Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

Bazı yazarların, bazı kitapların farklı baskılarını almak gerekiyor.

Farklı çevirmenlerden okumak için alıyorum. Bazı yazar ve kitapları da döne dolaşa yeniden okuduğum için farklı baskılarını alıyorum.

1 Beğeni

Suç ve Ceza beni çok etkileyen bir eserdir. Bir ara kolleksiyon yapma merakına girmiştim. Neyin kolleksiyonunu yapabilirim diye düşünürken bu isteğimi kitap sevgim ve merakımla birleştirip Suç ve Ceza’nın Türkiye’de ve dünyada çıkmış bütün baskılarını biriktirmeye niyetlenmiştim. Sonra rafta kaldı o düşünce :slight_smile:
Aslında biraz da zaten mevcut durumda yetmeyen yer sıkıntım yüzünden erteledim.

2 Beğeni

Suç ve Ceza daha doğrusu Dostoyevski benim de okumaktan çok keyif aldığım bir yazar. Yaşam öyküsü, politik tutumu, hatta hastalığı, kibri ile bir arada düşünerek dönem içerisinde çıkan kitaplarını okumayı seviyorum.

Kitapları koyacak yer sorunu benim için de büyük problem oluyor.

2 Beğeni

Benim kitapların hepsi aynı boyuttaydı. Böyle çirkin duruyor. Sanki ilk kitap dışlanmış gibi arkada kalmış :roll_eyes:

Bir de kitapları okurken süt içmeyi unutma. :slight_smile:

Zebramo’dan Amber Yıllıkları (3 kitap tek cilt) kitabını aldım ancak bandrol kısmına baktığımda normalde 7 haneli olması gereken sayıların bulunduğu kısım 6 haneli. Acaba kitap korsan olabilir mi, forumda hangi başlık altında soracağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Kitabın kapağındaki yazılar tıpkı orijinal gibi kabartmalı ama emin olamadım. Daha sonra Stephen King’in Kara Ev kitabının bandrolüne baktım ve onun da sayıların bulunduğu kısmının 6 haneli olduğunu gördüm. Bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim. :upside_down_face:

İlknoktadan zaman çarkı 13. cildi sipariş verdim şimdiden temin edildi gözüküyor :roll_eyes: Normal mi bu?

Evet normal. Neye takıldınız?

1 Beğeni

Ön sioariş olmasına aslında sonra düşününce neden olmasın dedim :slight_smile:

Aslında mantığa ters.
Pazartesi günü satışa çıkacaksa nasıl temin edildi?
Temin edildiyse neden kargoya verilmiyor?

Evet çok çirkin duruyor bu şekilde. Yarın sabah değişime göndermeyi düşünüyorum.
O zaman süt stoklamaya başlıyorum hemen :smiley:

1 Beğeni

Muhtemelen ilknokta’nın stoklarına gelmiş, ordan satın alanlar için ayrılmış kitaplar.

Uzun zamandır kitap almıyordum ama Kidega’nın Enpara kampanyasından yararlanmak istedim. Pazartesi akşam verdiğim sipariş bugün ulaştı. Hem kitapların durumundan hem de pakete eklenen iki ayraçtan çok memnunum. Son olarak, “Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde” kitabının kabağına bayıldığımı da belirtmeden geçemeyeceğim :smiley:

8 Beğeni

Şimdi de kargolanmış ilginç :smile:

1 Beğeni

Zaman Çarkı kitapları Trendyol Kırmızı Kedi alışverişimden bir hafta kadar önce geldiler. Kralkatili Güncesi ise n11 alışverişimden onlar da dün elime ulaştı. Hepsi çok güzel paketlenmişti hasar yok. Ama İthaki Kralkatili Güncesi’ni aynı boyutta basamamış. İlk kitap ikincisinden çok az bir farkla daha uzun. Klasik.

18 Beğeni

Güzel fikir gerçekten, öyleyse çok büyük bir kütüphaneniz de olmalı.
*Ciltli kitapları da insan okumaya kıyamıyor.

1 Beğeni

Kral Katili Güncesini bende almayı düşünüyorum, nasıl bir eserdir?

İthaki resmen balon, Everest, Alfa (bilmediklerim de vardır) sanat yapıyor.

Bu arada keşke tüm kitapları ciltli alma seçeneğimiz olsa.

1 Beğeni

Kralkatili Güncesi aslında üç kitap olması gereken ama yazar bir türlü yazamadığı için son kitabı olmayan bir seri. Sessizliğin müziği de yan karakterlerden birini anlatan bir yan kitap. Kvothe adındaki ana karakterin öyküsünün kendi ağzından anlatıldığı bir eser. Neymiş öyküsü derseniz ben de pek bilmiyorum. Arka kapak yazısı bu konuda çok net değil. Bir arkadaşım çok övdüğü için merak edip aldım ben de.

Dün ilk kitabı okumaya başladım. Henüz 100 sayfa falan okudum çok detaylı yorum yapamam ama anlatım şekli güzel insanda merak uyandırıyor, yorucu bir dili yok. Ana karakter pek çok şey yaşamış ama bir sebepten her şeyden elini eteğini çekmiş birisi. Bu kısım spoiler değil merak etmeyin kitap böyle başlıyor zaten. Sonrasında da o yaşadığı şeyleri anlatmaya başlıyor işte. Valla ben sevdim kitabı keyifle okudum şimdiye kadar. Ama alacaksanız üçüncü kitabın hiç gelmeyebileceğini kabullenerek alın derim. Yanlış bilmiyorsam ikinci kitap çıkalı neredeyse 10 sene olacak.

İthaki son zamanlarda fazlasıyla maymun iştahlılık yapıyor. El attıkları çoğu şey yarım. O kadar saçma bir durum var ki. Kızıyorum almayayım diyorum ama okumak istediğim şeyler daha sonra kara borsaya düşeceği için gene alıyorum.

Keşke olsa. Ama bazı kitapların ciltli baskısı olmuyor bazılarının da fiyatı sebebiyle insan karton kapak almaya mecbur kalıyor.

4 Beğeni

Eşim bilmeden “Ölüler, Diriler ve Deliler” sipariş etmiş indirimde… Gelince iade etmeyi düşünüyordu da durdurdum :smile: Delidolu yayınları değişik bir gotik öykü seçkisi hazırlamış, kronolojik sırayla dizmiş(gotik edebiyatın ilerleyişi gibi)… İlk üç öyküyü okudum, enteresan geldi :slight_smile: ayrıca kapağı çok hoşuma gitti…

3 Beğeni

Amazon indiriminden aldıklarım

12 Beğeni

Everest Alfa’nın da kötü kitap baskıları var. PKD konusunda dizgi, imla nedeniyle forum çok şikayetçi.

1 Beğeni