Lost metalden mi bahsediyorsunuz son paragrafta ?
Evet son kitapdan bahsediyorum o paragrafta.
Evet büyü sisteminde metal yakma olan seri Sissoylu serisidir, @yafeshan ın dediği gibi biraz yanlış yerden seriye girmiş olmuşsunuz ama sıkıntı olmaz. Tüm seriyi okuduktan sonra Sınırsız Arcanumdaki bu hikayelere tekrar göz attığınızda daha anlaşılır olup daha çok zevk verecektir.
Şu sırada okuyabilirsiniz;
Son İmparatorluk
Kuşatma
Çağların Kahramanı
Kanun Alaşımı
Benliğin Gölgeleri
Matem Bantları
Yedinci kitap olan Kayıp Metal de yakında basılacak.
Yakın zaman da editör değiştirmişti ondan mı acaba.
Söylenmiş ama yeniden tekrar edelim çok ama çok ama yanlış giriş yapmışsınız. Hatta bayağı spoilerlı şeyler okumuşsunuz, eğer ki Gizli Tarihi de okuduysanız. Sınırsız Arcanumda bir kaç tane solo hikaye var, onları okumakta bir sakınca yok ama bazıları yazılmış seriler ile bağlantılı ve çok spoilera giren durumlar vardı.
Sissoylu ilk üçlemeyi okuyun. Ondan sonra genel olarak Kozmer mi okumak istersiniz yoksa Sissoylu ilk üçleme iyi yerde bitti, bana yetti mi dersiniz size kalmış. Türkçe adları ile:
Sissoylu 1 Son İmparatorluk
Sissoylu 2 Kuşatma
Sissoylu 3 Çağların Kahramanı
Aslında bu yanlış girişin çok fazla zararı olmayacak çünkü birinci hikaye hariç kitabın diğer kısmına ait çok fazla bir şey hatırlamıyorum. Aklımda kalanlar ilk hikaye ve Sissoylu hikayesi. Aslında Sınırsız Arcanum Yüzüklerin Efendisi serisinden sonra şimdiye kadar okuduğum ikinci fantastik eser.
Fantazi edebiyatına biraz mesafeliydim açıkçası. Fakat yaptığı sihirlerle duvarları kandırıp resimler yaratan şifacının öyküsü çok hoşuma gitti.
Üzerine bir de Sissoylu’yu beğenince Brandon Sanderson okumaya karar verdim. İlk iki kitabı Amazon’dan sipariş verdim. Umarım Sissoylu’nda dizisini yapmaya kalkmazlar.
Bu olay bana edebiyat söz konusu olunca peşin hükümlü olmamak gerektiğini öğretti.
Hayırlısı olsun o zaman Sissoylu Sanderson okumaya başlamak için en ideal seri diye düşünüyorum ben. Zaten biraz tadını alıp beğenmiş olmuşsunuz, o nedenle hiç sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum okurken. Keyifli bir macera olacaktır
.
Sanderson’ bazı eserlerinin tv ve sinema için haklarını/opsiyonlarını verdiği oldu ancak Sissoylu serisini epey korudu ve direk bir stüdyo ile anlaşmadı. Bazı röportajlarında da Sissoylu ekrana gelirse işin mutfağında olmak istediğini ve karar verici bir statüde yer almayı düşündüğünü birkaç kere belirtti.
Yakın tarihte yine bir canlı yayınında özel bir uyarlama üzerinde çalışmaya başladığını, çok vakit aldığı için Fırtına Işığı serisi yazımında takvimde öteleme yaptığını belirtmişti diye hatırlıyorum. Bana Sissoylu uyarlaması olabilir gibi geliyor ama net bilgi yok henüz İşin özeti olur da Sİssoylu uyarlamasını ekranlarda görürsek Sanderson da işin içinde onay ve veto haklarına sahip bir executive producer olacak ve yazarın isteklerine uygun, aslına sadık bir uyarlama olacak diye düşünüyorum.
Bu da Sınırsız Arcanum 'da olan bir hikaye miydi ?Ben hatırlayamadım.
Ben aklımda kaldığı kadarıyla tarif ettim. Sınırsız Arcanum’daki ilk öykü.
İmparatorun Ruhu. Sel’de geciyor
Ondan mı değil mi bilmiyorum ama kitap genel Sanderson tarzına uymuyor. Son sayfalarda artik yaklaşıyor, heyecan tavan yapacak diye beklerken kitap bitti. Kitap boyunca umut verip oldukça merak ettirdiği bir tarafı ise hiç anlatmadı. Bu çağın son kitabı olmasına ragmen ucu açık cok konu bıraktığını söyleyebilirim. Nostalji tarafını biraz da fazla ön plana sürdü sanırım.
Kötü bir kitap değil ama bence Sanderson külliyatına göre ortalama altı.
Bütün bunlara rağmen açıkladığı bilgiler ile ilgili uzun uzun konuşulabilir. Bu kitaptan sonra Kozmer biraz daha değişti belki.
Aslında sissoylu ilk 3leme oyun ve dizi için biçilmiş kaftan. Özellikle oyun için çok ideal.
Yazar ilk üçlemeyi film yaptırmak istiyor. Hatta bir ara senaryo yaziyordu, bazı karakterleri değiştirmişti. Sonuçta ne olursa olsun yazarın çok yakın kontrolü altında olacağı kesin gibi.
Bence tam anime senaryosu sissoylu. Live action film olursa ucuz durabilir, zor yani.
Çoğu fantastik eserin live action yerine anime yapılması gerektiğini düşünüyorum en azından high fantastic olanların.
Kayıp Metal ile ikinci üçleme bitti mi yoksa üçleme olmayıp devamı gelecek mi? Henüz okumadım ve yavaş yavaş spoilerli fanartlara denk gelmeye başladım. Elimden geldiğince kaçınıyorum ama korkuyorum…
Bitti. Yeni bir çağa geçiş olacak.
Bu yüzden kaç kere spoiler yediğimi ben unutum. Çok tehlikeli bir şey illustrasyon çalışmalarına bakmak.
Allahtan şimdilik spoiler diye uyarıyorlar ama ben okuyana kadar artık spoiler işi kalmadan patır patır atarlar diye korkuyorum.
87 TL diyor yuh.
Büyü buraya kadarmış. Spoiler yedim büyük gibi durmasa da.
@Elmakurdu23 Yok Kayıp Metal 87 TL.