Kütüphane oluşturmaya 2021 yılında pandemiyle başladım. Bilimkurgu kitapları okumayı ve koleksiyonunu yapmayı seviyorum. 2021 öncesi kayıt tutmadığım için tutarsız görünüyor. Bunca kitabı okumak pek mümkün olmasa da bir hobi olarak bununla ilgilenmek keyif veriyor.
- Sütun: Yıllara göre aldığım kitap sayısı,
- Sütun: O yıl okuduklarım,
- Sütun: O yıl fazladan aldığım kitap sayısı,
- ve 5. Sütun: Alınan yıldan ne kadar kitap okunduğu ve okunacağı.
2022 sizin için güzel bir yıl olmuş sanırım.
İngiltere’de bazı Rare Books Shop’larda 12.000 dolara satılıyordu geçen sene. Yani H.G.Wells’in toplam 100’ün üzerinde eseri var hepsi ciltli basılmalı ![]()
İş dışında vakit bulabildiğim bir dönemdi, ama sonrasında artan iş yoğunluğu, istanbul trafiği derken vakit bulmak zorlaştı. Birgün aynı vakitleri bulmak dileğiyle hobiye devam😊
Nasıl bir linç girişimin oldu? Fazla kitap alma konusu mu?
David Lynch izleyip de etkisinde kalmış olabilir. Yoksa forumda linç görülmüş olay mı hiç. ![]()
Mantıklıymış, üşenmediğim bir gün ben de benzer bir takip listesi yapmayı düşünüyordum belki biraz daha detaylı olacak şekilde… Şu an beni motive ettiniz ama akşam eve gidince vazgeçeceğime eminim ![]()
Paylaştığım kısım özetin de özeti😅 benim kadar detaylı listesi olan var mıdır emin değilim, birazcık deli işi bu iş, uğraştıkça önünü alamıyor insan mümkünse bulaşmayın😅
Amazon kadınlarıyla geçirdiğim 61 saatin sonunda topladığım ganimetler.
@Blackheart ben de lanetlendim. Capet Hanedanı için halihazırda biyografi yokken, devamı gelmeye seriye talim.
Reacher kitapları da aynı şekilde. Denizde damla, bulabildiğimizi ince eleyip sık dokuyup topluyoruz. İlk sezonun Mezbaha’sını da alırsam üç olacak.
Koridor, Lee Child kitaplarını çok ağır basıyor. Keşke telifi Alfa’da olsaydı.
Henüz okuyamadım ama Demir Kral güzel bir seriye benziyor. George Martin’den övgü alınca seriye bulaşayım dedim. Umarım devamı basılır.
Kim diye bakayım dedim.
“Biri daha vardı” diyerek polisiye rafıma gittim.
Adamların meclis üyelerine bak. Bizimkiler sıralarda uyuyup yedi düvele emeklilik rüyaları görüyor; el oğlu oturmuş, hem de kendi tarihinden bilgiler damıtıp, kitap yazıyor. Helal olsun.
Dolaptan, gardroptan çıkanlar.
Strauss’u bu kitabı vesilesiyle dörtledim. Şahane kıyaslamalar var üç büyük lider arasında. Atatürk’ün bahsi de geçiyor, paylaşmıştım. Karaborsada fiyatlar uçmuş, şansıma denk geldi de alabildim.
Berry de ilk kitap Tapınak Şövalyelerinin Mirası alırım diye araştırdığım bir isimdi, 2-3-4 birikmiş elimde şu anda, işin geldiği nokta. Belki onu da eklerim. Bu kitaba dönersek, İskender’in yeri belirsiz mezarı üzerine şekillenmiş bir tarihi kurgu. İskenderiye Bağlantısı’nda yanan kütüphane, Şarlman’ın İzinde’de Sümer yazıtları vardı. Tarihi kurguları sevdiğim için ilgimi çeken konularda yazılmış olanları topluyorum. Toplamayınca zaten karaborsaya şutlanıyorlar. Bu da baskısı bitmiş, ikinci elde görece uygun satılan kitaplardandı.
[quote]
[/quote] Budur ![]()
Steve Berry’nin (sanırım biri hariç) kitaplarını birkaç yıl önce çok cüzi fiyata almıştım ben de.
Okudun mu? Terracotta askerlerini Çin’e Mete Han hayranlığıyla büyüdüğüm dönemden gıcık olduğum için okumadım. Romanov’u da hepsinin öldüğü kesinleştiği için almak istemedim. Güzel konular seçmiş ama işleniş nasıl henüz bir fikrim yok. Tapınakta Raymond Khoury’nin de bir kitabı var, kanka kanka takılmışlar bir dönem. İkisine muadil Tapınakçılar kitabını aldım Kronik’in.
Bu arada, benim küçüklüğümde her yer Göktürk, Selçuk’tu, şimdi millet Osmanlı’dan ötesini saymaz olmuş.
Hayır, okumadım henüz. Fiyatlar uygun olunca aldım, ileride okurum dedim. Kolinin birinde kim bilir nerededir
. Bir ara taşınacaktım, sonra iptal oldu, kitapların çoğu da kolilerde kaldı.
Tarihi kurgu benim de sevdiğim bir türdür. Kitapyurdu’ndan konuları okuyup almıştım.