Kağıt kalitesini düşürdüklerini ben de Vakıf ve Drizzt kitaplarının yeni baskılarında farketmiştim…
Bu sert kapak baskı aslında Kuzey Yayınlarının yaptığı (en son 4. baskı idi galiba) karton kapak baskı ile aynı. Kuzey yayınları Dawkins kitaplarının hepsini sert kapak basmaya başladı. Bu baskıya özellikle 30. yıl demişler ama karton kapak da 30. yıl baskısıydı zaten.
Bu baskı 40. yıl dönümü baskısı, kartonda 6. baskı olmuş
Yılına dikkat etmemişim. 2005. 30. yıl baskısıymış.
Önsöz ve kaynakça daha güncel o zaman. Almayacaktım ama bende alayım bu durumda.
Yeni kitap Kitapyurdundaki para puanları toplamı ile aldım lakin yeni bir mevzu öğrendim ücretsiz kitap almak için puanlarım sıfırlanırken kargoyu ücretli yaparak yine bir üç kağıda sebep oldukları için teşekkür ederim kendilerine…Para puanları ve kargo ile de alınabilir kitap veya kitaplar lakin kargo ücreti içinde para puanı bırakın yaklaşık 700 lira değerinde…Kitaba 7 YTL kargo ücreti verdim çok adil bir durum sözde ücretsiz kitap alacaktım…
Edessa Kitabevi’nin sitesinden aldım. Muhtemelen bir çizgi roman geeki tarafından işletiliyor o yüzden her alışverişimde oldukça memnun kalıyorum.
Biraz fırsatçılığa kayıyor ama hala tam bozmadı.
Hayırlı olsun güzel günlerde okuyun. Rica etsem Kara Dörtleme ile Kemal Tahir kitaplarından herhangi bir sayfayı yan yana koyup çekme imkanınız var mı? Kara dörtleme kitap boyutu olarak biraz küçük ama bu küçüklük punto içinde geçerli mi acaba onu merak ettim. Fotoğraf olması şart değil yorum olarak da belirtebilirsiniz.
Presstij çizgi roman aldıklarım.
@edi_Cag teşekkürler, iki üründe ambalajlı olduğu için ikisini de kitaplığın üstünde tarihin tozlu raflarına kaldırdım, kusura bakmayın yardımcı olmak isterdim. @Erdal_01 almıştır kesin, açtıysa o belki yardımcı olabilir.
Yeteeeer Farseer paylaşmayın artık, BKM hala kargolamadı benim kitapları içim gidiyor
Yanımda başka kitap yok ama kara dörtlemenin puntoları normal yazı boyutunda. Sayfa sayısı artırılmış punto küçültmek yerine.
@Ufuk Presstijler harika görünüyor yine. Ben Kuş Cenneti ve Folklords aldım şimdilik ama gelmedi daha. Gerisi 15’inden sonra inşallah.
Şöyle baskıları ne zaman göreceğiz acaba? Müthiş gözüküyorlar öyle değil mi? Bizim baskıların sadece rengi benziyor… Sen daha çok farseer görmek istiyorum dediğin için paylaşayım dedim.
Bez kaplama ve diğerleri… Tüyler diken diken
Ülkemizde kitap okumak hala zengin işi değil o yüzden böyle lüks baskılar henüz gelmiyor. Aşırı zengin kesim kitap okumayı keşfederse böyle lüks baskıları da zamanla görürüz gibime geliyor.
Bizim baskıda harita yokmuş… İlk kitaptan 75 sayfa kadar okudum hiç fark etmemiştim. Neyse o kumaş baskı iyi değil zaten. Kumaş olduğu için çok fazla toz, kıl, tüy tutar.
Aynen, kitap ve kumaş ne alaka yani? Hem harita da gereksiz zaten, navigasyon artık her yere götürüyor.
Dolar 1 TL olduğu zaman. Bugün öğrendiğime göre mürekkep ve kalıp fiyatları da tıpkı kağıt gibi dövize endeksliymiş. Günlük olarak bile otomatik fiyat değişiklikleri oluyormuş.
Evet bu baskı çok güzel ama bu serinin Türkiye’de (bence) vasatın üstünde bir ciltle ciltlenmesi bile büyük olay. Onlarca kez baskı yapmış kitapların böyle kalitede bir baskısı yokken sokakta sorsanız yüz kişiden iki kişinin belki bileceği bir seriye güzel bir ciltli baskı yapılması hoş bir şey bence.
Bu konuyla bağlantılı olarak aklımda şöyle bir şey var. İthaki’nin Dune ciltli edisyonda yaptığı gibi küçük sayılarda ciltli baskı basıp bittikçe yine küçük sayılarla yenilemek bana çok mantıklı geliyor ancak yayınevleri neden yapmıyor anlamıyorum. Mesela sizin attığınız ciltli edisyonu 1500 adet basıp bittikçe satsalar çok hoş olurdu, hem onlar kar ederdi hem biz mutlu olurduk.
Teşekkür ederim. YKY Delta baskılarında düştüğüm hataya bunda düşmek istemedim. Delta baskılarının puntolarını çok küçüktü.
Aynen, ben de biliyordum bunu. Hatta mürekkep konusunda Japonya ve ABD arasında gidip geliyoruz. Daha çok Japonya’dan alıyoruz mürekkebi… Kağıt ve kalıp konusunda yerli üretimimiz vardı ancak geçtiğimiz yıllarda onları da yurt dışından almaya başladık. Halen yerli üretimimiz vardır muhakkak ama yeterli düzeyde değil diye düşünüyorum. Yine de pahalı olsun ama istediğim kalitede olsun ben yine alırım, bu cilt konusunda acayip bir takıntım var. İlk başta rahat okunduğu için sevdiğimi düşünüyordum, şimdi nedenini anladım. Ben malzeme kalitesini seviyorum. Evet bu baskısı daha kaliteliymiş benim bunu almam lazım demeliyim, ki çoğu zaman diyorum. Hayatımız dijitale dönmüşken benim fiziksel kopyalara olan düşkünlüğüm daha da arttı.
Bu ara çok kitap aldım. Bu parti YKY’den. Kronos’u merak ediyordum, Gombrowicz’in günlüğü, ama tam bir günlük gibi değilmiş meğer, daha çok kısa notlardan oluşuyor. Dostoyevski’nin günlüğünu hemen okumayı düşünmüyorum ama belli de olmaz. Kayıp Zamanın İzinde’ye gelince, evet punto küçük ama çok sorun çıkaracak gibi durmuyor.