Aktif ve uzun süreli( Üye olduğum zamandan bu yana girmediğim tek bir gün bile yok sanıyorum) kullanıyorum burayı ve çok da seviyorum. İşin açıkçası huzur bulduğum yerlerden birisi burası. Ancak zamanında sohbetleri hoşuma gittiği için benim üye olmama vesile olmuş olan arkadaşlar bugün burayı terk etmeye başladılar, umarım kısa süreli olur bu gidişleri ve yönetim durumu bir değerlendirir ve gidişlerin önüne geçebilir. Yoksa yaprak dökümü başlayacak güzel rıhtım da.
Başladı zaten. Çoğu arkadaşımız, ablamız ve abimiz de öfleye püfleye giriyor şu an buraya. Hem jenerasyon değişimi hem de sayın @magicalbronze 'un hastalığı, hem eski demirbaşların hevesinin kesilmesi, büyümelerimiz. Ben forumun var olmasını isterim. Ama kendim bile eskisi gibi bir şeyler yazmak için değil, yeni ne kitap var diye giriyorum.
Aynı şekilde bende artık sınır dayım. Ne kadar “engelle” yapsakta forumdaşların etkileşiminden bende rahatsız olmaya başladım.
Forumda saçma sapan bir ortam oluşmaya başladı. Bu engellenmezse abbas yolcu durumuna herkes girecek.
Forumun bu hale gelmesinde katkıda bulunan şahıslara etkileşim verenler de onlar kadar suçlu benim gözümde. Bu tür kişileri herkes görmezlikten gelebilse şu an bunları konuşuyor olmazdık çünkü…
Zamanında ikili tartışmaya girmiştim ve olay saçma sapan bir duruma sürüklendiği halde kimse gıkını çıkarmamıştı, şimdi rahatsız olmamızın da bir anlamı kalmıyor. Çünkü olay soğumadan tepki göstermek gerekirdi.
Forumu bırakmadım ama artık eskisi kadar bakmıyorum. İçimden gelmiyor…
Forumdaşlar, ben çoğunuzdan daha eskiyimdir belki de burada. 2011’den beri (eski forum dahil)… Beni bilmezsiniz hiçbiriniz, yorum da yazmam kolay kolay ama her gün girerim. Çoğunuzu da bilirim.
Hem gündemde neler var; hangi kitaplar çıkmış, hem de hangi filmler ve incelemeler vs. eklenmiş diye.
Bu yeni forum ilk açıldığında bir konu açmıştım. “Bir rahatsızlık…” başlığıyla. Ama o zaman fark ettim ki bazıları ile iletişime geçecek kadar onları değerli ve yeterli bulmuyorum. O yüzden tartışmaya girmemeye çalışıyorum. Sadece dediğim şeyler için girip, okuyup çıkıyorum. O yüzden yukarıda ayrılmak isteyen bazı arkadaşlara tavsiyem odur ki kimseyi takmayın. Evet, benim gibi de olmayın forumun amacına uygun değil. Sohbet, fikir alışverişi olmaz bu sefer de. Ama herkese yetecek kader enerjimizin olduğunu düşünmüyorum.
O nedenle kalmanızı tercih ediyorum ve tekrar hayalet olmaya geçiyorum. ![]()
Burası, internetin kaosunda sükunetin gemisiydi. Forumdaşların birer birer gittiğini ve rıhtımın havasının değiştiğini görmek içimi sızlatıyor.
Rıhtım, Ekşi’leşmemeli…
Forumun atmosferinin değişmesinden yakınanları ve buna karşın hiçbir şey yapmayanları anlamakta zorlanıyorum.
Burada -belirli kurallar çerçevesinde- içerik üretenler bizleriz. Haliyle forum, üyesinin emeğiyle şekil alıyor. Üye içerik üretmezse forum kuraklaşıyor veya içerik üreten başka bir üyenin zevklerine göre şekilleniyor.
“Senin yazdığın şeyler hoşuma gitmiyor, o yüzden çok sevdiğim bu yerden ayrılıyorum.” demek en hafif tabirle korkaklıktır.
Sevilmeyen* üye kurallara aykırı davranıyorsa modlar tarafından engellenir. Bu üye kurallara uyarak kendi sevdiği içeriği paylaşıyorsa kimsenin kırıcı sözler söylemeye hakkı yoktur.
katılalı 2 ay dolmadan herkes giderse ne yapacağım ben yahu. Türkiye’de başka böyle forum da yok bildiğim kadarıyla. Gitmeyin forum iyidir, güzeldir.
Ben de yıllardan beri üye olmadan takip ediyordum. Eski forumun son zamanlarından beri. Üye olalı 1 sene kadar oldu ve ben üye oldum olalı herkes gidiyor. Forumun kalitesini ben mi düşürdüm acaba diyorum bazen. Çok da yazmıyorum aslında ama ![]()
Zamanında bu konuda başlık açılmıştı. FORUM SEVİYESİNİN GİDEREK DÜŞMESİ
Olası şey çok normal.
Ben temel sebebi ekonomi olarak görüyorum artık. İnsanlar için bu şey lükse dönüşüyor. Okumak, oyun oynamak , vakit ayırıp pozitif şeylerle uğraşmak zor.
Yönetiminde yönetmeye vakti ve gücü kalmadı bence.
Kendi adıma hala buradayım.
O başlığa yazmamışım ama yapıcı fikirlerinizi bekliyorum. Aslında o vakit bunu yazmadan ne yazılacağını merak ettiğimden bırakmıştım.
Forum adına aylık kurgu dışı okuma etkinliği açsam mı açmasam mı diye gel git yaşıyordum şimdilik sönük ilerlese de açtım. Sonraki ay ve zamanlarda fikren katkınızı bekliyorum.
İçerik, konu üretme zorunluluğunuz yok tabii ki de yakınmadan çok fikri katkı bekliyorum. Foruma katkı veren bir şeyler öğrenmeme vesile olan herkesin eline sağlık, dönerseniz artık umursuyorsanız burdayım.
@erce seni alıntılamışım yanlışlıkla pardon.
Edit: Yazdıktan sonra benimde gidesim geldi şimdi tuhaf.
Kişi ve kişilerden bağımsız olarak fazla dikkate almamanızı öneriyorum arkadaşlar. Forumu çok seviyor ve çoğunluk için buradaysanız bir ya da birkaç kişi için burayı terk etmek isabetli bir karar gibi görünmüyor. Engelleyin geçin.
Tam bunu yazacaktım. Ben niye gideyim mesela birileri böyle diye. Engeller geçerim ki çoğunu engelledim. Diğer forumdaşlara da öneririm bunu. Baktınız saçma sapan konuşuyor. Gereksiz hareketleri var hiç yoramam kendimi. Artık yönetici de değiliz tarafsız olamama gerek yok diye düşünüyorum. Eskisen dur bakayım fikri neymiş diye bakıyorduk olaya. Şu an tak sepeti koluna haydi kendi yokuna diyor uğurluyorum. ![]()
![]()
Engellesek de o kişinin yol açtığı tartışmalar her an karşımıza çıkıyor maalesef. Ben de eski tadı almıyorum forumdan.
ben buradayım hiç bir yere gitmiyorum ![]()
Bir süredir sık takip edemiyorum forumu. En sevdiğim üyeler gitmeye başlamış. Buna ne sebep oldu?
Yanlış anlaşılmasın da ben o kişi dediğiniz şahsın kitap falan da okuduğunu düşünmüyorum hesap etkileşimlerine bakınca. Hadi sadece kitap okumak ve foruma yazmakla uğraşıyor diyelim. Hiç mi başka işin, okulun, arkadaşın, ailen vs. yokta yani bu kadar vakit buluyorsun? Bize sarıyorsun.
Vallahi şu ölü internet teorisi mi nedir ona inanıyorum ben artık.
Uzun bir mesele ama insanların tadı kalmadı aslında. Özeti bu.
İnsanların neden tadı kalmadı? Çünkü aslında forumda denetim yok. Denetleyici olmayınca kimseye, “Sen bir dur. Burada yüzlerce insan var burayı kullanan. Kampanyalar başlığına giriyoruz elli tane benzer mesaj atmışsın. Amazon’da yüz tane hesap açmayı bir marifet gibi anlatıyorsun. Başka bir başlığa giriyoruz ChatGPT’ye komut yazabilmeyi bir meziyet bellemişsin. Olmadık başlığa olmadık şeyler yazıyorsun. Elli yaşında adamsın, gençlere berbat tavsiyeler veriyorsun. Başkalarını umursamıyorsun ve hatanı yüzüne söyleyene de olmadık laflar ediyorsun. Mahkemeye vermekle tehdit ediyorsun. Özür dilemek gibi bir şey lugatında yok. Yeter yahu!” denmiyor. Denmeyince de tam gaz devam ediyor. Engelliyorsun, başka bir yerden önüne düşüyor.
Eh en nihayetinde kimse gidip başkasının ağzını kapatamaz. Dolmuştasınız, birisi çıkmış bas bas bağırıyor, uyardığınızda da dinlemiyor ve hatta kendisinin efendi, onu uyardığınız için sizin zorba olduğunuzu söyleyip duruyor. Kimse de ona müdahale etmiyor. Şoför hasta, muavin yok. Kendisi hariç herkes dolmuştan inene kadar bağırmaya devam edecek. Ne yapabilirsiniz?
Yazı yazmak için kitap okumaya gerek yok, ben yıllardır hiç kitap okumadan harika yazıyorum demişti kendi ağzıyla. Hemen sonraki cümlesinde de bir kelimeyi anlamı dışında kullanıp gülünç duruma düşmüştü.