Kitapsepetinden gelenler
İki ürünü eksik yollamışlar yine… Zaten geleceğinden ümidim yoktu. Biri “Sahte alkışlarla olağanüstü anlar” diğeri “Harry potter film dehlizi 1 ciltli”. İkinci kampanya ile 10tl diyordu dedim normali bile yollasalar kafi. Sonuç hiç yollamışlar. Arayıp kayıt oluşturayım dedim. Sadece ücret iadesi yapabiliyoruz dediler. Bakalım yeniden oluşturdum siparişi. Bunda nasıl bir deneyim yaşayacağım merakla bekliyorum.
Sahafta yine bir süredir aradığım kitapları buldum
Brian Aldiss’in Helliconia Üçlemesi daha Vakıf ve Dune ayarında bir hikayeymiş. Güneşi, çok daha büyük başka bir güneşin yörüngesinde döndüğü için mevsimleri binlerce yıl süren, dolayısı ile canlıların ve kurduğu medeniyetlerin bu mevsimlerde ortaya çıktığı, geliştiği ve öldüğü bir gezegen olan Helliconia’yı konu alıyor.
Pavane ise Bilimkurgu türünde olan bir Alternatif Tarih romanı. Kraliçe Elizabeth 1588 yılında suikaste kurban gidiyor. İspanyollar İngiltereyi ele geçirip protestan devrimini engelliyorlar. Günümüze geldiğimizde Roma katolik kilisesi ve engizisyonu tüm avrupada söz sahibi tek kurum ve teknolojik gelişmeler hiç yaşanmamış durumda. Böyle bir dünyada gelişen bir bilim devrimi hikayesiymiş.
Janissaries (Yeniçeriler) Larry Niven ile beraber yazdığı Tanrının Gözündeki Zerre kitabından tanıdığımız (malesef başka kitabı Türkçeye kazandırılmamış) Jerry Pournelle’in Askeri Bilimkurgu türündeki bir macera romanı. Her birkaç sayfada bir inanılmaz güzel çizimler kullanılmış, çok hoşuma gitti.
Long Ships bilimkurgu değil 10. yy. sonrasında geçen bir viking romanı. Dönemin politik ve inanç yapısındaki değişimlerin Vikingler üzerindeki etkisini konu ediyor.
Janissaries 10, Pavane 60, diğerleri 40 TL’ydi.
Son zamanlarda kitaplığıma eklediğim kitaplarım. Gelecek yıl kendi düzenimi kurunca raflara dizmeyi iple çekiyorum.

Jack London, sahaf festivalinden. Tolkien de indirimdeydi, onu seçtim ve bu seriden aradıklarımı tamamlamış oldum.
Tolkien Biyografi si vardı, Jack London mı aldınız?
Yanlış anlamadım değil mi?
Tolkien varsa bende gideyim fuara
idefix siparişim. Sipariş günü kargolandı. @alper 'in paylaştığı indirim kodunu kullandım. Teşekkürler…
Eksik Dylan Dogları tamamladım.
Tebrikler. Dylan Dog koleksiyonundan toplu bir fotoğraf alabilir miyiz?
Sisyolu arkadaşıma 2 gün önce geldi arkadaş.comdan aldı oda. Ama ben kitapyurdundan aldım halen kargoya verilmedi. Delirecem.
İki gündür ortalıkta kalan kitaplar için evde yer ayarlamaya çalışıyorum. Yine bir temizlik zamanı yakınlaşmış.
@Buyifix arkadaş’ın sitesinde 100 TL üzeri kargo bedelsiz olunca diğer siteleri beklemeyeyim dedim.
Üstteki fotoğrafa ek bu var. Tam olarak dizemiyorum rafa çünkü iki kişi birden karışık sırayla okuyoruz kitapları.
Bazı kitaplar tükendiği için alamadım. Birkaç eksik var.
Yerdeniz serisini uzun zamandır almak istiyordum, ciltli halini alabildiğim için çok mutluyum şu an.
Bunun dışında HAY klasiklerine de başlamak istediğim için ilk olarak bu üç kitabı almaya karar verdim.
Alışverişi Amazon üzerinden yaptım bu arada, iki gün içinde kitaplarda herhangi bir hasar olmadan elime ulaştı.
Kitapyurdu da temin edildi görünüyor. Bakalım ne zaman gelecek.
İçlerinden yalnızca Kuyucaklı Yusuf’ u okumuştum ama birine vermiştim galiba o yüzden yeniden aldım. Geçenlerde Kürk Mantolu Madonna’ yu çok sevince de İçimizdeki Şeytan’ a şans vereyim dedim. Sanırım Sabahattin Ali’ nin tüm eserlerini okuyacağım. Ancak bu alışverişteki amacım aslında Evrim Nedir? kitabını almaktı ama hazır alıyorken indirim kodundan da yararlanmak için birkaç tane daha ekleyeyim dedim. Oscar Wilde’ ı ilk kez okuyacağım ve Reading Zindanı Baladı da aklımda tabii ama kim bilir ne zaman alırım… Çok duyduğum H.G. Wells’ i de ilk kez okuyacağım. Stefan Zweig ise olmazsa olmaz zaten biyografi türü hariç tüm kitaplarını okuyup bitireceğim sanırım
Dün mailime cevap verdiler, tedarikten dolayı 2 3 iş günü daha mühlet istediler bakalım.