Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Yeni kitaplara yer de lâzım tabi.

1 Beğeni

Benim kitap alma hızımı sağolsunlar kampanya paylaşan arkadaşlar sayesinde hızlandı. Bu sene dedim elimde ki kitapları biraz okuyayım. Daha az kitap alayım. Başarabilecek miyim bilmiyorum sene sonunda göreceğiz.

Kitap okuma hızımı eski işyerinde ki bir arkadaş ile iddiaya girerek hızlandırdım. Ama eski kitapları hala elimden çıkarmak konusunda pek becerekli değilim. Forumda bir satış denedim, onu tekrar güncelleyeceğim. Arsında eşiminde kitapları var. Eğer satılmazsa kütüphane alırsa hepsini oraya vermeyi düşünmeye başladım.

Eco altıntısıyla istiflemeyi yıllardır meşrulaştırma gayretinde olanları görüyorum. Takıntı kitapları satarak değilde özellikle okuduklarınızı ÇYDD, köy okulları ve doğudaki üniversitelere bağışlayarak ve daha fazla e-kitap, PDF üzerinden okuma yaparak aşılıyor. Çevremdekilerde de işe yaradı belki sizde de yarar. Bağılanan kitapların kime nasıl ne kapılar açacağını bilmemek daha umutlu olmamı sağlıyor. Hüzünleniyorum da şimdi yalan yok.

Bir indirim gelir bin indirim gider. Hayat memat meselesi edilecek kitaplar bir düzineyi geçmez.

Eğer gömülürsem kefenime cep diktireceğim, yakılırsa cesedim o kitapla birlikte yakılmak ve küllerimi pek sevdiğim bir yerde döktürmek var. Aklımda şimdilik bir kitap var ileriki yaşlarda 2-3 olur belki.

1 Beğeni

Kendim istiften nefret ederim. Kitaplarım tek bir kitaplığı doldurmuyor, beklemesini istemediğimi elden çıkarıyorum ve okuma hızıma göre de çok nadir kitap alışverişi yapıyorum.

Başkalarının kimseyi etkilemeyen kişisel tercihlerine karışmayı doğru bulmadığım için Eco örneğini verdim çünkü bunun “meşrulaştırma” gereken yanlış bir davranış olduğunu düşünmüyorum. :slight_smile: Edebiyat forumu burası, sahaftan kütüphaneden kitap alan da var, külliyatlar biriktiren de, dijital okuma yapan veya dinleyen de. Başkalarının okumasını materyal olarak nasıl muhafaza ettiğine “şöyle yapmalı böyle yapmalı” diyerek toplumsal bir bakış açısı sunmak biraz gülünç geliyor bana (bağış kısmına katılsam da).

3 Beğeni

Tercihlerinize karışmıyorum da Eco sözü mantra gibi çıkıyor karşıma. Farklı söz, alıntı bekliyorum aslında hayal kırıklığı benimkisi. Sizi alıntılardım öznem siz olsanız.

Mesajın gerisi takıntıya sahip olduğunu yazanlar için genel bir tavsiye idi. Okunmamış yıllarca bekleyen kitaplara üzülüyorum.

1 Beğeni

Hocam maalesef. Yıllardır böyleyiz. İhtiyaçtan fazla alıyoruz. Bu çok okumamızı da sağlıyor mu, evet sağlıyor ama yine de fazla. Haklısınız.

1 Beğeni

Ben kendim için bunu 1 sene önce falan fark ettim. Öncesinde kitap alma maksadım kütüphane oluşturmak, kitaplarla kurduğum romantik bağı benden sonraya aktarabilmekti ama fark ettim ki bu da bir tür bağımlılık/istifçilik oluyordu benim için. Bir şekilde bıraktım; eşe dosta kitap istediği zaman satın alır hediye ederdim, artık isteyene istediği kitabı kitaplığımdan veriyorum falan. Eldekileri de bazen zaman buldukça satıyorum. Kitap okumak, edebiyatla uğraşmak falan da eskiden sandığım gibi romantik ve çok hakiki bir şey değilmiş onu fark ettim. Kurgu da eskisi kadar heyecanlandırmıyor zaten beni, eskiden okuduğum eserlerde kendimle özdeşleştirdiğim oranda bir kitaptan etkilenirken artık bir yabancı olarak okuyorum satırları.

4 Beğeni

22 Beğeni

görüntü

Kütüphane oluşturmaya 2021 yılında pandemiyle başladım. Bilimkurgu kitapları okumayı ve koleksiyonunu yapmayı seviyorum. 2021 öncesi kayıt tutmadığım için tutarsız görünüyor. Bunca kitabı okumak pek mümkün olmasa da bir hobi olarak bununla ilgilenmek keyif veriyor.

1. Sütun: Yıllara göre aldığım kitap sayısı,
  2. Sütun: O yıl okuduklarım,
  3. Sütun: O yıl fazladan aldığım kitap sayısı,
  4. ve 5. Sütun: Alınan yıldan ne kadar kitap okunduğu ve okunacağı.
11 Beğeni

2022 sizin için güzel bir yıl olmuş sanırım.

İngiltere’de bazı Rare Books Shop’larda 12.000 dolara satılıyordu geçen sene. Yani H.G.Wells’in toplam 100’ün üzerinde eseri var hepsi ciltli basılmalı :slight_smile:

1 Beğeni

İş dışında vakit bulabildiğim bir dönemdi, ama sonrasında artan iş yoğunluğu, istanbul trafiği derken vakit bulmak zorlaştı. Birgün aynı vakitleri bulmak dileğiyle hobiye devam😊

2 Beğeni

eBay(de)

Dragonsteel

Herkese keyifli okumalar :slight_smile:

32 Beğeni

Forum’da yinelenen linç girişimini kınamak adına Brutus ve dostları hediyeler göndermiş. :gift:

16 Beğeni

Nasıl bir linç girişimin oldu? Fazla kitap alma konusu mu?

David Lynch izleyip de etkisinde kalmış olabilir. Yoksa forumda linç görülmüş olay mı hiç. :sweat_smile:

3 Beğeni

Mantıklıymış, üşenmediğim bir gün ben de benzer bir takip listesi yapmayı düşünüyordum belki biraz daha detaylı olacak şekilde… Şu an beni motive ettiniz ama akşam eve gidince vazgeçeceğime eminim :smile:

Paylaştığım kısım özetin de özeti😅 benim kadar detaylı listesi olan var mıdır emin değilim, birazcık deli işi bu iş, uğraştıkça önünü alamıyor insan mümkünse bulaşmayın😅

1 Beğeni

Amazon kadınlarıyla geçirdiğim 61 saatin sonunda topladığım ganimetler.

@Blackheart ben de lanetlendim. Capet Hanedanı için halihazırda biyografi yokken, devamı gelmeye seriye talim.

Reacher kitapları da aynı şekilde. Denizde damla, bulabildiğimizi ince eleyip sık dokuyup topluyoruz. İlk sezonun Mezbaha’sını da alırsam üç olacak.

6 Beğeni

Koridor, Lee Child kitaplarını çok ağır basıyor. Keşke telifi Alfa’da olsaydı.

Henüz okuyamadım ama Demir Kral güzel bir seriye benziyor. George Martin’den övgü alınca seriye bulaşayım dedim. Umarım devamı basılır.

1 Beğeni