Senlin Yükseliyor - Josiah Bancroft (MonoKL Kitap) Hakkında

MonoKL Kitap Eylül ayında Josiah Bancroft’un Babil Kitapları Dörtlemesinin ilk kitabını çıkardı. Senlin Yükseliyor kitabın adı. Seri; Fantazi - Bilimkurgu Steampunk türünde. Bu kitabı forumda okuyan var mı merak ettim. Sürprizbozan vermeden düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

Teşekkürler.

3 Beğeni

Eseri okumadım ancak Monokl’ın reklamlamama politikası karşısında bu başlığa bir şeyler yazarak bulunduğu kategoriler ve Goodreads puanı doğrultusunda.forumun ilgisini çekmesini sağlamayı ve devam kitaplarının sekteye uğramamasını istiyorum. Steampunk zaten günümüz edebiyatında nadir bulunan bir tür iken 4 kitaplık bir seri nimetten sayılır, ilk kitabı halihazırda sipariş ettim, daha öncesinde eseri orijinal dilinde okuyan arkadaşlar eserin kapsamı hakkında detaylı bilgi verebilirler.

8 Beğeni

Reklamlamama olayı gerçekten doğru. Hugh Howey’in Wool Üçlemesini ilk basan yayınevidir, ben de ordan almıştım kitabı. Fakat sonra telifi İthaki’ye geçti. Küçük bir yayınevi olmasının da payı var. Bir tek otobiyografi türündeki Kavgam serisinin reklamını yapmışlardı onu hatırlıyorum. Tamamını basma başarısını (Türkiye şartlarında !!! ) gösterdiler. Forumdakı arkadaşlara bu yayınevini radarınıza alın derim.

4 Beğeni

Ben şu anda okuyorum çok güzel gidiyor uzun süredir beklediğim bir kitaptı yurtdışında çok ünlü olan bir kitap serisi, konusu da bir hayli ilginç. Goodreads puanı da 5 üzerinden 4.15. Eğer değişik bir fantastik okumak istiyorsanız bence deneyebilirsiniz. Kanalımda bitirdikten sonra spoilersız yorumunu da yapacağım ilginizi çekerse bakabilirsiniz :slight_smile:

6 Beğeni

Senlin pek yükselememiş, 2. kitap çıkmadan kolları sıvamayan derneği üyesiyim. Yurtdışı kapakları çok güzel, uzun bir seri nasıl tamamlayacaklar merak konusu.

İnşallah bizi tek kitapla ortada bırakmazlar en sevmediğim şey açıkçası

Ben de bu kitabın yarısındayım, hiç beğenemedim açıkçası. Sokaktan geçen biri daha iyi yazardı bu kitabı bence. Olmamış. :d

5 Beğeni

Komik mi bu şimdi :smiley: Cidden kötü mü gidiyor ben henüz 3te 1ini filan okudum? Çeviriden pek emin olamadım iyi değil gibi sanki.

Buradan bir üye(sanırım @Pyrewrath) çeviriyi biraz karşılaştırmıştı ve iyi demişti diye hatırlıyorum.

1 Beğeni

Tanıtım yazısında ufak birkaç hata görünce naçizane daha fazla metni kıyaslamıştım hocam.

Ayrıca bkz.

4 Beğeni

Bu serinin devamıyla ilgili haber var mı?

Sosyal medyada uzun süredir bir paylaşımları yok. Az önce mesaj attım, yanıt verirlerse yazarım buraya. Aklımdan çıkmıştı bu seri, hatırlamış oldum bahaneyle.

1 Beğeni

Şubat, olmadı Mart olmadı çıkmaz ayın son çarşambası. Ekonomik kriz yüzünden çok da garipsemiyorum. Seriyi berbat bir kapakla çıkardılar ve şans eseri haberimiz oldu seriden. Ki Monokl’u sosyal medyada takip etmeme rağmen kitabın farkına epey sonra vardım diye hatırlıyorum. Ne reklam ne bir şey!

6 Beğeni

Buraya yazmadan önce mesaj atmıştım, 2. Kitap baskıda diye cevap gelmiş.

1 Beğeni

Aynısını yazmaya geldiydim, gece 1’de cevap yazmışlar. Monokl yaptığı güzel işleri duyurmayıp satamayan bir yayınevi. Onların yerine ben deneyeyim bari. :slight_smile:

6 Beğeni

İlk kitabın basıldığını forumda okumasam haberim bile olmazdı. Bu konuda bayağı eksikler.

5 Beğeni

3.kitap 2023’te.

6 Beğeni

Güzel haber, keşke çabuk basılsa ama eti budu belli Monokl’un. Reklam konusunda dürtmen de isabet olmuş hocam. :slight_smile:

3 Beğeni

Yarım kalma ihtimali kalmamış oldu benim gözümde araya baya yıllar da girmeyecek gibi. Yeni bir seriye daha kapıldık o zaman.

5 Beğeni

Açıkçası serinin kapaklarını çok beğenmediğim için ve devamının akıbeti soru işaretleriyle dolu olduğu için çekiniyordum ama sanırım ben de okuyacağım. Bir de merak ettiğim bir soru var. Seri dörtleme olarak bitti mi yoksa hâlâ devam ediyor mu?