Bilmediğimden ve meraktan soruyorum. Çevirmene “şarlatan” demenizin nedeni nedir?
Wilbur Smith’i sırf altın kitaplarda diye okumuyorum malesef
Bilmediğimden ve meraktan soruyorum. Çevirmene “şarlatan” demenizin nedeni nedir?
Wilbur Smith’i sırf altın kitaplarda diye okumuyorum malesef
Bir anda 400’ün üzerine çıkacağım. Çünkü ben 4-5 kitabı aynı anda çeviririm. Hani bazı insanlar bir kaç kitap birden okurlar ya işte ben de öyle, birden fazla kitap çeviriyorum. Artık değil bir sonraki cümlede, on sayfa sonra yazarın ne diyeceğini, neyin geleceğini biliyorum.
Bu şekilde yaptığı işlerde, yazarın yazdığı ile hiçbir alakası olmayan, yarısını hiç çevirmediği, paragaflar hatta konuşmaları dahi çevirmeyip atladığı, hızını alamayıp kendisi cümle ekleyip betimleme yaptığı, metinlerde evin penceresinden içeri giren futbol sahası boyunda sineklerin falan olduğu kepazeliklere imza atıp güzelim eserleri berbat etmesine bu forumun kuralları dahilinde ceza almamk için şarlatanlık demek zorunda kalıyorum. Farklı platformlarda daha farklı şeyler söyleyebilirim.
Şükür kavuşturana. Pegasus da Abercrombie’nin diğer serisinin son kitabını yakın zamanda çıkarsa da sevincimiz çoğalsa😊
Vodafone indirimi Amazon’da da geçerli mi? Ve nasıl?
Evet Amazon uygulamasından ilk siparişte 10TL indirim veriyor.
Anladım. Ben Hepsiburada için olan kupon gibi sandım. Teşekkürler cevabınız için ^^
Kırmızıkedi siparişlerim geldi. Ağırlıklı olarak İş Kültür tercih ettim. Nutuk Kırmızıkedi’nin hediyesi. Pinokyo’da temin sıkıntısı yaşadım ama @alper hocam ile yaptığım totem sayesinde aynı gün temin edildi
İyi okumalar. Huckleberry Finn önceden almadıysanız göremedim, bence onu da Tom Sawyer okuduktan sonra okumalısınız.
O kitabı gördüm ama bir sonraki alacağım Modern Klasikler arasında kaldı. Yalnız tavsiye edeceğinizi bilsem onu da eklerdim İlgimi çeken çok kitap var Modern Klasikler serisinde
Teşekkür ederim
Tom Sawyer ve Huckleberry iki haylaz “kanka”. Hikayeleri kesişiyor.
Hikayelerin kesiştiğini bilmiyordum. Diğer alışverişimde onu da alayım. Teşekkürler
Bay Muannit Sahtegi’nin Notları içkininin zemzemleştiği şu günlerde çok özel kitaptır benim için de. Vüsat Bener kelimelerle şairler gibi oynayabilen zeki bir adam. Ankara’ya gittiğimde sırf kitapta geçiyor diye Mülkiyeliler Birliğine gidip yemek yemiştim
Amazon’da %50 indirimde görünce aldım. Aklımda olup da hep ertelediğim kitaplardı.