Sissoylu

Hangi kitap 87 tl anlamadım. Fırtınaışğı arşivi ise ucuz sayılır.

1 Beğeni

Kayıp Metal ile ilgili birkaç soru. Biraz hızlı okudum ve anlamadım. :man_facepalming: Yardımcı olursanız sevinirim.

Sazed neden hareket edemiyor?
Arkasındaki gölge ne oluyor?
MeLaan nereye gitti?
Roshar ile Scadrial’in zaman çizgileri nasıl acaba? Aynı anda mı ilerliyorlar? Çünkü Roshar’da Hayaletkan organizasyonu çok ileri gibiydi ama burada sanki daha yeni başlamışlar çeteye.
3. çağ kaç sene sonrasını anlatacak?
Türkçe kozmere sözlüğü gibi bir şey var mı? :joy:

Sazed birbirine zıt iki pareyi elinde bulunduruyor. Şimdiye kadar iyi idare etti ama bazı olaylar ve durumlar Sazed ı ekstra zorluyor. Mesela muhtariyet Scadrial ı yok etmek istiyor. Sazed ın bir parçası olan Harap bunu onaylıyor ama diğer parçası Muhafaza bunun tam tersini istiyor. Bu nedenle zavallı Sazed abim donup kalıyor.

Melaan nereye gitti bir fikrim yok benimde ama diğer gezegenlere ait kitapları okurken daha fazla dikkat etmemiz gerekecek. Sazed ın kandra ajanları her yerden çıkabilir artık.

Fırtınaışığı arşivinin ilk kısmı yani ilk 5 kitap sissoylu ikinci çağın hemen öncesinde geçiyor diye biliyorum. Yani FA 5. Kitaptan birkaç sene sonra wax ve wayne dönemi başlıyor Scadrialda.

3. Çağ dünyamızın 1980 li yılları gibi olacak diye hatırlıyorum. Zaten wax ve wayne serisinde teknoloji neredeyse o noktaya vardı gibi. O yüzden çok fazla zaman aralığı olacağını sanmıyorum.

Bu arada kitabı henüz bitiremedim. Belki bazı bilgilerim güncel olmayabilir. Dayanamadım cosmere konuşmak istiyor canım.

2 Beğeni

Thaidakar, Kelsier değil mi o zaman? Ben o sanmıştım. Teşekkürler bu arada bilgiler için. Sanırım wikisini okumam lazım serinin. :sweat_smile:

O olması lazım ? Kim olabilir ki ?

1 Beğeni

Fırtınaışığı arşivindeki organizasyon baya gelişmiş ve cosmere yayılmış gelmişti. Mraize, tüm cosmere’in en güçlü organizasyonu demişti. Planlı geleceğe yönelik bir şekilde hareket ediyorlardı. Sissoylu 2. çağ daha ileride geçiyor ama buradaki çete henüz cosmere e yayılmamış ve amatör izlenimi edinmiştim. Ki anlaşılan tamamen yanlış edinmişim. :sweat_smile:

Bir de Savaş Ritminde Hoid’in verdiği mesaj vardı Thaidakar’a, beni oraya getirip yine sopa atmak zorunda bırakma gibi. Kayıp Metal’de ikisi de aynı gezegende hatta en sonda aynı şehirdeler. Ve adamın astlarından birine mesela selam veriyor. FA 5. kitapta bir şeyler olacak sanırım.

Fazla düşünüyorum gibi. Çok fazla kitap da olunca bağlantıları kurmam hatırlamam biraz zor oluyor. Yeniden okumam ya da araştırmam lazım wikiden sanırım.

1 Beğeni

Kitabın çıkışından kısa bir süre sonra yazar tarafından onaylanmıştı. Thaidakar ve o karakter aynı kişi.

1 Beğeni

Şimdiye kadar gördüğüm en iyi sissoylu çizimi :melting_face:

5 Beğeni