Şu güzelliklerin tanesi 100 lira idi. Kasada da indirim olunca tanesi 80 liraya düştü. Üçünü 240 liraya almış oldum
Merhaba, son zamanlarda birkaç site hariç kitap alabileceğim online site bulamıyorum. Bir ara Babil’den alışveriş yapıyordum ama uzun bir süre ara vermiştim. Son zamanlarda Babil’den sipariş veren var mı?
Eskiden alırdım baya iyiydi…sonra bisiler oldu eski aldıklarımı falan göremez oldum…onları görünce tekrar alma hatası olmuyordu…dedim ya bisiler yaptılar biz de ayrıldık…kitap sayısı falan azaldı…kitapyurdu na aitti galiba.
Anladım, teşekkürler.
Hocam raftaki kitapları poşetle birlikte sergileme sebebi nedir acaba?
Koruma yöntemi vb ise tekniği öğrenmek isterim. Merak ettim.
Camsız olan kütüphanem ve kitap sırtları bana doğru dönük. Bunun sebebi tozlanmayı en aza indirmek. Bu yüzden raf ölçüsüne göre sığmayanları şimdilik bu şekilde korumaya aldım.
Bu sitede kitapları koruma yöntemleri ve kitaplıklarımız başlıkları adı altında birçok kullanıcı kitaplarını daha sıkı tedbirlerle korumaktadır. Siz sitede yenisiniz herhalde. Ben sizin hocanız da değilim. Orası sergi salonu da değil, kitaplık. Polemik yaratmayın lütfen. Selametle.
Okuduğunuz belli canım ama memleketin problemi baki kalması zaten.
Yazdığımda bir problem yokta anlamada bir sıkıntı var o belli. İnsan gibi bir soru sordum. Neyi bu kadar içselleştiriyorsun, ne kadar saçma sapan bir üslup.
“Orası sergi değil tamam mııııı”
Buradaki herkes gibi benimde bir oda kütüphanem mevcut. Güneş alan bir odadayım. Kitapları moda haftasına hazırlığınızı düşündüğüm için değil, toza mı güneşe mi küfe mi ya da ne bileyim başka bir problem olmuştur ve böyle çözmüşsünüzdür diye sormuştum.
Şu forumda 3-5 insanın kalmasının sebebini öğrenmiş olduk. Bence herkes biraz dışarı çıkıp hava alsın. Yoksa sanal diyarda kıdemli zannediyor fazladan post girenler kendini…
Mesajınızda bir art niyet göremedim bende, @emintaner farklı algılamış sanırım ama boşuna tartışılmasın diyerekten sizi merakınızı giderecek konuya yönlendireyim ben;
Hocam sakin, okuduğum kadarı ile arkadaş yeni olduğu ve forumu tanımadığı, nerde ne yok bilmediği için sormuş ki özellikle “merak ettigim için soruyorum” diye de belirtmiş kendisi. Gayette normal bir soru bencede…
Hadi yeni polemik konusu çıkaralım ve tartışalım ozaman (keza bende sizden eskiyim benden eskilerde bana sey edebilir bende sıkintı yok) ;
eskiler yenilerin soru sormasına kızssın mi?
Eskiler yenilere soru sormadan danişmalı mı?
Polemik nedir? neden çıkar? Kimler polemik çıkarma yada saklama hakkına sahiptir?
Gel vatandaş tartışmanın kralı burda…
Kitabı azaltıp biraz papatya çayı içmenizi tavsiye ederim.
Bir ara bu eklediğiniz başlıkta, kitaplarını toz probleminden bu şekilde koruyanlarla (ki ben de bu şekilde koruyorum) alay etmeye çalışan birkaç şahıs olmuştu. Belki “sergilemek” lafından dolayı @emintaner böyle düşünmüş olabilir diye düşünüyorum. Eğer o şekilde bir niyet yoksa ortada bir yanlış anlaşılma vardır muhtemelen.
Öyle bir niyet söz konusu değil, aksine bende kitaplarımın benimle yaş almasını istediğim ve kütüphane haricinde koleksiyoner biri olduğum için “poşet mevzusunu ilk defa gördüğümden” sormuştum. Çünkü fotoğrafı gördüğümde aklıma ilk gelen kitapların havasız kalmasıydı. Ki mevcut kütüphane biraz sıkışık gözüktüğü için “acaba bilmediğim bir şey mi var, havasızlığı veya nemi nasıl dengeliyor” diye devam ettirecektim; düzgün bir cevap alsaydım.
Bu foruma elimde fazladan olan sıfır kitapları ihtiyacı olana uygun fiyattan verebilirim diye katılmıştım. Daha sonradan ortam ve forum içerikleri hoşuma gitti.
Dediğim gibi yanlış bir cevap verdiğimi düşünmüyorum. İlk mesajımda hiçbir emoji bile dahi yok. Detay vermişim ve ciddi olarak sormuşum. 10 kelimemin 5’i kusurlu görülmüş.
Sergilemek kelimesini de kitaplar özenle dizildiğinde sergilenmiş oluyor, bazıları renk veya kategori; yazara kadar özenle uğraşıyor benim gibi. Yoksa kitaplar benim korkumdan saygı duruşunda dimdik bekliyor falan mı diyeyim yani
Dediğim gibi ben kötü niyetle bir şey yazmamıştım. Kalp kırdı ya da yanlış anlaşıldıysam kusura bakmasın herkes.
Ben zaten kötü niyet var demedim. Eğer yoksa (ki yok görünüyor) ortada bir yanlış anlaşılma vardır deyip tespit yaptım.
Muhatabınızın size yersiz yükselmesi gereksiz olmuş o konuda haklısınız ancak mesajınızın ilk paragrafı da es geçilecek gibi değil. Konunun daha fazla uzamaması adına size yakışan düzenleminiz olur.