Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

Antik Yakındoğu kitabının sırtı koyu yeşil duruyor. Bunun anlamı, acaba ilk sayfadaki kronolojik çizelge sizin kitapta da mı ters basılmış?

Birkaç örnek sayfa ekliyorum. Fotoğraflı kuşe kağıtlar kitabın tam ortasında bulunuyor. Aralara serpiştirmemiş.

@SydneyCarton Kapağın hemen arkasına basılan renkli kronolojik çizelgeyi diyorsanız düz, normal şekilde basılmış.

1 Beğeni

Teşekkürler, güzel duruyor. Yazarın Orta Çağ Serisi ve Antik Yunan kitaplarını incelemiştim ama bu kitaba hiç rastlamamıştım.

Böyle ters değil yani?

Şu ana kadar incelediklerimde 2. baskı iki farklı şekilde yapılmış görünüyor. Birinin sırtı koyu yeşil, diğerininki bir ton daha açık yeşil. Koyu yeşillerin ilk sayfası ters iken, açık yeşillerinki düz. Bilmiyorum başka farkları da var mı? Çünkü sitesinde 2. baskının 18 Haziran’da yapıldığı yazıyorken, kitapta ise nisanda yapıldığı yazıyor. Ve 1 hafta önce basılan kitap, şu anda büyük satış siteleri tarafından yayından kaldırılmış durumda.

Hiç kitapbulut sitesinden alışveriş yapanınız oldu mu? Can yayınlarından birkaç kitap alacağım en ucuz orada gösteriyor. Adını bile ilk defa duydum, nedir ne değildir bilen var mı?

Evet bunun aynısı bendeki de. Ben ters diyince çizelgeyi baş aşağı basmışlar gibi algıladım, o yüzden düz basmışlar dedim. Bu çizelgedeki terslik nedir? Neyin ters olduğunu anlayamadım.

Kitapyurdu’nun yan sitesi. Sıkıntı olacağını sanmam.

1 Beğeni

Pardon, doğruyu atmışım.

1 Beğeni

Hakikaten öyle basmışlar. :grin:

1 Beğeni

Doğru anlamışım :slight_smile: Bendekinde böyle değil. Düz normal olması gerektiği gibi basılmış. 2.Baskı yazıyor kapağında…

1 Beğeni

Cradle şarkısı mı :slight_smile:

Kitapyurdu ile aynı firma, ben yaptım alışveriş aynı paketleme zaten sorun yaşamazsınız. Bir ara paylaşmıştım baya, en ucuz Kitapbulut’ta diye kampanyaları vardı.

1 Beğeni

İlknokta’dan Kış Gecesi Ejderhaları, İlkbahar Şafağı Ejderhaları, İkizlerin Zamanı ve İkizlerin Savaşı kitaplarını sipariş vermiştim. Kitaplar geçen hafta geldi ama neredeyse ikinci el gibi hasarlı ve güneş ışığına maruz kaldığından sararmış durumdaydılar. Değişim için geri gönderdim ama hemen hemen aynı durumdaydı kitaplar. İlknokta’yı aradım, gayet rahat ve saygısız bir eleman çıktı telefona ve “kitapları gönderin paranızı iade edelim” gibi kaba bir cevap verdi, şaşırdım.

Bazı arkadaşlar İdefix ve Dr’dan memnun değil ama ben şu ana kadar bu iki siteden yana hiçbir sorun yaşamadım. Ufak tefek hasarlı kitapları dahi değişime gönderdiğimde, sıfır hasarlı kitap gönderdiler bana. Ve çalışanlar da son derece saygılıdır her zaman. En azından bana öyle denk geldi.

Sonuç olarak İlknokta’dan bir daha alışveriş yapacağımı sanmıyorum.

4 Beğeni

Bu başlığa yazarsanız daha uygun olur. Hem siteler için başlığa bakanlar da görmüş olur :slight_smile:

1 Beğeni

Bendekinde de 2. baskı yazıyor ama tuhaf bir şey. Umarım başka farklılık yoktur.

One Punch Man 8 ve Ursula L. Guin - Sürgün Gezegeni aldım.

Baskı hatası olduğu için alfa’ya gönderirseniz sıkıntı çıkarmadan değiştireceklerini düşünüyorum. Ben birçok baskı hatalı kitabı yayınevleri ile iletişime geçerek değiştirdim. Hiçbiri bir problem çıkarmadılar.

2 Beğeni

Ahaha aklıma sonradan geldi ama daha çok bilinen bir söz öbeği olarak kullandım.

1 Beğeni

Bence de Alfa’ya yazın baskı hatası olduğu için değişim yaparlar.

1 Beğeni

Ben bir sipariş verdim, kitaplar zamanında ve hasarsız güzel paketlenmiş bir şekilde geldi.