Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

Lisedeyken Ölüm Şarkısı diye bir kitap okuyordum sıra arkadaşım merak etti okuduktan sonra ödünç verdim, sonra başka bir arkadaşım merak etti derken sınıfın çoğu birbirinin elinde görünce okudu. Kitap:

Tek iyi yanı kitap okumayan insanlara kitap okutmuş olmasıydı.

4 Beğeni

Senin yine bu iyi üç beş kişi bu hale getirmiş.Ben tek bir arkadaşıma Suç ve Ceza kitabını vermiştim kitap parçalanmış cildi sayfaları ayrılmış şekilde geldi.Ben olsam götürürken utanırım.

3 Beğeni

Benim PKD kitaplarım ve zamanında Ankira’dan aldığım kitaplar vesair annem sağolsun kütüphaneye bağışlanmış. Hadi o neyse de… Misal PKD toplu öykülerim iki farklı arkadaşımdaydı, yenisini aldım baktım gelmeyecek. Grange kitaplarımın her biri başka birindeydi, sherlocklar öyle… 2 defa ciltli yüzüklerin efendisi aldım gitti gelmedi diye. Etrafımdaki insanları (Kayseri gibi bir yerde bilimkurgu yada fantastik konuşabileceğim insanlar olsun diye) kırmazdım sene başına kadar. Sonra bi baktım kitaplığımdaki kitap sayısı sürekli azalıyor. Asla vermeyeceğim dedim. O gün bugündür çok sevdiğim bir arkadaşımsa alıp hediye ediyorum, yoksa “Kitap vermem ben. Git okulun kütüphanesinsen al. Hem geri götürmen garanti olur” diyorum yüzlerine karşı. Baştaki iyi niyetim bitti. Yıldım bu olaylardan.

7 Beğeni

Ben bunu bir kez daha söyleyeceğim, çünkü bence bu önemli bir sorun. Problemin kendisi kitaplar değil aslında.

9 Beğeni

Incognito’yu kindledan ingilizce olarak okumuştum. Vakti zamanında hazmedemediğim birkaç bilgiyi (özgür irade hususunda özellikle) hem tekrar gözden geçirmek, hem de kütüphanemde bulunmasını istediğim için aldım.
Evrim konusunda çokça şey okudum ama bir de Darwin’in kaleminden o dönemde nasıl bir yaklaşım olduğunu görmek istiyorum. Darwin’in evrim hakkındaki kimi hususlarda yanıldığını okumuştum bir yerlerde.
Birkaç felsefe kitabı aldım, giriş seviyesi için tavsiyelere açığım. Özellikle @alper @Ufuk ^^
Asimovları da inidirim buldukça yavaş yavaş toplayacağım.

13 Beğeni

Darwin’den bu yana Evrim teorisi üzerine çok şey koyuldu.19 . YY biliminin cevabını bilmediği sorular vardı, bugün bunlardan cevabı verilenler var. Evrim ile ilgili ilk okumalar için Darwin’in kitapları iyi bir başlangıç olmayabilir, biraz daha ileri bir okuma olabilir. evrimagaci.org sitesi Türkçe en geniş içeriğe sahip site. Hem evrim ağacı sitesi hem site kurucusu Çağrı Mert Bakırcı’nın kitapları hem de evrim ağacı Youtube kanalı evrim ile ilgili bilgi edinmek için iyi yerler.

Felsefe okumaya başlamak için en iyi yöntem galiba felsefe tarihi okumak.

7 Beğeni

Evrim ile alakalı kendi çapımda epey okuma yaptım, o yüzden Darwin ile girmiyorum evrime, dediğiniz husus bu açıdan sıkıntı yaratmayacak. evrimagaci.org tavsiyeniz için de teşekkür ederim, genelde yabancı kaynaklardan takip ediyordum, göz atacağım.

Ben de öyle düşünüyorum işin aslı, doğrudan felsefi kitaplara giriştiğimde genelde yapılan atıfların ve bahsedilen diğer düşünce yapılarının ayırdını yapamadığımdan ipin ucunu bir noktada kaçırıyor gibiyim. O yüzden genel bir bilgi tabanı oluşturmak mantıklı olacak gibi duruyor. Var mı önerdiğiniz, bildiğiniz bir Felsefe Tarihi kitabı?

2 Beğeni

Bertrand Russell Batı Felsefesi Tarihi (3 Kitap)
Ahmet Cevizci - Felsefe Tarihi
Geçen hafta aldığım henüz okumadığım Alfa yayınları Felsefenin Öyküsü kitaplarını önerebilirim.

Felsefe için Pandora-Felsefe adlı kanalı PANDORA - FELSEFE - YouTube ve . https://pandoraprojesi.com/ sitesini @jakels arkadaş önerdi, Ben kanala abone oldum, siteyi de okumak için kısayollara ekledim. Bunlara da bir bakın isterseniz…

3 Beğeni

Teşekkür ederim, mesajınıza işaret koydum. Bir sonraki siparişimde göz önünde bulunduracağım. Site de oldukça iyi gözüküyor, müsait olduğum ilk fırsatta detaylıca inceleyeceğim.

1 Beğeni

KY,Babil,Amazon ve İdefix siparişlerim.
Ufak tefek hasar(kitapyurdu),sararma(idefix)dışında hepsi çok temiz(amazon-babil) ve hızlı geldiler.
kitap365 ten alışveriş yaptım ama hala temin aşamasında.

15 Beğeni

Cuma günü İlknokta’dan aldığım kitaplar bugün bana ulaştı.
Kargo hızı = 10/10
Paketleme = 10/10
Kitapların Kondisyonu = fırından yeni çıkmış simit kıvamı

Seni savunacağız İthaki!

20 Beğeni

Hediye Türk kahvesini içmeye geliriz. :wink::wink: . Bu arada hayırlı olsun.

1 Beğeni

Keyifli okumalar. Benim de cuma siparişlerim biraz önce elime ulaştı. Benim de memnuniyet 10/10 :slight_smile: daha sonra fotoğraf paylaşırım ama siz İthaki’yi savunacağız yazınca dayanamadım :slight_smile: İthaki ve İlknokta’yı ben de çoğu zaman eleştiriyorum ama kara cumayı aydınlattılar bu sene :slight_smile:

1 Beğeni

Yeni gördüm :slight_smile: Alper’in dediklerine ek olarak daha hızlandırılmış ve okuması kolay kitaplar önereyim.

Felsefe Kitabı DK

Şöyle bir kitap var alternatif yan kaynak olarak elde bulunması güzel olabilir, bende geçen ay keşfedip listeme ekledim, sana da önermiş olayım. Yakın zamanda alacağım.

Felsefe Atlası

Bunlarda Warburton kitapları; Warburton

6 Beğeni

Çok teşekkür ederim, sizin tavsiyelerinizi de değerlendireceğim. Özellikle coğrafya ve felsefe ilişkisini iredeleyen kitap epey ilgimi çekti. Sağ olun :slight_smile:

1 Beğeni

İlknokta’dan siparişler geldi. Çok şükür onlarda da hasar yok
Kahve yollamışlar. :coffee::smile:

Kaldı Babil :smile:

Aras kargo

resim

16 Beğeni

Benimkilerde geldi buraya atıyım sonrasında ne zaman aldığımı burdan takip edebiliyorum :slight_smile:
@frht45 hemen hemen aynı kitapları almıșız :hanci:

17 Beğeni

Conan’dan birkaç sayfa paylaşmanız mümkün mü? (Önsöz hariç, asıl metinden…)

2 Beğeni

IMG_20191202_180557
Sol taraf Amazon’dan, ortadakiler D&R’den, sağ tarafdakiler İdefix’den.
Ayrıca Sus Barbatus ve 4 tane daha Philip K. Dick kitabım daha vardı onları da değişim için yolladım.

22 Beğeni