Amazon siparişim.
Son bir haftada aldığım kitaplar. Uzun süredir kitap almamanın acısını çıkarttım sanırım. 1984 ve Hayvan Çiftliği’ni sırf BKK eksik kalmasın diye aldım. Tamamı Amazon’dan. İyi bir İthaki indirimi bekleyeceğim bir sonraki büyük sipariş için…
BKM ve Amazon karışık siparişlerim geldi. İlginçtir ki BKM’den bir tane bile hasarlı ürün gelmedi. Çok şaşkınım
Böylece Vakıf, İmparatorluk ve Robot serilerini büyük oranda topladım.
Geriye Positronic Man, Forward the Foundation, Foundation ve Foundation and Earth kaldı. Foundation’u İthaki’den alabilirim.
Deepsix ve Chindi. Academy serisinin 2. Ve 3. Kitapları. Türkiyede bulmayı hiç beklemiyordum. Chindi’yi Dubai’den almış kim aldıysa
Nasıl bir arama mekanizması kullanıyorsunuz çok merak ediyorum Ben de bakınıyorum sözde ama bana hiç böyleleri denk gelmiyor:/
Amazondan Aldıklarım,
Uzun zamandır merak ettiğim Troçki biyografisini sonunda aldım. 2. kitabın sırt kısmında hafif çizik var ama benim için problem değil. Arapların kısa tarihi merak ettiğim ancak sonra alırım dediğim bir kitaptı. Bu vesileyle onu da aradan çıkartmış oldum. Bu arada eski hesabıma giremediğim için yeni hesap oluşturdum burda yeni değilim.
Satın aldım diyemem (cebimden sadece 6.50₺ çıktı çünkü ) ama kitaplığıma eklenen yeni kitaplar bunlar. Çok uzun zamandır Kitapyurdu kullanmamıştım, sorun yaşamadım Jetteslim ile 2 günde geldi.
Ortaya karışık Amazon alışverişim sonunda geldi!
Sadece Kızların Suskunluğunda ufak bir hasar var (sırt kısmında) onun dışında hızlı ve hasarsız bir alışveriş oldu. Eğer sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Galiba sonunda pes edip bir Kindle alacağım satın al butonuna basmaya çok yakınım. Türkçe fiziksel kitapları almaya elbette devam edeceğim ancak İngilizce fiziksel baskılar inanılmaz pahalı. Amazon’dan birkaç pounda ya da bedavaya çok güzel kitaplar alınabiliyor. Fizikselleri yerine onları okusam zaten 10 kitapta falan fiyatını çıkarıyor.
Geçmişte bir tane almıştım ancak İngilizcem yeterince iyi değildi ve her Türkçe kitabın e-kitap versiyonu olmuyordu, ki gerçi bu durum değişmedi. Birisi fizikseli alıp korsan olarak dijitalleştirmediyse okumanız mümkün değil. Keşke yayınevleri e-kitap çıkarsalar. Korsan tüketmeyi de çok istemiyorum. Bu yüzden iade etmiştim. İngilizce rahat okuyorum artık hatta yanına Fransızca da eklendi. Kindle iyi olacak gibi.
Bizim yayınevlerimiz e-kitabı da basılı kitap fiyatına satar hocam, kindle’ a alıştıktan sonra normal kitaptan farkı yok, biraz denemiştim.
Can Yayinlari’nin, YKY’nin ve Iletisim’in sahane bir e-kitap katalogu var. Google play’den bir kac liraya satin alabilirsiniz. Google play’in arayüzü hantal oldugu icin bazen aramak gerekiyor.
Not: Son 5 yildir büyük ölcüde kindle’dan okuyorum, bir kere bile pisman etmedi. Hele isikli arka plan geceleri hayat kurtariyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
Ne yazmam gerekiyor bıraktığınız linkler bende çalışmıyor hatası verdi. Ben mi yapamadım bilemedim :(.
Teşekkürler bu link üzerinden gidebiliyorum.
River God Altın Kitaplardan çıkmış olan Nehir Tanrısı. Akşama doğru bir kıyaslama yapacağım ama Türkçe baskısının boyutu küçük, font boyutu büyük ve 440 sayfa. İngilizce baskısı büyük boy, font boyutu daha küçük ve 550 sayfa. Kısaca Türkçe baskıda metinin yarısı atılmış gibi duruyor. Çevirmen tabiki Mehmet Harmancı denen şarlatan Malesef ben bu kitabı Türkçe baskısından okuyup sorana da “Evet okudum” diyordum
Akşam detaylı bakıcam.
I Robot’ların birini bir projede kullanmak için aldım. Granada baskısını okuyacağım, Grafton baskısının kapağını falan söküp sayfaları komple dağıtacağım. İnşallah elimde kalmaz
River God 20 TL. I Robot’ların tanesi 15 TL idi.