Çitkuşu ve Diğer Çocuk dün geldi, bugün de Leziz Kadavralar ve Değersizler. Çitkuşu’na gelir gelmez başladım, çok güzel gidiyor. Diğer Çocuk’u önümüzdeki ay okuyacağım. Kurbağa Prens’le Amerikan Edebiyatı kulübümüzün kitabı bu. Bugün gelenleri de çok merak ediyorum, yakın zamanda okuyabilirim umarım.
Değersizler’i yakın zamanda okudum. Çok güzel ama aynı zamanda inanılmaz iç sıkıcı (kötü anlamda değil) bir kitap. Yazar o korkunç atmosferi çok iyi aktarmış okuyucuya. Keyifli okumalar.
Kitapyurdu’ndan aldığım kitaplar geldi. Ama bu siparişten hiç memnun kalmadım. Uzun zamandır Kitapyurdu’nu kullanıyorum. Bu kadar kötü bir gönderim hatırlamıyorum. %50 indirim var diye mi böyle kitaplar gönderiyorlar? Kitapları paketlerken hiç kontrol etmiyorlar mı, anlamadım.
Artık kitaplar o kadar pahalı ki, bulunması zor bir eser değilse bu şekilde gönderi dokunmaya başladı. Eskisi kadar ciltdin orasına burasına takılmıyorum ama fiyattan dolayı artık takılmaya başladım.
Yabancı sitelerden sipariş vermeyi tercih etmediğim için dördüncü kitabın bloomsbury baskısını satan bir yer bulamadım. Amerika baskısını da sadece amazon.tr’den amazon us satıcılı olarak bulabildim. Verdikleri süreden daha kısa sürede elime ulaştı. İstanbul’a kısa sürede gelse de Bursa’ya bir haftada geldi. Açıkçası yurtdışı kargolarda daha sağlam paketleme beklerdim kutu parçalanmış haldeydi. Köşelerde bir iki küçük ezik dışında sorun yok. Bloomsbury de açılıp kapanan şeffaf poşetler var direkt rafa koyabilirsin ama scholastic baskısında folyo varmış açıkçası diğerini tercih ederdim.
Yerli bilimkurgu arşivime katılan yeni kitaplar. “Gezegenin Geleceği” (2021) ve “Teknoloji ve İnsan” (2022) liseli öğrenciler arasında yapılan öykü yarışmalarında dereceye giren öykülerin Kapadokya Üniversitesi tarafından kitaplaştırılmış hali. İcarus Projesi 2025 basımlı, diğerleri 2026. Kitapyurdu ve BKM alışverişi.
Bu kitap alınabilir. İstanbul işgal yılları çok az çalışılmış, hakkında insanların çok az bilgi sahibi olduğu bir konu. Daha fazla araştırılıp insanlara anlatılması gerekiyor.