Amazon ![]()
Barnes & Noble den alışveriş yapan oldu nuz? Gümrükte sıkıntı oluyor mu? Bilgi verebilirseniz sevinirim
2 kargo poşedi ve patpat kullanmışlar, %40 indirim ve 500 TL üzerine ücretsiz kargo kampanyası eksikparca.com’da devam ediyor.
Fuar nasıl değer mi gitmeye?
Girişi 50 lira olmuş. Ortam için gidilir, ben sırf ortamı için gidiyorum. İndirim oranları klasik. Sanırım İthaki’de Kurtuluş Projesi, Nox’da ise Alchemised %50’ydi.
Neeeee artık soygunculuk resmen 50 lira ne be kardeşim yarın gitmeyi düşünüyordum gitmem artık.
Eskinin 5 lirası şimdinin 50 lirası zaten çok dert değil o ama Kitap Fuarlarının ücretli olması üzücü bence de.
Akılçelen’e uğrayan yok mu? Ne olacakmış FI’nın akıbeti? İthaki fuara özel bir şeyler getirmemiş sanırım. Pegasus Vİ 3’ü bu fuarda da salmayacak anlaşılan. Altın da Later için fuara hazırlık yapıyor deniyordu, o da pas geçmiş sanırım. Ankara yetim mi arkadaş?!
Trafiğine değmez ya o zaman. Gerçi giriş paralıysa içerisi sakin olur. Bu fuarı da boş geçeceğiz anlaşılan.
Ben öğlen 12’ye doğru gittim. O saatte bile doluydu ama öğleden sonra sanırım iyice dolmuştur. Ama hafta içleri belki hafta sonuna göre daha tenha olabilir.
Fuardaydı da biz mi uğramadık ![]()
İzmir Fuarı’na teşrif ederlerse sorarım ay sonunda. ![]()
İzmir’e de bir çoğu gelmiyor bu yıl malesef ![]()
Şaşırmadım, en son gittiğimde Eksikparça’ya uğramıştım, sadece çocuk kitaplarını getirmişlerdi. Fuarlar da yavaş yavaş kaybolup gidecek…
Ankara Fuarında hiç yoklar ![]()
Folio Society’ye gümrük vs için ne olur ne olmaz bir mesaj yazmıştım, başka merak eden varsa diye buraya aktarmak istedim. Böyle bir cevap aldım:
“Türkiye’ye yapılan teslimatlarla ilgili bildiğimiz özel bir sorun bulunmamaktadır. Belirttiğiniz gibi güncel düzenlemeler her zaman titizlikle uygulanmadığı için, siparişlerin bazen gümrükte durdurulduğu doğrudur; ancak bu sadece Türkiye’de değil, birkaç ülkede daha yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda, siparişin ilerleyebilmesi ve başarıyla teslim edilebilmesi için gerekli belgeleri genellikle size sağlayabiliyoruz.
Gönderim konusunda ise; standart teslimat için FedEx, ekspres teslimat için DHL kullanılmaktadır.”
Riske girip bir adet kitap alacağım, durum ne olur aynen aktarırım. ![]()
@Pyrewrath Ben Tüyap İstanbul’a gitmeyeli yıllar oluyor. Eski tat kalmadı diye gitmiyorum. İndirimler indirim gibi hissettirmiyor, yayınevleri zaten pek özenli değil… Şuan daha kötü olduğuna şaşırmıyorum, yavaş yavaş o kültürün kaybolması olası. ![]()
İndirimden de geçtim, o neşeli hava yok yayın evlerinde artık, canından bezmiş bir kaç eleman dışında kimseyi göremiyorum. Yetkili birini bulayım, iki dakika laflayıp meram anlatayım falan mümkün değil.
Amazom US den aldığım Complete Sherlock Holmes gümrüğe takıldı. Sanırım benim E-devletten gümrük bilgilerim eksikti email attılar, onu tamamladım ve T.C mi verdim emaille. İleteceğiz dediler ARAMEX den yetkili. Bakalım 5 gündür bekliyorum.
ABD den 3 günde gelen kargo MUHTEŞEM ülkemde bir haftadır bekliyor.
@Pyrewrath Herkes hayatından bezmiş artık. Toplumca Anksiyete ortak. Devlet prozac yardımı yapmalı.
Sonuç: 38 yaşındayım bu ülkeden kaçamam artık. Yapabilen kurtarsın kendini. Başka konularda başka onlarca forumlara/redditlere girin ve onlarla ortak (sıkıntıda) olduğumuz tek noktayı görün. Ekonomi.