Kidega alışverişim geldi
@Ishamael bebeğim şimdi söyle nohutlar mıydı, söğütler miydi yoksa geyikler miydi? Yeni yılın ilk öyküsünü geçen yıl da Zaman Çarkı’yla açtığım gibi senin önerinle açacağım. (Bir cümle ancak bu kadar karışık olmasına rağmen “benim dilimde” kendisini böylesine anlatabilirdi.)
Yılın son kitabı buydu. Bir de Kidega’dan Karanlık Kitaplık son çıkan ve Unutulmuş Kitaplar’dan son çıkanı aldım ama onlar şu an sönük kaldı.
Evde “Korku Rafığ, Korku Rafığ” diyerek geziniyorum.
Karanlıkta 33 Yazar’ı nereden satın alabilirim acaba? Tek çözüm nadir kitap mı?
Ekleme: Fotoğraf şahane olmuş.
Zebramo, Nadir Kitap ve İnstagram çözüm yollarından birkaçı. Ben İnstagram’dan bulup bir riske girdim. Kumar oynacağım. Ya gecelecek ya da gelmeyecek, dedim eşime ama geldi. Hem de dün aldım, bugün ulaştı.
Hazır türe aşina birisini bulmuşken bir şey daha sormak istiyorum. Bu set hakkında bilginiz var mı, okudunuz mu acaba? Sürekli indirime giriyor.
https://www.kitapyurdu.com/kitap/horror-story-ozel-kutu-set-3-kitap/479918.html
Söğütlerdi, herkesi aynı etkiler mi bilmiyorum ama beni çok etkiledi bu öyküyü okuyana kadar kitap okurken korkmak deneyimini yaşamamıştım. Ama sen daha çetin bir cevizsin ben cevizden çok fındık bilemedin yer fıstığı olabilirim o yüzden seni korkutmayabilir ama beğeneceğini düşünüyorum.
Kitaptaki çoğu öyküyü okudum. Yüzyılın en iyi bk öykülerinden sonra gördüğüm en iyi antoloji. Piyasada bulunmadığı için orijinal epubunun bulunduğunu söylemek yanlış olmaz. Orijinal derken sanırım yayınevi filan çıkarmış çünkü dipnotlara kadar var.
Açıkçası adını sanını duymadığım kitapevlerinden sevdiğim türde kitap almıyorum pek çünkü canım sıkılıyor. Çeviriler baştan savma, imla sorunlu oluyor. Birkaç tane böyle inceledim ve hiç beğenmedim. Bu kitaplara da baktığımı anımsıyorum ama pek hoşuma gitmediği için almadım.
@Ishamael Eh, en azından unutmamışım. Söğütler yeni yıla giriş öyküm olacak. Sonrasında devam etmeyeceğim çünkü başka bir şey okumam lazım. Hadi yine iyisin. Güzel bir mirasa konacaksın.
ne mirası sen 98 yaşındayken ben 92 olacağım kitap filan mı kalır o zamana kalsa da o saatten sonra napayım. Sen de kast sisteminde köleler fakirler sesini çıkarmasın diye “bi sonraki hayatta da sen kralsın be oğlum sabret az” diyen soylular zenginler gibi beni oylanıyon bence.
Yok ben 57 gibi elimi bu dünyadan çekmeyi düşünüyorum. 98’e kadar filan yaşarsam büyük alamet olurum herkese, bence gerek yok. Zaman Çarkı’nı da bitiremem zaten mezarımın başında bana okuman ön şartıyla sana bırakacağım.
Not: Kindle’m da var.
Not2: Belki birkaç sunaklı şart daha koyabilirim. (Bence kesin koydum ama sunak işi ciddi iş biliyorsun. Bu yüzden onu 54’ümde tahsil edeceğim.)
Yok emin ol 98. Göreceksin. Cadıların ömrü en az o kadar çünkü. Sunak şartı olmasa zaten senden geldiğine inanmam neyse 90’larımızda bir heyecan olur.
Aklıma bir sürü karikatür geldi de neyse şimdi. Senin de aklına gelmiştir birkaç tane. Yok ben 98’le uğraşamam madem çok yaşayacağım 72 iyi bari. Ne ara pazarlığa başladık.
Geldi geldi.
Tamam 85 son teklifim.
Düzenleme: Ya bunları dök içini rahatlaya mı taşısan acaba ayıp olmasın millete.
72 de ısrarcıyım çünkü biliyorsun 72’yi severim. Bence sen de 72 olunca göç gitsin. N’apçan bensiz?
Not: Yok sohbete taşıyacağım.
Hocam hangi yayınevinden aldınız Goethe faust’u? Memnun kaldınız mı?
Hava ve Karanlık Kraliçesi’ni ilk defa görüyorum diğerlerinin yanında ne kadar kalın ve büyük duruyor.Seriye ait değil gibi olmuş.Bu arada keyifli okumalar dilerim.
Cassandra Clare hakkındaki düşünceniz neler acaba? Merak ediyorum kitaplarını ama ‘ergen’ kitabı mı acaba diye çekincem var bilgi verebilirseniz çok müteşekkir olurum
Ergen kitabı olup olmadığı konusu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bence kesinlikle ‘ergen’ kitabı değil. Ben kitaplarını zevkle okudum. Fotoğraftaki “Karanlık Sanatlar” serisini henüz okumadım. Ama “Cehennem Makineleri ve Ölümcül Oyuncaklar” serisini zevkle okuyabilirsiniz. Seriyi okuduktan sonra tavsiyem ‘Shadowhunters’ dizisini de izlemeniz. Cehennem Makineleri ( En sevdiğim serisidir) için bir dönem dizi projesi konusu açıldı ama maalesef yakın dönemde böyle bir ihtimal yok.
Ben bir çok fantastik eser okudum (epik fantastik). Eğer sizde benim gibi ağır serileri okuduysanız. Ve yaşınız büyükse, seri size göre bayağı hafif ve genç yetişkin tarzı gelebilir. Onun haricinde kolay okunan bir seri.
Fantastik bir romandan ziyade aşk üçlemelerine ağırlık veren bir yazar kendisi. Üstelik kitaplarının içerikleri de sürekli birbirini tekrar ediyor…