Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

Amerigan yayınevi bir baskıda 100 bin kopya basarken hiperenflasyonla yaşayan ülkemin yayınevi 2000 kopya basıyor. 2000 baskının kaç senede biteceği de meçhul ha hala 1. baskı olan kitaplar var.

1 Beğeni

2022’ydi sanırım, Elizabeth Bishop’ın Soğuk Bir Bahar adlı şiir kitabını almıştım Amazon’dan. Gelen kitap 1997 basımdı. 25 senede tükenmemiş. Şimdi baktım hala da stokta var.

3 Beğeni

Bazı yayınevleri artık o kadar uzun süre depoda bekleyen kitaplarını Migrosa maliyetine satıyor depodan düşsünde yeni kitapları depoya koyalım diye.

1 Beğeni

Yazdığım cümleyi bu kitap özelinde söylemedim zaten, genel olarak kalitesizliği bu vesileyle dışa vurdum. Ayrıca çevirinin kötülüğü veya editörlük de bu kalitesizlik içinde. Bunun da ekonomi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Bir de random olarak sonuna eklediğim bir veriyi gerçek algılayıp 5kg kitap basıldığını varsaymanız düşündürdü beni :blush:

Yakında her yönüyle daha berbat baskılar bize sunulacak ve biz de bunu ekonomiye bağlamaya devam edelim​:smiling_face_with_tear:

9 Beğeni

ötükenden aldıklarım

16 Beğeni

Aynı baskı bende de var. Mükemmel bir baskı ve kalite. Amazonda İngilizce, ciltli, büyük boy kitapları sırf yazarını sevdiğim için alıyorum ve bazen Türkçe ciltsiz halinden bile ucuz olmuş oluyor. TR yayınevlerini gayet de suçlarız. Döktüğümüz para az değil maalesef. @noronikkirbac

7 Beğeni
29 Beğeni

Uzun süredir sanki paylaşım yapmıyor gibi hissettim bu konuda. :smiley:

27 Beğeni

Öyle zaten. En son Şubat ayında paylaşmışsın :smiley: Paylaşımsız, cimri gördüm seni :joy:

3 Beğeni
29 Beğeni

Genel yorumunuz nedir acaba? :smiley: Sayfa kalitesi kendini belli ediyor ama hissiyatını merak ettim.

2 Beğeni

Kutu olsa da olur olmasa da olur. Cilt kalitesi ve kağıt kalitesi benden geçer not aldı. İnce bir kağıt arka sayfa gözüküyor özellikle ortadaki resimde belli olmuş. Detaylı incelemeden çantama kaldırdım. Akşam evde detayına ineceğim. :slight_smile:

Genel bi sayfaları geçiştirdim öyle çok resim filanda yok. Genel olarak 9 bölüme ayrılmış her bölümden önce Martin önsözleri var gibi gözüküyor.

4 Beğeni

17 Beğeni

30 Beğeni

Yapay zekaya çevirtilmiş diye duydum doğrumu acaba? Hiç dikkatinizi çeken bir durum oldu mu okurken?

2 Beğeni
1 Beğeni

Henüz başlamadım ne yazık ki. Dediğiniz gibiyse üzücü.

1 Beğeni

Evde tekrar inceledim. Kağıt kalitesinden çok anladığımdan değil ama bir YKY Kazım Taşkent serisi kitapları kadar iyi değil gibi ama güncelde sürekli elimdeki Malazan serisi ciltlilerinden daha iyi hissettiriyor kağıt kalitesi. Baskı ve Cilt kalitesini de beğendim. Bence Alfa nın ciltlilerinden kaliteli duruyor kitaplar. Fiyatı da bu sebeple bana normal geliyor şuanda.

Bence günceldeki kitapların fiyatlarına kendimizi alıştıramadık henüz.

Özellikle 2. cilt (beyaz olan) çok yakışıklı gözüküyor. Birde bariz şekilde normal kitap boyutlarından büyükler. Malazan ciltlileri ile kıyaslarsak 2 veya 2,5cm daha geniş bir kitap. Boy yakındır.

Kitabı da okuyunca geniş bir yorum yapmayı düşünüyorum ama üstünkörü Martin önsözlerine bakındım biraz. Detaylıca öyküleri yazdığı dönemleri, yaşadıklarını motivasyonlarını, yayınevleri ile arasında geçenleri filan anlatmış.

Gerçekten yazma niyetinde olan arkadaşlar için çok güzel bir inceleme sahası olduğunu düşünüyorum. Hikayelerin çok kötü çıkması durumu bile bu kitabı aldığıma pişman etmez beni… :slight_smile:

Kaldı ki yabancı incelemelerinde çok beğenilmiş en az 2-3 öykü barındırdığını biliyorum.

5 Beğeni

Bugün gelenler.

17 Beğeni

Müzayedelerden bugün gelenler ;

14 Beğeni