Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

Joker ve Pelerinli Süvari’ye Ne Oldu’dan.

1 Beğeni

Pelerinli süvari tek-part bir hikaye mi? Spoiler almamak için hiç bakmadım yorumlarına. Button Story itibariyle Dcyi bıraktım en son Convergence sıralarında okuyordum. Bilgi verir misin? :love_you_gesture:t2:

Bence ilk kez okuyacaksanız, “Bin Hüzünlü Haz” zor gelebilir. Kitap büyük ölçüde HAT’ın tarifiyle deneysel bir metin. Hasan Ali Toptaş da beni ilk kez okuyacaklar bu kitapla başlamasınlar der.

Ben de bu kitabı ilk okuduğumda kitapta olan bazı yerleri dizgi hatası zannetmiş ve çok fazla hata var diye kitabı okumayı bırakmıştım, bir kaç ay sonra HAT’ın başka bir kitabında bununla ilgili bunun bilinçli olarak yapıldığını öğrenince kitabı yeniden bu kez farklı bir gözle okumaya başladım. HAT kitapları uzun cümleleri, sonsuz paragrafları :slight_smile: ile okuması zor ama aynı zamanda keyiflidir.

HAT okumaya bence şu 2 kitapla başlamak çok daha mantıklı olur.

• Gölgesizler
  • Kuşlar Yasına Gider

Karalama Defteri konuk Hasan Ali Toptaş (Kasım 2019)

12 Beğeni

Senin bu tavsiyeni hiç görmeden, fi tarihinde Gölgesizler’i almıştım, öylece duruyor kitaplıkta. Okuma listemde daha birkaç kitap var ama onu da önlere çekeyim ben. :buyucu:

3 Beğeni

Siz veya diğer arkadaşlar Kuşlar Yasına Gider okursanız içinde bahsedilen türküleri paylaşayım, okurken o duyguları yaşamak için güzel oluyor.

Kuşlar Yasına Gider Playlist

4 Beğeni

Film de çok güzeldir, Pek film izlemeyen birisi olarak, eğer filmi izlemediyseniz, izlemenizi öneririm.

“Kar neden yağar kar”

:slight_smile:

2 Beğeni

Amazon indirimleri ile aldığım son kitaplarda geldi…Kargo yine çok iyiydi 1.5 günde geldi ama Korku Ağı’nın kapağının sırt kısmı ile beraber bütün kapak çıkmak üzere,sanırım yapıştırmakla uğraşacağım ki düşük ihtimal yada onu iade edeceğim,Amazon iade süreci nasıl olacak bakalım ilk defa yapacağım :sweat_smile:

7 Beğeni

Benim kitaplar da sonunda geldi. Kargo kutusunun ağzı ve poşeti tamamen açık getirdiler. Kitaplarda herhangi bir hasarın olmaması mucize. :smiley:

10 Beğeni

Son kargoda geldi. Dune kitapları uzun zamandır depoda olduğu için kapaklarda çizikler var onun haricinde hepsi sorunsuz geldi. Androidler harici Alfaları D&R 9,95 den topladım. Güzel kitaplar var.

15 Beğeni

Merhaba. Eğer sakıncası yoksa Güngezgini kitabının içinden birkaç sayfa atabilir misiniz ? Bir de karton kapak galiba değil mi ?

Susanna Clark kitapları ne anlatıyor acaba?

Kitapyurdu,İdefix,Takaslar… Avatar’ın hayranı olarak Avatar kitaplarını bi tane marketteki çocuk kitapları bölümünün altında 3 tl gibi bir fiyata bulunca direkt aldım :smile:

13 Beğeni

Urban fantasy sanırım.

Hiç açık bir açıklama olmadı. :sweat_smile:Fantastik bir kitap demekle urban fantastik demek arasında bir fark yok. Ne anlattığı değil türü olmuş bu biraz. :slight_smile:

Kitapyurdu biraz geciktirdi ama geldi. Birde iknci el olarak aldığım iki kitap vardı. Onlar yarına kaldı galiba.

10 Beğeni

Yazmaya üşendim ve bu kadar da iyi anlatamazdım zaten yazsam da. O yüzden Kitapyurdu’ndaki şu yorumu paylaşayım.

‘Büyücülük’ mefhumunun edebiyatla flörtü yeni bir şey değil. Ancak Susan Clarke’ın on yıldan fazla uğraştığı, büyük hacimli kitabı Jonathan Strange ve Bay Norrell sunuluşunda Neil Gaiman’ın deyişiyle ‘son yetmiş yılın en mükemmel fantastik edebiyat örneği’ yaftasını yiyince durup düşünmek farz oluyor. Gaiman’ın yetmiş yılı nerden başlattığı bilinmese de bu kitabın Yüzüklerin Efendisi, Gormenghast Üçlemesi gibi daha birçok eseri aştığı anlamına geliyor ki bunu söylemek epey iddialı… Tabii Susanna Clarke’ın neredeyse akademisyen titizliğiye yeniden resmettiği 19. yüzyıl başları (kurgusal-gerçekçi) büyücülüğün yüzyıllar boyu etkisini sürdüren bir fenomen olduğu İngiltere tarihi iddialı bir çabanın ürünü.
Dönem 1806 İngiltere’si; aynı Kral (III. George), aynı politikacılar, Napolyon Savaşları, çoğunlukla aynı tarihsel akış romanın dokusuna hakim. Fakat Clarke’ın İngiltere’sinde büyücülük de hakim bir fenomen olarak resmediliyor. Kuzey İngiltere yüzyıllarca büyücü bir kral tarafından yönetilmişken (her nasılsa) dönemin büyücüleri artık büyü yap(a)mayan, büyü tarihi okuyup yazan büyücü 'entelektüel’lere dönmüştür. Ta ki İki büyücünün tekrar döneceği söylencesi yayılıp, Bay Norrell’ın yeteneklerinden etkilenen Britanya hükümeti Napolyon’la savaşmak için onu göreve çağırana kadar. Romanın geri kalanını Norrell’in gönülsüzce işe aldığı öğrencisi Jonathan Strange ve aralarındaki huzursuz ilişkiyi irdelerken, Strange’ın maceraları, Norell’in etrafındaki parazitik züppeler ve Kral’ın hainlikleriyle örülen etkili bir anlatım resmeder. 19. yüzyıl İngiltere tarihini fantastik bir kurguyla yeniden yazan yazar uzun zamanını savaş tarihi, Londra ve Venedik’i araştırmakla geçirmiş. Uzunca dipnotlarında bilinmeyen bir anlatıcının elinden çıkma kısa makaleler, hikâyeler ve yarı efsanevi büyücülerin hayatlarından kesitler, olmayan kitplara ve kahramanlara verdiği referanslarla okuyucuyu adeta genel tarih bilgisinin boşluklarını dolduruyormuş hissi veriyor. Bu aynı zamanda yazarı ‘büyüsel gerçeklikten’, 'gerçekliğe büyü enjeksiyonu’na salınıyormuş izlenimi de verdiğinden etkileyiciliğine rağmen handikap olarak da düşünülebilir. Romanında ‘Austenesk’ denecek bir tını estirse de Austen’nin temel sorunsalları bir yana roman düşük bir duyusal atmosferde ilerliyor. Yine de ‘büyünün tarihinde’ seyretmek isteyenler için etkileyici olabilecek bir çalışma.
tan0006 adlı kullanıcı yorumu.Çok güzel özetlemiş.

3 Beğeni

Teşekkür ederim. :slight_smile::slight_smile::slight_smile:

1 Beğeni

Evet karton kapak.Normalde 40 tl civarı fiyatı Amazon’da 25 tl şuan almanızı öneririm :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Bu ürün tekil bir kitap mı yoksa bir seriye mi ait?
Batman Serisi 19 yazdığı için şüphelendim.

2 Beğeni

Tek hikaye. Hiçbir seriye bağlı değil. Gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.

2 Beğeni