Evet Sefiller kırpılmış. Ben Kafka baskılarını incelemiştim. Ahmet Arpad çevirilerini basmışlardı, Ahmet Arpad iyi çevirmendir, bence ilginizi çekenler için çevirmen araştırması yapın, özellikle klasiklerde çevirmen önemli.
Dikkatimi çekenler Ahmet Arpad,Levent Bakaç ve Ender Nail oldu.Baskıların hemen hemen yarısını bu 3’ü çevirmiş,Handan Ünlü Haktanır’da hariç diğerlerinin çeviri yaptığı kitap sayısı az.
Ben de kidega’dan bu kitapları almıştım. Koridor’un bu serisi hem ciltleri hem fiyatları hem de çevirileri iyi. Işık Ergüden, Ahmet Arpad, Uğur Büke gibi bildiğim iyi çevirmenlerin yanı sıra diğer çevirmenlerinde cv’leri iyi. Ayrıca editörleri de akademisyenler çoğunlukla. Elimde başka baskısı olanları karşılaştırdım. Martin Eden dipnotları çok az o yüzden İş Kültür tercih edilebilir. Suç ve Ceza’yı ben beğendim. Hülya Arslan çevirmiş ve İş Kültür’e göre daha fazla dipnotlandırmış çevirisi de zaten iyi. Uğur Büke (Ölü Canlar, Babalar ve Oğullar), Işık Ergüden (Vadideki Zambak, Bir İdam Mahkumunun Son Günü) ve Ahmet Arpad’ın (Kafka ve Zweig baskılarından bazıları) çevirdiği baskıları zaten öneririm.
Eklemeyi unuttum; Koridor Yayınları’na sordum twitter’dan Sefiller dışında kısaltılmış bir çeviriniz var mı diye, yok dediler.
Size ne yazsam yetmez,çok teşekkürler
Alper hocam kitapların altındaki bez çanta mı? Hediye mi ettiler?
Evet, bu kez bez çanta ve 2-3 adet ayraç hediye etmişler.
Değil çanta bana ayraç bile koymamışlar ki 20’ye yakın kitap aldım çok garip
Ben aynı kampanyadan 2 kez sipariş vermiştim, benim de birinci siparişte yoktu bunlar.
benim de ilk sipariş iyi ikinci kötü çıktı.
Kitapmatik sitesini merak edenler için:
Aldığım 12 kitabın 6’sı hasarlı geldi. Mesajla belirtmiştim hasarsız gönderin diye. Buna rağmen ileri derecede hasarlı geldi.
Çok da önemsemiyorum ama buradaki hassasiyeti göz önüne alacak olursam uzak durmanızı tavsiye ederim.
Üzüldüm adınıza. Umarım bizimkiler sağlam gelir.
Mesajla ulaştım. Hemen cevap veriyorlar. Kitapların hasarlı olmasının imkansız olduğunu, depodan özel getirttiklerini, fotoğraf rica ettiklerini, kargodan kaynaklandıysa ona göre çözüm üreteceklerini belirttiler. Fotoğrafları gönderdim, benim için çok da önemli olmadığını ama başka müşteriler tarafından mimlenebileceklerini ve birçok okurun hasarsız teslimat konusunda hassas olduğunu yazdım. Haklısınız, ilgili birimlere ileteceğiz dediler.
Salı günü vermiş olduğum sipariş halen kargoya verilmedi. Benim için çoktan mimlendiler bile.
Kitaplar gelince durumlarını da paylaşırım.
Umarım ikinci kitap icin yapiyorlardir
Kitapmatik siparişim geldi, kitapların bazılarında çok ufak hasar var sebebin paketleme olduğuna eminim. Sadece patpata sarıp üzerine de kargo poşeti geçirmişler. Kargo sürecinde kitaplar hasar almaya oldukça açık yani.
Bende aynı siteden Everest baskısı 3 cilt Sherlock Holmes ları aldım. Bugün verilmiş kargoya İnşallah hasarsız gelir. Kitapmatik yorumları biraz gözümü korkuttu. @Elend seninkiler geldimi hocam bu arada.
Kitapmatik siparişim geldi 8 kitaptan 6’sı hasarlı biri faklı baskı. Hiçbir koruma olmadan yanı açık bir kutuya koydukları için olduğunu düşünüyorum.
!