Haha delirdiniz mi ya 
Kendimi özel hissettim ama. İlk defa şiir yazılıyor da

Haha delirdiniz mi ya 
Kendimi özel hissettim ama. İlk defa şiir yazılıyor da

Selamlar günaydın herkese.
@alper şu Alfa’dan çıkan yazarlarla ilgili kitabı aldın mı, ya da inceleme fırsatı bulabildinmi?
Almadım, fiyatı biiraz yüksek olduğu için kitabı satın almadan önce bir kitapevine gidip kitabı inceler, ona göre karar veririm diye düşündüm.
Hangi kitap? 202020202020
@alper bu akşam kitapsan’a uğrama imkanım var. Oradan bir kaç foto alabilirsem atayım ben foruma.
Sonunda geldi kitaplarım. Sağlam, temiz ve ayraçları tastamam. Hediye kitap ise bu ayın seçeneklerinden en ilgimi çekeni oldu. Bir çırpıfa okunabilecek cinsten. Bakalım farklı bir tarz bana nasıl gelecek.

Düz çekiyor da yüklemesini yamuk yapıyor.
Bizde hata yok sitede sıkıntı.
Fotoğrafı büyütüyoruz, kafamızı yaklaşık 45 derece açı ile saga doğru yatırdığımız da sorun olmadan görebiliriz. 
Aaa o zaman @Agape seni lanetlemiş siteyi düzgün kullanamıyorsun 
Hep o anket yüzünden. 
Resmi düzenle diyerek yeniden kaydedersen sorun olmaz.
Bazı geniş açılı fotoğraflarda böyle oluyor. Biraz sağdan soldan halıyı kes. Onu da ben diyeyim yani. 
@SJack Anket konusunu Hakan’ın dediğine göre daha önce de söylemişim. Söylemiştin, söylememiştin derken “Ben bilmem, ne demek seçenekler çoğalmıyor?” diye isyan ettim. Yoldaşlarım devletten hizmet bekler, dedim. İki büyü üfürdüm derken şansımıza yeni güncellemede böyle bir eklenti gelmiş. 
Yapacak bir şey yok. Atı alan Kayıp Rıhtım’ı geçti artık. 
Amazon indiriminden aldığım kitaplar geldi. Çarşamba gece sipariş verdim. Perşembe sabah 8’de kargoya verdiler, bu sabahda geldi. Kondisyonları gayet iyi yalnız Amazon kitapları baloncuklu ambalaja sarmıyor. Direkt kutunun içine koyup boş kalan yerlere kese kağıdı buruşturup tıkıştırıyor. Jeff Bezos’u göreve davet ediyorum.
900 Sayfalık Ciltli Dünya Tarihi kitabının 34 TL’ye almak paha biçilemez.
Nerye yazsam bilemedim ama en uygun yer burası gibi geldi. İdefix’ten Roberto Bolano kitaplarına bakıyordum, Tılsım isimli kitabın hem Pegasus hem de Can baskısı var. Pegasus 2013 baskısı(176 Sayfa) , Can da 2017 baskısı(144 Sayfa). Muhtemelen Bolano’nun telifini Metis’ten sonra Pegasus aldı; 2666’yı ve Tılsım’ı bastıktan sonra kitapları basmaktan vazgeçtiler veya telifi Can’a kaybettiler. İki kitabın da çevirmeni aynı, ben de aynı çevirinin kullanıldığını varsayıyorum. İki kitabın görsellerini de ekledim. Benim anlamadığım Can baskısının fiyatı 18 lirayken Pegasus baskısının 27 küsür lira olması. Yüzde 50 fark var demek bu. Pegasus çevirmene mi çok para veriyor, Can ucuza çıkaralım sürümden kazanırız diye mi düşündü, bir türlü anlamadım. Bu fiyat farkı nereden geliyor? Pegasus bir daha basamayacağı kitapta indirim de yapmıyor, stok eritme derdi de yok herhalde. Dürüst olmak gerekirse 200 sayfadan kısa bir kitaba 27 tl istemek abartılı olmuş.
Yayıncılık anlayışından. Can Öz’ün bu konuda bir çok konuşması var. Olabildiğince kitapların ulaşılabilir fiyatlarda olmasına dikkat ediyoruz diye.
Pegasus’un fiyat politikası malesef böyle. Okuyucunun “Napalım, el mahkum alıyoruz işte” zihniyeti devam ettiği sürecede bu durum değişmeyecek. O yüzden ben yaklaşık 1 senedir (Tüfek Mikrop Çelik’nin fiyatlandırma rezaletinden sonra) Pegasus yayınlarının kitaplarını hep ikinci el alıyorum ya da %50 indirime girip olması gereken fiyata düşmesini bekliyorum. Misal Tılsım Pegasus’un N11 hesabında 13TL. ( Pegasusyayinlari Tılsım Fiyatları ve Özellikleri ) %50 indirim falan değil bu, olması gereken fiyat alsında. Üstü okuyucuya atılan kazık…
Keşke ben de alsaymışım. Bakış açısını beğendim.