Kitapların korkunç hale gelen fiyatlarından dolayı bazı huylarımı terk etmeye karar verdim. Öncelikle bir seriden çıkan bütün kitaplardan ziyade ilgimi çekenleri alıyorum artık. Mesela İş Bankası’nın “Dünya’ya Yön Veren” serisinden yalnızca 4 kitap aldım, ilgimi çeken ve almayı planladığım 8 kadar kitap var. Halbuki hepsini almaya çalışsam ciddi bir yük olacaktı. Bir diğeri ise kitapların ciltli değil de ciltsiz versiyonlarını almak oldu. Çok özel veya kalın kitaplar dışında karton kapak versiyonlarını alıyorum. “Tüfek, Mikrop ve Çelik” kitabını da bu düşünceylekarton kapak olarak aldım ve yazarın diğer kitaplarını da karton kapak olarak alacağım. Bu şekilde daha rahat hissediyorum ve ekonomik olarak daha az zorlanıyorum. Herkese tavsiye ederim, ciddi bir rahatlama yaratıyor bu düşünceyle kitap almak.
Bu arada Amazon kitapları kirli yollamıştı. Kağıt havlu ile sildim resmen.
‘‘Karga’nın Uçuşu’’. İçinizi ısıtan bir hikayesi var. İkinci dünya savaşı dönemi Fransa’da geçiyor. Kısa ve sade bir hikaye belki herkesin beklentisini karşılamayabilir ama çizimleri muhteşem. Okuduktan sonra bile zaman zaman açıp hayranlıkla çizimlerine bakarım. Baskısı ve kağıt kalitesi de tam arşivlik.
Ankara Kitap Fuarı’na gitmişken elim boş çıkmayayım dedim, sonuç olarak günün kazançları bunlar oldu. Tokarczuk’u Nobel’den dolayı merak ediyordum, bu kitabı da son zamanlarda epey kişinin elinde ve iyi yorumlar alıyor. Hakeza Adam Kirsch’ın kitabı da Goodreads’te güvendiğim okurlar tarafından beğenilmişti. Kitap Kulübü’ne yetişemedim ama Mişima’yı yine de alayım dedim, uzun zamandır okumak istediğim bir yazar kendisi. Afyon’u bir yerlerde duydum diye hatırlıyorum, bir de hem Macar edebiyatı hem de öykü kitabı olunca aldım onu da. Zambra’ları almak daha fuara giderken aklımdaydı zaten, Flores’in öykü derlemesi Ne Rezalet’i de Notos standındaki beyefendi tavsiye etti. Bir de ucuz olunca aldığım birkaç eski Notos sayısı var.
Yarın son günü gerçi ama eğer fuara gidecekler varsa diğer arkadaşların da dediği gibi indirimlerden pek bir şey beklemesinler. Fakat Notos’a uğramanızı tavsiye ederim, 5 kitap ve üzeri alımlarda %50 indirim yapıyorlar. Eski Notos Öykü sayıları da 10 lira.
Ahh keşke tekrar bassalar…Ciltli baskısı 350-400 normal ince kapak ise 70-90 TL gibi fiyatlarda satılıyor En azından ince kapağı basarlar diye ümit ediyorum,zamanında alamamıştım…
İyi ki almayı düşündüğüm kitapları geçen sene almışım. Mevcut kitaplarımı almamış olsam bu sene almaya kalksam alamam veya almak için 1.5 katını ödemek zorunda kalırdım büyük ihtimalle.
Burası Beyoğlu’ndaki Robinson Crusoe’nun sitesi. Bir de Galatasaray Lisesi’nin orada çizgi roman dükkanları var. Ben bu siteden 2 kere çizgi roman aldım ikisinde de iyiydi. Tabii aldığım her kitap en az 5-6 yıllık olduğundan bir eskime vardı doğal olarak. 2-3 ay önce blazing combat ve Kara Şövalye Dönüyor’u aldım, ikisi de matbaadan çıkmış gibi gibiydi. Geçenlerde de piyasada bulunmayan 5 cilt Diabolik - Gerekli Şeyler, Mr. Natural, Cash, Karganın Uçuşu ve Burroughs’u aldım ( bunlar Flaneur). Karganın Uçuşu hariç hepsinde yıpranma vardı ama fiyatları o kadar iyiydi ki hiç şikayet etmedim açıkçası. Mr. Natural neredeyse her yerde 75 lira iken burası liste fiyatı (35 tl) üstüne indirim yapıyor ve 23 lira gibi bir fiyata satıyor. Kargo da Ptt kargo, 90 lira üstüne bedava ve sağlam geliyor. Baloncuğa sarıp üstüne karton bir paketleme yapıyorlar. Bence gayet yeterli.
Galatasaray lisesinin oradaki kapandı. Robinson Crusoe’ ya hep uğrarım yolum düştükçe. Baskısı tükenen, kıyıda köşede kalmış ciltler bulunuyor hep. Üstelik diğer mağazaların yaptığı gibi son kalan ürünün etiketinin üzerine fahiş fiyatlı yeni etiket de koymuyorlar. Çok rahat bir mekan.
Ankara fuardan aldıklarım. Gitmeyeceğim demiştim ama bir hocamın imza günü olunca gitmiş bulunduk boş da çıkamadım. Görmüşken İki Kardeş cilti olarak aldım yanına da hemen Ve öyküler koyduk, Edelwiss Pilotunu ekledik. Her zaman olduğu gibi çizgi romancılar içerisinde en ilgili çizgi düşler oldu. Essex 'e yetişemedik kaçırdık.
Ucuz bir fuar mıydı hayır. Aldık ama işte birşeyler. Hep alıyoruz zaten