Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Hepsiburada

Samet’in aldığı uçak bileti sayesinde beklediğimiz kupon hesabımıza yüklendi ve chip parayla falan bu harika kitabı bedavaya aldık :slight_smile: @SMTZHR :purple_heart:

Ayraç ve harita da çıktı içinden. Ayrıca çok temizdi ve özenli bir şekilde paketlenmişti.

36 Beğeni

Girelim masalların dünyasına.

29 Beğeni

D&R siparişim .

25 Beğeni

Okumalık, elde tutmak istemediğimiz kitaplar için ufak çizik, ezilmelere karşı tolerans tabi ki olabiliyor ama kitaplığa koymalık, okurken altını çizmedigim, arada tekrar okumalık, sayfalarını karıştırmalık olarak satın alacağim, aldığım kitapların hasarları benim de gözüme batıyor özellikle ciltliyse kitap bir de. Göze batmasa bile kendimde, sizin için sorun olması da garip degil bence o hasarın. Sonuçta herkesin özen gösterdigi nesneler ve özen dereceleri farklı olabiliyor. Geçen gün yabancı müzik gruplari ile ilgili bir bilgi edindim misal; fotokartlari oluyor küçük ve bunlarin tanesi 100 tl ye satılabiliyormuş ya da daha fazlaya ancak dikkatli bakılınca seçilen ufak bir çizik bile olsa değerleri yarı fiyatına düşebiliyormuş. İlk duyduğumda bana ilginç geldi ama özellikle onun koleksiyonunu yapanlar için demek ki normali bu diyerek düşündüm. Ya da pahalı oldugu için artık alamadığim anime figürlerini ele alayım. Anime ile ilgisi olmayanlar aa biblo diyip gecebilir ancak oldukça ufak detayları fiyatları belirlerken etkili olabiliyor söz gelimi figürün kutusunda ufak bir hasar olup olmamasi gibi. Ve ben dolar kuru üstünden o figuru alacak olsam o ufak cizik gozumde buyur de buyurdu. O nedenle zaten saticilar gerekli özeni gösterip kutu, baloncuk, tekrar baloncuk ile gönderiyorlar.

Demek istediğim koleksiyon ya da degil deger verdiğimiz nesneler farklı olabiliyor ve o nesnelere sahip olurken belli bir birikimi elden çıkariyoruz, buna karşilik da hakkettigi karşiliği ,ederini ve gerekli özeni bekliyoruz bize ulaşırken. Eğer hasarlı gelmişse de ürün bundan dolayı hayal kırıkligi yaşamak ve değisim talep etmek davranısımızı garip yapmaz.

3 Beğeni

Hem içerik hem kalite açısından beklediğimden daha güzel çıktı ikisi de. Keşke fiyatları daha alınabilecek seviyelerde olsa. Ayda yılda bir tane alabilirsem toplarım artık.

14 Beğeni

Birkaç sayfasını paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

11 Beğeni

Uzunca ve güzelce açıklamışsınız, çok teşekkür ediyorum. Ben de katkı mahiyetinde birkaç örnek ekleyeyim: Sideshow, Enterbay gibi figür markalarının limitli sayıda çıkardığı koleksiyonlardan ben de bir dönem topluyordum. Dara düşünce sıfır aldığım Jessica Rabbit’i satmak zorunda kaldım ve kulağında fark etmediğim bir kırık nedeniyle ben şehir dışındayken evime gelen alıcı ürünü geri bırakmış. Çünkü bunlar evladiyelik, bir kere alınıyor ve sergileniyor, yahut konu kitapsa, sonraki nesle bırakılıyor. Ciltli kitapta da bu böyle.

Kargoda yahut çoğunlukla olduğu gibi depodan çıkışta defolu gelen ürünleri sineye çekersek zaten kitapların da diğer ürünler gibi “kırılabilir” hassasiyette oldukları anlayışını maalesef satıcılara, insanlara yerleştiremeyiz. Bir bardağın yolda çatlak gelmesinden farkı yok. Veya alınan kıyafetin ufacık bir defosu nedeniyle içe sinmemesinden. Ben Dolap’ta dahi sırt ve arka kapak görselleri rica edip öyle alıyorum kitapları, satıcıyı değişim ve iade ile uğraştırmamak için. Varsa da defo belirtilmeli diye düşünüyorum. Ciltli kitaplarda yayınevi seçeneğimiz dar olduğundan ve şahsi kanaatimce göze en hoş görüneni Hasan Ali Yücel serisi olduğundan, bu seri kitaplarını sıfır kondisyonda muhafaza etmeye özen gösteriyorum.

Dediğiniz gibi, herkesin toleransı farklılık gösterebilir ama İlyada ve Odysseia gibi destanlar dahi çoğu kitapseverin raflarında okunmadan tozlanırken, defalarca okunmuş kitapların kallavi formda muhafaza edilmesi istenci hor görülmemeli. Benim örneğimde kitap üzerinde kararmış lekeler de gırlaydı, ek fotoğrafları kalabalık etmemesi üzere buraya atmamıştım. Velhasılıkelam, aklın yolu bir. Teşekkürler.

1 Beğeni

Söylediğim şeyler alay konusu gibi algılandıysa özür dilerim. Hiç öyle bir niyetim olmadan yazmıştım. “Garip” bulunma anlayışı tamamen bencesiydi. Bencesi olmasaydı sizin için de aynı durum olurdu. Kendimden örnek vereyim, yüzlerce kitabım var. Hiçbirinde de hasar olmasını asla istemem ama yıllara meydan okuyan ne benim ne de o sevdiğim kitaplarım. Kitaplarıma değer vermem daha farklı. Ben tamamen içiyle ilgileniyorum. Ama bu onları kasıtlı şekilde hor kullandığım anlamına da gelmiyor. Elimden geldiğince bebek gibi bakarım. Üstünü çizme gibi huyum da yoktur. Alıntılar için farklı alternatiflerim var zaten. Bu forumda da çeşitli şekillerde buna şahit olmuştum. Çok ufacık yıpranmalardan dolayı bir sürü insanı seferber etmek ne bileyim. Galiba işçi takımını daha çok düşünüyorum. Verdiğiniz para ve zaman ölçütünde tabi ki bu gibi hizmeti istemeniz de gayet tabi. Ama bu neye ve kime göre. Durumu sadece sadece dile getirmek istemiştim. Kırıp gücendirdiysem affola. İyi forumlar.

8 Beğeni

30 Beğeni

Bu iki kitaptan hangisini tavsiye edersiniz arkadaşlar?

10 Beğeni

Say Yayınlarına ait kitap bana göre çok daha detaylar içinde yüzen ve ciddi bir birikime sahip olunduktan sonra okunabilecek bir eser. Ya da duruma göre ders kitabı tarzında yazılmış bir kitap. İnkilap Yayınlarına ait olan ise daha sadece, düz ama bilgilendirici bir kitap. Bir tık daha normal okuyucuya hitap ediyor. Dün D&R’da önüme çıktığı için biraz inceledim ve baskı kalitesi olarak Say Yayınları daha iyi. Özellikle o kitabın ciltli olarak alınmasını öneririm. İnkilap ise baskı olarak bir tık kötü gibi, elbette bana göre ama tercih sizin. Kısacası birisinin ciltli alındıktan sonra baskı kalitesi güzel ama çok detaylarda boğuluyorsunuz, diğerinin baskı kalitesi kötü ama sadece ve anlaşılır.

1 Beğeni

Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana kitabinin filmi de var. Pek matah degil ama merak ederseniz diye diyeyim

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Bu durumda karar vermek zor olacak gibi.

1 Beğeni

Filmi olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Amazon alışverişim

20 Beğeni

Gönderinizi gördükten sonra Nadir’den edindim ben de hemen. Paylaştığınız için teşekkürler.

Şömizinde yırtık ve dalgalanma var ama rafta diğer kitapların arasında düzelir diye düşünüyorum. Zaten benim için o kadar önemli değil, gözüme batmıyor. İçi tertemiz zaten.

Bunun dışında içeriğine bayıldım, kağıdı çok kaliteli. Hissiyat olarak kuşe gibi neredeyse. Biraz da ben içinden görsel paylaşayım.

21 Beğeni

28 Beğeni

Amazon Prime’in işe yarar kısmı kargo bedava ve ertesi günü kapında :grin:

20 Beğeni

22 Beğeni