Sid’i seslendiren kişi Buz Devri 6 üzerine çalıştıklarını söylemişti bir iki ay önce
evet ama disney resmi bir duyuru yapmadı ne zaman gelecek? disney plus mı? sinemaya mı? o belli değil. 20th century animated diyor disney o yapım şirket, şirket içi animasyon yapmıyor. yani çizimdi vs. de uğraşmayıp yapması için başkası bir şirket ile anlaşıyor. tıpkı marvel in tv animasyon işlerin de yaptığı gibi. o yüzden hangi şirketle çalışacaklar o da belli değil.
7.film battıydı 8.film daha kötü batacaktır.
Finansal kısmını bilmiyorum ama Tom Cruise filmleri saçmalık seviyesinde aksiyon içeriyor. Uçaktan uçağa atlayarak fantastik hareketlerle aklımızla dalga geçiyorlar.
- ve 6. filmler sadece serinin değil, aksiyon sinemasının en iyi halkalarındandı. 7. film bu ikisinin altında kaldı. 8.'nin bütçesinin şişmesi umuyorum ki kalite olarak da seyirciye dönecektir.
Fast & Furious için daha çok yapılan bu eleştirileri yersiz buluyorum. Şöyle ki, bu sinemanın (bu türün) amacı zaten size gerçek hayatta deneyimleyemediğiniz adrenalini yaşatmak. Yoksa hep beraber oturur 3.5 saat Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Bruxelles izleriz. O seri de mesela 4. filmde Vin Diesel’in dönüşüyle depar attı, 7’ye kadar falan gayet güzel götürdüler. O klasik “film sayısı arttıkça kalite düşüyor” söylemi artık geçer akçe değil yani. Planet of the Apes ve X-Men prequelleri de bu ezberi bozmuştu. King Kong, Godzilla vb. filmleri de bu aksiyon sineması için elzem.
Bakın artık elzem diyorum çünkü insanların deşarj olmak için ihtiyaç duyduğu sinema filmleri önümüze Terrifier 3, The Substance gibi eskiden B-film olarak direkt videoya verilen bol kanlı, gore yapımları sunuyor, bunlar gişe şampiyonu olacak denli geniş ölçüde vizyon buluyor, hatta saygın sinema ödüllerine adaylıklar (Demi Moore), dolayısıyla da yeni seyirciler buluyorlar. İçimizdeki vahşet duygusunu sanal tatminlerle azaltma yoludur korku sineması. Bu raddeye gelecek denli dolmuşuz, vahşileşmiş, katliamları kanıksamış hale gelmişiz.
Bunların yanında aksiyon sineması artık bebe eğlencesi kalıyor, Predator, Alien korkutmuyor insanları. Bırakalım da Stallone, Schwarzenegger kaslılarının boş bıraktığı meydanda arabalı süvariler cirit atsın. Yoksa hepten maydanoza döneceğiz.
Görevimiz tehlike için dediklerinize katılıyorum ,günümüz aksiyon filmlerinin göz bebeğidir bana göre, beş ve altıncı filme sinemada gitmiştim şahane filmlerdir.2000 lerin en iyi aksiyon filmleridir bana göre.Tek kamera kullunanıp bu kadar aksiyon ve dövüş sahnesi olan film yoktur.Bond serisinde aksiyon sahneleri çoğu zaman tek çekim değildir sürekli kamera değişir ,John Wick evet dövüş sahneleri güzeldir ama geniş çaplı aksiyon sekansları yok.
Hızlı ve Öfkeli bana göre ilk üç filminin yeri ayrıdır arabalar daha ön planda fakat devamında yarış filminden ziyade suç kısmında ne kadar basit o kadar iyi.
Eleştirilerim sizin için yersiz olabilir ama sinema bu işte. Herkes kendince eleştirebiliyor.
Sinema tabii ki gerçek hayatta göremeyeceğimiz şeyleri gösterir ama bunun belirli bir mantık ve kurgu çerçevesinde kurmak gerek.
Mesela adamın biri filmde uçuyor, mermileri eliyle yakalıyor dersem aptalca olur.
Ama wachowski kardeşler Matrix’te bunu öyle bir şekilde sundu ki, herkes bayıldı. Çünkü orada gerçeklik farklı bir gerçeklik.
Tom Cruise filmleri gerçek dünyada geçiyor ama fiziği eğip büküyor. Geçenlerde yine forumda yazmıştım, Tom Cruise’lu Mumya filmi de böyleydi. Uçaklar, arabalar, insanlar imkansız hareketler yapıyorlar.
Sinemadan ne bekledigimiz onemli aslinda. Soyle diyeyim, X tarihinde dogan bir kisi ilgilendigi alanlarin sadece kendi doneminde cereyan eden olaylarini, kisilerini baz alabilir, gecmisin idollerini, putlarini yikip yerine kendi sampiyonlarini yerlestirebilir; bunu yasam suresini anlamlandirmak icin yapar.
Baska bir kisi de, gec dogmus olmasinin verdigi kacirmislik hissiyle, ilgilendigi alanlarin dogum tarihine inip tum yasamini mercek altina alir, olaylara ve kisilere o uzak pencereden bakar.
Ben o kisi olarak, ilk gunku heyecanlari halen yasiyorum, sinema sihir demek, kacip sigindigimiz renkli dunyalarin en genci, en hizli yaşlanani.
Eminim ki Einstein, Newton kendilerine yoneltilen fiziğe uygunluk sorularina guler gecer, filmden aldiklari keyfe bakarlardi. Interstellar’ı bu eksende degerlemeye tâbî tutmak hatasina kadar giden bu “sinema disi kistaslar”, is onu doguran resim, tiyatro, edebiyat, muzik gibi sanatlara gelince uygulanmiyor. Bunun ayirdina varip biraz genis olmak lazim. Daha yazarim da, uzun yazilar pek tercih edilmiyor okur, yazar ve yayimci camiasinda. Bir eşim cikti benim kafadan.
bunular da son 2 film kötüdür mesela.
Bu kismi atlamisim ya. Geneldi benim soylemim, Eksi’de cok yapilirdi bunun tartismasi. Bu fizik mevzuu sonradan empoze edilen bir sey, kucukken herkes Chuck Jones, Tex Avery animasyonlariyla buyuyor. Sizin eski yorumlarinizi da okudum, ilginiz ve merakiniz hosuma gidiyor. Bu aksam gosterdiginiz “adamlik” da ayrica hosuma gitti, yazdim bir kenara, tekil olarak.
Evet, o 2 serinin ilk filmleri ana serilerin tum filmlerinden iyidir, 2011 milat, nostalji donusleri icin de. Rise ve First Class ozelinde soyledim. Apes’in 3 filmi de iyi, ozgun beslide 1 ve 3’un hemen onunde. Escape her sekilde underrated. Psycho 2 gibi.
Çok teşekkürler. Bil mukabele.
Onca fizik demisken, fizige meydan okuyan en buyuk ustadan gelsin:
Cruise ve Chan onunde ceket iliklerler.
bu film sinemalar da değil direk prime gelmesi lazımdı. bir de bu kız ilginç bir şekilde son yıllar da ya büyük isimler ile dramalar da oynuyor ya da aksiyon filmlerin de yan rolü ya da kötü adam oynuyor bir hbo işin woody harrelson kızın oynamıştı. bu sene de twitsters filimin de yan rolü deydi. sonra da nicolas cage ile Longlegs filimin de oynadı şimdi de bu. yine bu ay max gelecek romantik komedi filmin söylemiyorum bile. seneye de pamela andersan ile Coppola torun filimin de oynayacak ilginç bir kariyer seçim gerçi sırf güzel ve popüler diye seçiyorlar kathryn newton gibi gerçi onda daha yetenekli bir gibi duruyor bir az oyunculuğu emma watson benziyor. bu arada harbi güzel kız.
2 farklı film planlıyorlarmış bir reboot diğer önce ki filmler ile bağlantılı margot robbie olacağı bir film.
bu ay martin freeman ve jenna orteganı oynadığı Miller’s Girl film tod da ve digitürk gelecek. yani bir jenna ortega film daha dublajlanmış olacak. keşke finestkind de dublajlayıp yayınlayan olsa bu dediğim tüm max ve paramount plus film ve diziler için geçerli.
Aman dublajlı olmasın eskisi gibi dizi, film dublaj çevirisi yapan yok üniversite öğrencilerine çeviri yaptırıyorlar ve orijinali uyumsuz oluyor dublaj.