Kitapyurdu Kapra’nın yakın zaman önce bastığı Mahmut Yesari, Osman Cemal, Hüseyin Rahmi kitapları.
Amazon
Samet’le ilk kitap alışverişimiz ve yeni evimize gelen ilk kitaplar Sonunda huzura kavuştuk, çok şükür. Kitaplarımız da kolilerde, kitaplık alana kadar böyle olacak gibi. Yakın zamanda iyi bir kitaplık almayı düşünüyoruz.
Onu bilmiyorum ama “Erim erim eriyesin” diye anıldığını biliyorum.
22 Kasım’da verdiğim Hepsiburada siparişi, dün yola çıktı, bugün poşet içinde şansa bala sapasağlam geldi.
Henüz hepsi gelmedi ama bu ayı, Batman ayı yapacağım. Şimdiden Dark Knight Return, First Year ve Court of Owls bitti. 3. cilt ile devam ediyorum.
Alfa, Alfalığını yapmış ve 11 ve 12. ciltlerin sırtına Alfa yazmamış.
Sanki baskı kalitesinde de bir düşüş var gibi geldi bana. Hissiyat olarak ilk kitapların baskı kalitesi hissini vermedi bana.
Ne kadar zor olabilir acaba, anlamıyorum, örneğin yaptığım bir işte, günlük, haftalık, aylık tekrar eden bir iş var. Ben bunun için bir şablon oluşturup onun üzerinden çalışıyorum. Bir şey unutmamış veya farklı yapmamış oluyorum.
Alfa için konusuyormussunuz zaten başını görmemişim. Alfa baskıda feci cuvalliyor ben parça parça sipariş veriyorum. Giderek düştü kapaklarin ve kitapların kalitesi
Ben de en başından beri bu soruyu soruyorum. Zaten seri demişsin, numara koymuşsun yani devamının geleceği belli. Aynı taslaktan devam etsene kardeşim, neden sanki sürekli en baştan tasarım yapıyor gibi davranıyorsun? Mesela Alfa yazısını silmenin sebebi nedir?
Şu serileri bu şekilde bozmak gerçekten daha zor. Adamlar resmen zoru başarıyor.
Ben farkında değildim ama geçen forumda bir arkadaş yazmıştı şöyle bir mesele daha var. SL5 ile birlikte birşeyler eksilmeye başlıyor.
Yakında sırtta hiçbir şey yazmayacak görünen o.
İlk 8 kitabı bu yüzden elimden çıkarmıştım. Alfa benim gözümde en kötü işleri yapan yayınevlerinden birisi. Özensiz, son okumadan geçmeyen, editöryel süreci ıskalayan, baskı-tasarımda tutarsız.
Şuraya bak. Ne yazarın ismi muntazam ne yayın evinin ismi. Hep merak etmişimdir bunu yapmalarındaki sebep nedir, mantıklı bir açıklaması var mıdır diye. İkna edilmeye de hazırım. :d
Ters/düz, küçük/büyük, dik/yan, kısa/uzun, var/yok… Hepsi birbirinden farklı
Üretimci mantığı ile bakaraktan acaba her tasarımda fason bir iş mi yaptırıyorlar her kitap için Şunların hepsi kendi bünyelerinde çalışan maaşlı tek bir tasarım biriminden çıkıyorsa büyük başarı çünkü, başka sektörde böyle ürün ambalajı çalışsan adamı kapının önüne koyarlar direk.
Davam kitaplarının sayfa sayılarına bakmadan tasarım yapmaya başlarlar ise böyle olur. İnce kitapların sırtlarına yazar ismini de görseli de ilk kitaplar gibi koyamayınca tüm düzen kaymış. Görüldüğü üzere sonradan da koy rahvan gitsin diyip hepten bırakmışlar ipin ucunu.
Alfa son birkaç yıldır sanki parayı başka bir sektörden kazanıyormuş da yayıncılığı boş zamanlarında hobi olarak yapıyormuş gibi. Daha GEB’ı da çıkarmadılar, bandrolü alınanı 1,5 sene oldu. Eskiden böyle değildi.
Ben de DK serisinden Psikoloji, Sosyoloji ve Sinema Kitabı’nı bekliyorum ama pek gelecek gibi durmuyor.