Ressamlar en ve boydan kısa. Alfa yine Alfalığını yapmış.
Yeni baskıda maliyetleri düşürmek adına enden ve boydan kısmışlardır. Diğerleri de yeni baskı yaptıkça aynı boya inecektir.
Gramajı düşürüp gizli zam yapanlar gibi bunlar da muhtemelen boyutu düşürerek gizli zam yapmışlardır.
Biskremleri de böyle yapmışlardı.
Hayatımda ilk kez bir manga okuyacağım. Lilo ve Stitch animasyonunu da çok keyif alarak izlemiştim. Sevdiğim bir karakteri mangada görünce direkt almak istedim. Umarım güzel bir başlangıç olur benim için.
Birkaç gün önce gelen İdefix siparişim. Biri dışında kitaplar hasarsızdı, onu da bugün değişime gönderdim. HOPI40 kodunu kullanınca kitaplar nispeten uygun fiyata gelmiş oldu.
Amazon.
“Babalar ve Oğullar” ı bu kez de Günay Çetao Kızılırmak çevirisiyle okumak için Doğan kitap baskısını aldım.
İthakiler yüksek indirimleri olduğu için forumda paylaşılmıştı öyle görüp aldım.
Ve…
Belki 2-3 yıldır Alfa şu kapakları “eşitler” diye bekliyordum ama bu baskının biteceği Alfa’nın eşitleyeceği yok.
Zaten karton kapak okurken bile yıpranıyor, Mark Twain toplu öykülersiz kalmayayım, beklemenin bir anlamı yok diye düşünerek "Twain Toplu öyküler"i de aldım.
60-70 girilecek kitap ile 2900 civarı kitabım var.
Bazı çeviri kitapların 3-5 farklı çevirisi oluyor ben de.
Belki bu kitapların 500-600’u farklı baskı ve çeviriler olabilir. Örneğin Tolstoy, Dostoyevski’nin çoğu kitabının 5-6 farklı çevirisi var kitaplığımda.
Şu an kitaplığımda olan kitapların çok büyük kısmı son 9-10 yıl içerisinde basılan kitaplar. Eskiyen kitapları evde tutmaktan pek hoşlanmıyorum hem koku ve toz olayları nedeniyle hem de her zaman daha iyi baskıları yapılabiliyor. 2021 Ocak - Şubat gibi 4500- 5000 civarı kitap vardı. Bunların 3000 civarını sahaf bir arkadaşıma vermiştim. 7-8 yılda bir büyük temizlik yapıyorum.
Afişe çıkmak hep yakında
Ara ara bakıyorum o kitaba. Keşke daha yi bir cilt ile çıksaymış.
Eskiden bu konuya girince, okunmamış sürü ile mesaj gözükürdü. Şimdi buralar hep dutluk kalmış. Hey gidi hey. Herkesin beli bükülüyor.
Biraz da piyasa doyuma ulaştı gibi. Fantastik ve bilim kurguda yeni kitaplar, mevcut yeni baskılar da basılmıyor artık.
Bilimkurgu klasikleri anketlerinden sonra seriye başlamaya niyet ettim. İthaki yayınları ihya alışverişi oldu. Sağ taraf sınıf kitaplığıma gidiyor.
Kitapyurdu; sola 1000, sağa 500 verdim.
Heyt be Malazan’a bakar mısın neleri sırtlamış. Şahane kitaplar almışsın, güle güle oku.