Amazon “4 al 2 öde” ve “4 al 3 öde” kampanyasıyla aldığım kitaplar. Sene sonuna kadar kitap almam herhâlde artık ![]()
Kabus harika bir kitap.
Aylardır yeni kitap almıyordum, Amazon’un oyununa geldim…
Korku Sineması Ansiklopedi kitabının bu kadar büyük boyda, kuşe, sert kapak ve şömizli olduğunu bilmiyordum. Baskı kalitesi gerçekten çok iyi. Bu baskıyı gördükten sonra Tuğrul Sezer’in Suç Sineması Ansiklopedisi isimli diğer kitabını gözüme kestirdim. ![]()
Baskıdan memnun kaldınız mı peki? Amazon birazcık yıpranmış olarak göndermiş gibi görünüyor fotoğraftan.
Sıfır sorun. Jelatinliydi. Baskısı güzel.
Neredeyse 2 haftayı bulan bir bekleme sürecinden sonra Amazon kargolarım geldi. Venomnibus jelatinsiz gelse de bir hasar görmedim. Ama Türkçe ciltlerde ufak hasarlar mevcut. Kargolaması oldukça kötü Amazon’un kutuya atıp yollamışlar ve kenarları kıvrılmış bazı ciltlerin.
Korku sineması ansiklopedisi’nin içindekiler kısmını paylaşma şansınız varmı? Birde tüm korku alt türlerini anlatıyor mu?
Sonunda seriyi tamamladım. 15. Cilt gelir mi bilmiyorum ama gelse bile uzun bir süre sonra olacaktır. Bu noktaya kadar toplamak yorucuydu ama küçük hedeflerimden birini böylelikle şimdilik tamamlamış oldum ![]()
Bu sayının sonunda berserk official guide in genişletilmiş haline yer verilmiş genel olarak göz atınca karakterler, arclar hakkında açıklamalar yer alırken aynı zamanda bolca çizim ile süslenmiş.
Kitaplığım için aldığım ıvır zıvırla birlikte yine 32 kısım tekmili birden foto yükleyeceğim, rahatsızlık oluşturur ise kusuruma bakılmasın. Görsellere bakılsın:)
Anno Dracula serisini merak ediyordum. İlk kitabı Nadir’den, ikinciyi Amazon’dan aldım. Diğerleri de Prime Day öncesi ve sırası alındı sanıyorum.
Benim için 2/4 ve 2/3 kampanyasının ganimeti mangalar oldu. FMAB ve Death Note’ları kitaplığıma kattım.
Gelelim zıpırlara… Temu’dan raflarım ve kitaplarım için figürler, ayraçlar vb. aldım. Hepsi göründüğü gibi, sapasağlam geldi.
Bu astronot üçlüsünü bilimkurgu rafı için aldım.
Bu pençeler korku rafları için.
Bu arkadaş her yere uyum sağlıyor. Karakterine uygun şekilde,
Bu hayvancıkları geçen sene Amazon’da görmüş, pahalı diye alamamıştım. Temu’da bir dolusu teker teker satılıyordu. Bir satıcıda favori üçlümü beraber gördüm, hemen atladım.
Biraz daha muzırlık,
Sayfa kenarları için ayraçlar,
Kitap tutuculardan iki çeşit aldım. Batman için aydınlık sayfa arıyordum, pek çıkmadı. Neden sonra diğeri için Harry Potter’i açtığım gibi yarasaları gördüm. Çekim sonrasında yukarıdaki hayvanlı pozu da ekledim.
Jiroskoplar Inception replikası olarak veya iki kişilik topaç eğlencesi maksadıyla alındı.
…ve ayraçlar… Onları tematik düşündüm. Geçen sene Dolap’ta 6 Viktoryan kadın görselli ayraç takımı görücüye çıkmış, Can’ın Klasik Kadınlar’ı 8 kitaplık bir seri olduğu için ikilemde iken başkasının satın almasıyla hevesim kursağımda kalmıştı. Meğer buralardanmış… 30’lu paketini görür görmez yapıştırdım.
Daha sonra çocukları gördüm. Çocuk kitapları için biçilmez kaftandılar.
Yağlı boya resimler… Monet ve Van Gogh takımları da vardı ancak bunu beğendim.
Resim kitaplarım için.
Mangalar… Miyazaki tadında anime görselleri, manga diye geçiyordu başlık, bunu sipariş ettiğimde elimde hiç manga yoktu. Sonra kampanya geldi… Yanlışlıkla da 5 set almışım.
Bir ikinci siparişte aklımda kalan uzay ayraçlarını aldım, bilimkurgu kitapları için. Neptune yerine Enptune yazdıkları tek kart olmasa daha iyiydi:)
Finali mutlu yapalım; onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine…
Not: Akşam Augustus ve Beşinci Fil için 7-9 arası gelecek Aras ve Hepsijet kuryelerini bekleyemedim, kendilerine selam ederim.
Edit: Bukalemun dediğim Gecko’dan kınama geldi. Kendisine özürlerimi iletiyor, elinde tuttuğu Death Note defterini sakince yere bırakmasını talep ediyorum.
İmza: Yıl başında kalp krizi geçiren adam.
Prime Day’de yuksek indirim alan kitaplardan biri de 2/4 kampanyasina dahil Siyah Lale idi. Dortlu bir gruba ekledigimde geriye 4 tane kaldigini gordum. Sahaflara kalmasin diye stogu tukettim. 3 ya da 5 olsa muhtemelen almazdim. Onlarla ne yapacagimi da bilmiyorum. Kiyamet Kitabi icin takas teklif ettim sahaflara, (saniyorum) random gulduler.
Diger iki kitaptan Augustus’u bugune kadar atlamisim, gecen gunku muhabbetten dolayi @sultiderler’e ve aROMAtik coskusuna tesekkurlerimi sunarim.
Besinci Fil de Diskdunya serimin son kitabi olacak ya da 41’e tamamlayacagim ileride bir anda. 2 bekciler 2 cadilar 4 sanayii ve 8 sihirbazlar kaldi. Bakalim…
Not: Alzheimer’dan kaybettigimiz yazarin kitaplarini yine cosku ve huşû icinde bizlere aktaran @Vordue 'ye tesekkurlerimi sunmayi unutmusum.
Bir onceki gonderideki unutkanligi tekzip: Bukalemundan sadece kafamda bahsetmisim.