, sırtının bir kısmı kalkmış ama çok önemli değil. (Büyük dünya tarihinin sırtında katlanma var ama baskıyla ilgili) Fakat kargo poşetinde delik vardı, artık ne deldiyse içindeki baloncuklu poşeti de delmişti, Allahtan yağmur çamur yoktu o esnada yoksa ıslak gelirdi kesin
Elimde Yüzüklerin Efendisi vardı ama önden Hobbit okumak gerekli diyen bir çok yorum görünce aldım.
Vakıf’a başlamayı uzun süredir istiyordum. Galaktik İmparatorluk Serisi’nin son kitabı kaldı bir tek. O bitince bu seriye başlarım.
Bernhard çok uzun süredir aklımda olan ama beni nedense korkutan bir yazardı. Yürümek-Evet ile başlangıç yapayım dedim. Umutluyum.
Ama Fareler Uyurlar Geceleyin beni bu listede en çok heyecanlandıran kitap. Her zaman övülen bir kitaptı. Çok uzun süre baskı bulamadım. YKY Modern Klasikler altında yeni baskı yapmış. Hazır sipariş veriyorken sonunda onu da ekledim.
Ben, Claudius nedense çok ilgimi çekti. Tarihin kurgu ile birleştirilerek anlatılmasını sevmişimdir hep, bundandır belki de.
Benim de Bkmkitap siparişim elime ulaştı @CenT. İnsan Ne İle Yaşar ilk gördüğümde karton kapak sandım korkudan ama değil, ciltli basım geldi gerçekten . Kitaplar tertemiz hasarsız. Uzun zamandır kullanmıyordum ancak bu şekilde devam ederse öncelik vereceğim bkm’ye.
Kinyas ve Kayra süper bir baskı olmuş, bayağı da büyük ve ağır. Kral Kanı’nı da trendyol koleksiyon kuponu ile aldım. Bu vesileyle, koleksiyonumu kayıt eden herkese teşekkür ederim.