O da en sevdiğim yazarın kitabı.
Ben de çok severim yazarı. Martin Eden muazzam bir kitap.
Bu sabah arkadaşımdan çöktüm
Kırmızı Kedi de aynı Penguen gibi en lüks semtlere, en büyük avmlere açtık diye övündüğü cafcaflı mağazaların giderlerini, kitapların etiket fiyatları üzerinden okuyucuya tam anlamıyla kitliyor. 80 sayfa hamur kağıda, bazı sayfaların tam net bir şekilde dahi basılamadığı düşük kalite bir baskı olmasına rağmen arkasındaki etikette 140 TL yazıyor. Arkadaşım başka bir yerden daha pahalıya mı aldı yoksa hakikaten etiket fiyatı mı öyle diye biraz önce netten baktım, evet etiket fiyatı 140 TL’ymiş. Başka yayınevlerinin yayınladığı benzer kalitedeki muadillerine bakıp kıyaslama yaparsam etiket fiyatının taş çatlasın 80-90 TL civarı olması lazımdı. Cebinizden fazlayadan çıkan aradaki 50-60 TL avm kirası. “Ben kitapçıya giricem, kitaplara dokunucam, elliycem, koklıycam, öpücem, yoksa kitap alamıyorum” cu tayfanın okuyucuya attığı kazıktan başka bir şey değil. Kalitesiz basıldığı için bulurlu çıkan sayfalar gibi bizden kaynaklı baskı problemlerini saymazsak genel itibarı ile çizimler ve anlatı çok güzel, 10-15 dakikada okunur. Ayrıca bu Hasbro’nun falan matbaa seçtiği kadar var. Ben de yurtdışındaki ana yayıncı olsam bu kadar düşük kalite işler yapılmasına izin vermezdim.
Burada 10 TL ama ciltsiz
Bir zam daha yemeden Üç Cisim Problemi ve Vakıf’ı almak istedim. Vakıf son iki kitap kaldı. Amazon her seferinde mutlaka birkaç kitabı toz toprak içinde ve kapaklari çizik göndermeyi nasıl beceriyor anlamıyorum.
Amazon siparişim. Son zamanlarda Carlo Rovelli adına sık rastlıyordum. Bir kitabını alıp okumak istedim. Ama o ne kötü kapak öyle
Türk polisiye yazarı Burak Akgüç’ün Eski Şehrin Gölgesinde adlı kitabını, konusu ilgimi çektiği için aldım. 2.Dünya Savaşı döneminde Gestapo tarafından işlenen bir cinayetin öyküsü. Yaklaşık 20 sayfa kadar okudum ve gayet güzel gidiyor. Yalnız, Oğlak Yayınları’nın neredeyse cep kitabı boyutundaki bu polisiye kitapları bence pahalı, onu da belirtmeden geçmeyeyim.
Birinci Dünya Savaşı Tarihi’ni okumaya başladım. Ne özet ne de çok ayrıntılı. Belgesel tadında. Fotoğraflı şekilde anlatıyor olması da güzel bir tarafı. Orta düzey bilgi için iyi bir kitap.
Parfümün Dansını görünce aklıma “Koku” filmi geldi.
Ben filmini izlemedim ama aynı uyarlamadan bahsediyorsak kitabını okudum. Çok sevmiştim. Bana da biraz anımsattı.