Senin binding işleri niye durdu hocam? Ne güzel izliyorduk videolarını.
Teşekkür ederim. Ne yapacağım konusunda aklıma değişik bir şeyler gelmiyor bir türlü Gemi temalı bir Terror veya monolith temalı bir Space Odyssey yapma fikrim vardı, siyah monolith’in içine kitabı koyucaktım ama sahaflarda kötü kondisyondaki kitaplar bile artık çok pahalı.
D&R dan aldığım buz ve ateşin dünyası geldi. Ölçülerinin bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. Sayfalar kuşe kağıt. Baskıyı beğendim.
Elimde eski baskı var diye almayacağım demiştim ama Hepsiburada’da 550’ye görünce dayanamayıp aldım… Elimdeki Akılçelen baskısıyla karşılaştırdığımda Epsilon kalitesi bambaşka. Tabii fiyatı da cep yakıyor ama zaten eski baskı da tükenip fahiş fiyatlara satılmaya başlamıştı.
Epsilon baskısı öncelikle hem ciltli hem şömizli. Bu da kitabın muhafaza edilmesini kolaylaştırır. Kağıdı parlak kuşe olduğu için renkler çok canlı. Kırmızılar, lacivertler harika görünüyor. Akılçelen mat bastığı için resimler gerçekten çok soluk görünüyormuş, onu fark ettim. Hatta yazılar bile Epsilon baskısında daha canlı. Bu da böyle büyük bir kitabın okunabilirliğini arttırıyor.
Akılçelen’e göre daha ağır bir baskı olmuş ama bu kadar kaliteli bir baskı mecburen ağır oluyor.
Metin düzeninde farklılıklar yapılmış. Punto biraz daha büyük geldi bana. Bu yüzden sayfalar birebir tutmuyor, mesela Akılçelen’de sayfanın sonundaki paragraf Epsilon’da sonraki sayfaya kaymış gibisinden.
Editörlük düzeyinde de ufak tefek değişiklikler var. Ama daha çok kelime düzeyinde sanırım. Akılçelen’i arkadaşıma verdiğim için metni çok ayrıntılı inceleyemedim, vermeden önce karşılaştırma yapmak için fotoğraflarını çekmeyi de unutmuşum.
Ama Akılçelen’den sonra Epsilon baskısını ilaç gibi geldi. Tabii iki yayınevinin bütçe olanakları göz önüne alındığında bu fark çok normal.
Benim sipariş henüz gelmedi. Baskının iyi olmasına sevindim.
geçen hafta aldığım son 3 kitap şöyle…rezonans kanunu,doğaüstü olmak ve vee Madeline Miller’in Akhilleusun Şarkısı
Beyoğlu’nun En Güzel Abisi benim en sevdiğim Ahmet Ümit kitabı. Keyifli okumalar.
Merhabalar, Ötüken Neşriyatın dünya klasiklerinden satın alan oldu mu bu indirimde acaba? Alan varsa acaba dili nasıl, alınabilir mi sizce?
Merhaba;
Kitapların bulunduğu sayfalardaki “kitabı inceleyin” başlıklı bölümden içerikleri inceleyebilirsiniz.
Mesela:
İdefix’ten sipariş verdiğim Buz ve Ateş’in Dünyası geldi. 150 tl indirimle 550 tlye gelmiş oldu. Şömizli, sert kapak ve kuşe kâğıt, oldukça güzel ve kaliteli bir baskı.
Herkese merhaba. Pompei için oluşturduğum bir sepetti. Can Yayınlarını bir süredir takip etmiyorum ama Mumyanın Uyanışı farklı bir okuma olur diye düşündüm.