Valla kafam grip ile beraber o kadar gitmiş ki kitabın adını “Karın Böyle” zannettim bir dk boyunca
Son Kitapyurdu alışverişim.
Lem kitaplarını ilk defa aldım ve şömiz tasarımı çok hoşuma gitti.
Pruva Neta çerezlik olarak okunabilecek insanı yormayan bir serinin son kitabı.
Kayıp Metal ise hızıyla bu sefer aklımızı alan Akılçelen’nin numunelik bir hızlı baskısı ki bu kadar hızlı gelmesi beni ayrıca sevindirdi.
Kitap sırtındaki marka ismi iki kitapta yatay iken birinde dikey. Alfa yine dayanamamış.
Evet hocam bu konu bir süredir forumda konuşuluyordu onun için elime alır almaz ilk baktığım kitapların sırtları olmuştu.
Marka isminin yazılı olmadığı kitap bile var
İdefix. Dün sabaha karşı sipariş vermiştim. Aynı gün kargoya verdiler.
Peride Celal kitaplarını ararken H2O yayınevini ve bastıkları kitapları gördüm. İlhan Tarus kitaplarının beş tanesini basmışlar.
Ben İlhan Tarus ile çok genç yaşlarda galiba Samanpazarı kitabıyla tanışmıştım. Kim yazmıştı hatırlamıyorum “çok okunmuş, çok tartışılmış ve unutulmaya terk edilmiş yazar” demişti İlhan Tarus için. Yeniden hatırlanması güzel, sevindirici oldu.
Diğer iki ktabını da Amazon’dan aldım bugün - yarın gelir.
Bu arada yayınevi - matbaaa bir hata yapmış. Kurtuluş Savaşı Üçlemesi serisinin ikinci kitabının sırt kısmına birinci kitabın ismini yazmışlar.
Peride Celal kitaplarına bakarken İlhan Tarus dışında H2O yayınlarının İrfan Yalçın, Mehmet Kemal kitapları da bastığını gördüm.
Su gibi aziz ol H2O yayınları.
Amazon. Akşam teslim etmişler .
Pulsuz Tavla anı - roman. 50- 60’lı yıllar ve Ankara.
İşsiz kalan bir gazeteci adı “kalem” olan bir meyhane açar. Müşterileri çoğunlukla dönemin gazetecileri, yazarları, aydınları, sanatçılar, ressamllar… olur.
Ben galiba lise yıllarında tıpkı 40’lı- 50’li çoğu yazar gibi Mehmet Kemal’i de babamın kitaplığından okumuştum. Can yayınları baskısı olması lazım. O kadar sene sonra haliyle pek bir şey hatırlamıyorum.
İki - üç gündür H2O yayınları yeni favori yayınevim oldu.
Ruhlar Labirenti de maşallah Malazan ile yarışır kalınlık olarak öfff öfff.
Alper Bey, gerçekten H2O Kitap o kadar hayır duası alıyor ki. Harika bir iş yapıyorlar. Onlar olmasa bu isimler unutulup gidecek. İrfan Yalçın bastıkları için hem minnettarım onlara.
Şuradaki bağlantıdan yayınevi sahiplerinin bir görüşmesini dinleyebilirsiniz:
Açık Radyo: