Çıkarsa biz de alırız da okur muyuz bilmiyorum
Şu dünya ortamında sanırım ben de dikkatimi çok veremem böyle kapsamlı bir eseri okumaya
Evet ben paylaştım ama almadım içimde kaldı onu hediye istiyorum ben. Kitapsepeti’nde şuan sadece birinci kitabı 50 indirimde artık ama bkm de de indirim olmuş.Evren bana, hadi al artık bu ne ısrar diyor.
Kesinlikle öyle. Yine de kısım kısım bakmak için falan harika olurdu.
Bir yandan da Seyahatname gibi kültürel bir mirasımız var iken onun baskısını bulamamak cidden üzücü bir durum.
Bu fırsatlar her zaman gelmiyor ve gittikce etiket fiyatları artıyor, ona göre karar vermek lazım😅
Bu seti geçen ay amazon.com’dan almıştım, biraz önce gelebildi. 2 hafta kargolanmasını beklediğim için kargo ücretini iade etmişler
İki ciltlik setin içinde 1960’lar da yazılan klasik bilimurgu romanları var. Bunlar ;
Paul Anderson - High Crusade (Uzaya Haçlı Seferi - İthaki)
Clifford D. Simak - Way Station
Daniel Keyes - Flowers For Algernon (Algernon’a Çiçekler - Koridor)
Roger Zelazny - And Call Me Conrad (Bu Ölümsüz - İthaki)
R. A. Lafferty - Past Master
Joanna Russ - Picnic On Paradise
Samuel R. Delany - Nova
Jack Vance - Emphyrio
Bunu ben de uzun süredir bekliyorum. Böyle kült eserleri derme çatma yayın evlerinden okudum lise zamanında ama kesinlikle kitaplığımda da dursun istiyorum. Şu baskıya yanaşan baskı yok asla, gerçekten çok güzeller.
Müthiş. Ağzım sulandı.
Kitapsepeti alışverişi. Kinyas ve Kayra biraz hasarlı ancak değişimle uğraşacak takatim kalmadı. Onun dışında zaten daha önce kullandığım bir siteydi. Her zamanki gibi kargolama olsun, sipariş takip sistemi olsun iyiydi ve öyle devam ediyorlar gibi.
@Leingrad 'ın sahaf ve Nadir Sahaf alışverişlerini görünce , şöyle bir bakayım dedim ve zaten az olan eserleri ülkemizde hiç yayınlanmayan T.E.D. Klein’ın 4 Novellası bulunan Dark Gods kitabını buldum. Klein modern kurgu türünün önemli yazarları arasında gösteriliyor.
Diğerleri Amazon alışverişi, Türkiye stoklarında bir süredir gözüme çarpan modern gotik edebiyatın yeni yazarlarından Laura Purcell’in son iki romanı.
Ben de bekliyordum deltayı. Yky telif hakkı bizde değil artık basmayacaz dedi. TTK’da var seyahatname ama Osmanlı Türkçesi ile yazılmış, Arap alfabesiyle. Kim nasıl okuyacak acaba merak ediyorum. Yok o değil ben Osmanlı Türkçesi dersi aldım çat pat okuyabiliyorum, seyahatname için yeterli değil. Değişik durumlar içindeyiz. 🤷
Kaç yüz yıl geçmiş hala neyin telifi acaba
Ben de bunu anlamıyorum. “Telif bizde değil.” Al yeniden. Öncekini Evliya Çelebi kendisi mi verdi sana?
Günümüz Türkçesine uyarlanmış metin olduğundan uyarlama esnasında telif oluşuyor.
Böyle kült eserlerde yayın hakkı, telif hakkı nasıl oluyorsa olan bize oluyor. TTK da önce başlıyorsa Latin harfleriyle bassın; daha sonra meraklılarına, akademik araştırma yapanlara Osmanlı Türkçesi ile bassın. Bu seti ülkede okuyan kaç kişi çıkar acaba ? Hangi mantıkla yaptılar anlayamıyorum. Email attım ona da cevap yok. Nadirde fiyatlar uçmuş, Üçdal Neşriyat var uygun fiyatlı. Fiyatlar arttı iyice basılsa bile o fiyatlara alabileceğimi sanmıyorum. Orhan Pamuk delta 36 TL idi şimdi 70 küsura satılıyor. Bundaki artış ne kadar olur Allah bilir orasını.
Arkadaşlar almayı düşünenler için şuraya linki bırakayım. Bana uzak olduğu için maalesef ben alamıyorum. Ayrıca fiyat bana çok makul geldi. YKY bugün bassa 9 kutu 18 kitabın fiyatı bundan çok aşağıda olmaz diye düşünüyorum. İlanda sadece 2. kutuda bulunan 3. kitabın eksik olduğu belirtilmiş ama o da nadir veya başka yerden bulunur diye düşünüyorum.
https://www.letgo.com/tr-tr/i/evliya-celebi-seyahatname-seti_0a3ca542-d9af-44b1-847e-7b7d8cc584de
not: Bu arada bu setin tamamı 10 kutudan oluşuyor. Bu sette son kutu yok. Çok ilginçtir Nadir’de de bulunmuyor.
Edessa’dan aldıklarım. Uzun zamandır böyle bir alışveriş yapmak istiyordum. Presstij’den yaparım diyordum ama Edessa’dan alacağım daha fazla şey vardı.
İyi ki Berlin’i 3 cilt halinde almışım. Hem kapakları güzel hem de forumdaki tek cilt için yapılan yorumları haklı buldum. Paylaşan arkadaşlar iyi ki paylaştılar .
Hartlepool Maymunu’nun fiyatını biraz yüksek buldum bu arada. Ama aldığıma pişman değilim.