Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Amazon ile yaptık ufaktan bir giriş. Çizgi roman kültürüm olmadığı için sever miyim, emin olamadım ve ilk üç kitabı alayım dedim. Fiyatlar uçmuş, devam ettiremem artık. O nedenle umarım sevmem. :sweat_smile::sweat_smile:

31 Beğeni

Sahaf

Bu aralar sahaflarda fazla sıfır kitap görmeye başladım. Etiket fiyatından %30 ile %40 arası indirim yapıyorlar genel olarak.

32 Beğeni

Cüzdanım da bu duruma çok söyleniyor, çoluğun çocuğun rızkını yiyoruz :smiley:

1 Beğeni

Ben de Ps5’i ha şimdi alırım, dur şimdi değil haftaya diye diye fiyatı 2 katına çıktı. Alırken ben de tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyeceğim.

1 Beğeni

Bir başka Amazon siparişim. Aslında birkaç gün önce gelmişti bu kitaplar. Bu kez tamamı polisiye. Fakat bu polisiyelerin en önemli özelliklerinden biri de polisiyenin yanında farklı kültürleri, coğrafyaları ve hatta bu kültürlere ait gelenekleri tanıtması.
En üstteki dört kitap Britanyalı yazar Tarquin Hall’e ait. Hindistanlı dedektif Vish Puri’nin maceralarını okurken aynı zamanda Hindistan kültürünü bir nebze olsun tanıma fırsatı buluyoruz. Yazarın hafiften esprili bir dili var.

Hemen alttaki üç kitap ise Sudanlı yazar Jamal Mahjoub’un Parker Bilal takma adıyla yazdığı polisiye seri. Romanlar Mısır’da geçiyor. Aynı zamanda Mısır’ın son yıllardaki siyasi durumunu da gözler önüne seriyor.

Neruda Vakası, Pinochet darbesi öncesinde Şili’de geçen ve Neruda’yla ilgili bir polisiye. (Tanıtım yazısı: Ampuero, Şili’yi darbeye götüren süreci ve ülkedeki darbe öncesi gerilimi başarıyla anlatırken, hikâyeyi Pablo Neruda’nın hayatıyla; aşkları ve şiirleriyle harmanlıyor.)

Gölge İz Bırakmaz, Fransız kasabası Pont-Aven’in yer yer betimlendiği, doğasının anlatıldığı bir polisiye.

Danimarkalı Yem’in yazarı Henrik Brun, Danimarka, Balkanlar ve eski Yugoslavya’da dolaştırıyor bizleri. Savaşın derin izleri, mülteci kampları, insan kaçakçılığını anlatırken yakın dünya tarihiyle politik polisiyeyi harmanlıyor.

Kitapların bazısı aşırı sararmış ve tozlu bir şekilde geldi. Sanırım değişime göndereceğim onları.

31 Beğeni

Son Amazon alışveriş videonuzu izliyorum şuan,o yüzünüzdeki şok ifadesi cidden çok tatlı boş kartonu görünce :joy: Bu arada videonun ortasında bir Golll!!! sesi mi geliyor ben mi yanlış duyuyorum?

1 Beğeni

Böyle diyince bilemedim şimdi :smiley: Baktım ama R360 yazıyor yardımcı olacaksa, başka da bir bilgim yok ben zamanında su zımparası diye satın almıştım, okuduğum bölümde bu şekilde istemişlerdi. Kafanızdaki sistem de baya detaylı ilginç bir sistemmiş. 2. El bir kitap için o sistemi kurmaya üşenirdim büyük ihtimalle ama olsaydı da hayır demezdim.

1 Beğeni

Hahahah bir de kartonu iyice yırtıp hala kitap arıyorum içinde :joy: Gol sesi de çok doğru Berke içeriden bağırmış :grin:

3 Beğeni

Çevrilen fantastik kitap sayısı bu kadar az olunca bu puana bile razı oluyorum .:relaxed:

Çol güzel kitaplar. Polisiye seven biri olarak ufkum sizin sayenizde genişliyor.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Estağfurullah hocam, elimden geldiğince farklı tarzlarda polisiye okumaya çalışıyorum. Daha hoş oluyor :slight_smile:

3 Beğeni

Burada bir servet yatıyor :pinched_fingers::sunglasses::sunglasses:

1 Beğeni

Şartlar o halde ki, bu fiyata bu kitap alınır mı dedikten bir ay sonra almadığına pişman oluyorsun. :no_mouth:

1 Beğeni

Amazon’dan son gelenler.

29 Beğeni

Alttaki ikisi Kitapyurdu diğerleri Amazon. Amazonun iyice kötü niyetli olduğunu düşünmeye başladım. Yok şu indirimi yok bu indirimi derken kitaplar gerçek manada sudan ucuza geldi.

41 Beğeni

Gerçekten Prime indirimlerine direnmeye çalıştım. Ama son anda eski hesabıma 150’ye 50 indirimi tanımlanmış ve daha önce prime abonesi olmamış hesap. Hal böyle olunca ücretsiz prime aboneliği başlattım ve prime indirimlerinden yararlandım son gün. Kitaplar tek, büyük bir kolide geldi. Ayrıca kitaplar jilet gibi geldi, baya mutlu oldum.

Satürn Evleri’ni yine aynı hesaptan Algida kodu ile aldım.

44 Beğeni

Sahaftan birkaç kitap aldım.

Deathstalker, Sci-fi/Fantasy türünde bir uzay operası. Villain’ın kadın olması ve lakabının Iron Bitch olmasından ötürü bu sjw feminazi tayfasının sara nöbetleri geçirmesine sebep olmuş. Bu güruhu böyle kudurtan romanların hepsi bu gibi idolojileri şakşaklama amacı ile yazılmadığından, “Diversity” ayağına hikaye nuhun gemisine dönmüyor, güçlü kadın goygoyu için hikayedeki kadınlar ruhsuz, duygusuz androidlere dönüştürülmüyor, karakterin isminden çok gay olduğu vurgulanmıyor. Bu yüzden o güruhu golluma dönüştüren romanlara denk gelirsem özellikle alıp okuyorum, çok güzel oluyorlar.

LXG, aslında kimsenin sevmediği fakat benim çok beğendiğim The League of Extraordinary Gentlemen (Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti) filminin kitabı. Filmi çok gömdükleri için kitaba filmden daha güzel demişler. Filmi beğendiğim için bunu da beğenirim kesin :slightly_smiling_face:

Whit, Iain Banks’in hiciv türünde olan bir romanıymış.

40 Beğeni

Tüm Amazon kitap alışverişlerim ulaştı sonunda.
(MNG kargo 5 gün şubede bekletip devir işlemi uyguladıktan sonra) bazı kitaplarda ufak hasarlar ve kirler var ama iade ile uğraşılacak seviyede değiller. Bazı kitaplardan BKK ayraçları çıkmadı bu biraz üzdü çünkü o ayraçlara hem bayılıyorum hem de kitabın bir parçası gibi geliyorlar bana. Sanırım en az 1 sene çok indirimli olmadığı sürece kitap almam ucuza bol bir kitap stoğu yapmış oldum. Bazı indirimleri buradan öğrendim onları paylaşan arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

52 Beğeni

Bu da benim varımı yoğumu ortaya koyduğum Amazon vurgunum. Bazılarını hb’den aldım.

44 Beğeni

Amazonda fantastik ağırlıklı alışverişim

37 Beğeni