Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

Katılıyorum, bu fiyata bu kadarına razıyım :star_struck:

1 Beğeni

Normalde pek kitap alan birisi değilim genelde halk kütüphanesinden okurum ama bu süreçte kütüphaneler kapalı olduğu için özellikle kütüphanede bulunmayan kitaplardan araştırıp aldım.

Sarı Odanın Esrarı
Kidega Enpara kampanyasından bedavaya geldi. Gizem türünde kapalı odada işlenen bir cinayeti aydınlatmaya çalışan roman.

Sarıyaz-Kara Yarısı
Mahir Ünsal Eriş’in öykülerden oluşan iki kitabı.

Ahraz
Mitolojik ögeler barındıran bir kıyamet senaryosu. Konusu itibariyle bir alt metni de varmış.

Leziz Kadavralar
Hükümet politikaları sonucunda hayvan neslinin tükenip bu eksikliği mide bulandırıcı bir şekilde kapatma çabası senaryolu bir distopya.

Midwich’in Guguk Kuşları
Bir kasabadaki insanların gizemli bir şekilde 24 saatlik uyku sürecine girdiği bilim-kurgu türünde bir roman. Muhtemelen ilk bu kitabı okurum çünkü yazarın diğer kitapları da aynı şekilde ilgimi çekti. Filme uyarlanan kitapları da mevcut.

Hayalperest Ölünün Şarkıları
Korku türünde okuyacağım ilk kitap. Öykülerden oluşuyor, Can Yayınları yeni çıkarttığı için ilgimi çekti.

Denizi Yitiren Denizci
Mişima’ya başlangıç kitabım olacak. Konusu itibariyle bir çocuğun üzerinden masumiyet kavramını sorgulatacak bir roman.

10 Beğeni

Resimlere Bakmak kitabını alan varsa kitap içinden resim paylaşabilir mi, neden bahsediyor merak ediyorum.
Teşekkürler.

1 Beğeni

Yine battık :disappointed_relieved::sweat_smile:
Not: kitapyurdundan aldım

8 Beğeni

*-
Kidega, kusursuz bir alışverişti. İthaki %50 bekliyorum artık. O indirim gelmezse bu ay daha kitap almayacağım. Söz.

5 Beğeni

Köşelerdeki kıvrılmalar herkeste var anlaşılan. Bende de var çünkü.

Kidega siparişim geldi benim de. Can’ın ciltli baskıları muazzam kalitedeymiş, normalde aklımda yoktu ama seriyi toparlayacağım galiba.

14 Beğeni

Benimkilerde de var hafif vuruk ama e-ticaretin yan etkisi olarak görüyorum ciltli kitaplarda köşelerdeki ezikleri.

Pek çizgi roman okumayan birisi olarak Saga özel baskıları gördükçe bir kıpırdanma başladı bende :see_no_evil:

Goodreads puanlarını da gördükten sonra almaya karar verdim.

Yukarıda paylaşılan edessakitabevi sitesinde 6 cilt 161,85 TL benim gibi bir okur için uygun sanırım. Özel baskılar 750 adet basılmış, daha sonra tekrar basılma ihtimali var mı ya da fiyatı nerelere çıkabilir. Almazsam pişman olur muyum :confused:
Yardımcı olursanız sevinirim :roll_eyes:

Arkadaşlar bilenlere bir şey sormak istiyorum. Şimdi bu "Saga"nın sert kapaklı iki cildi çıktı fakat neden bu kadar pahalı? bir cilt daha çıkacakmış herhalde o kadar para vermeye değer mi? Önceki basımında 6 cildi var yanlış bilmiyorsam. Bu ciltlerden bağımsız olarak soruyorum alıp okumaya değer bir seri mi? Yeni basımları almaya gücüm yetmez ama eski basımları almak isterim güzelse.

Çizgi roman seviyorsanız kesinlikle okumalısınız. Bence HC almaya gerek yok.

1 Beğeni

6 ciltli 1-2-3, 4-5-6 olarak 2 cilt halinde bastılar diye biliyorum.

1 Beğeni

Edessa’nın 6 cilt fiyatı çok uygun, alınabilir. Ciltli baskılar genelde 300-400 çıkıyor en fazla, marmara çizgi ilk cildi 1000, ikinciyi 750 basarak farklı bir şey yaptı. O yüzden ne zaman biter fiyatı ne olur belirsiz ama bittiğinde 180den fazlaya satabileceğiniz kesin. Marmara çizgi fuarlarda özel baskılara da indirim uygulayabiliyor o nedenle fuarlarda mesela 120 liraya denk gelebilme şansınız var ileri bir zamanda. Tekrar basılma ihtimali de bu formatta bence yok çünkü adı üstünde limitli. Limitli olmasa zaten 180e satamayabilirler, alanlar biraz da bu ürünün az bulunurluğuna para vermiş oluyor.

@deli_filozof
Hocam aslında buna çizgi roman sektöründeki basım formatlarını açıklayarak başlamak isterim. Çizgi roman sektöründe ( özellikle yurdışında) çeşit çeşit format var her cebe göre. Genelde kağıt kapak en ucuz oluyor doğal olarak. Aynı çizgi romanın sert kapağı 10 12 dolar daha pahalı olur.
Bunların haricinde DC comics’in Absolute edition’u var bu da demin bahsettiğim sert kapak veya kağıt kapak çizgi romanın biraz ‘kamera arkası’ içeriğiyle desteklenmiş ve yaklaşık 1.5 kat büyük basılmış ciltli ve kutulu hali. Bu 70 80 dolar bandında olur ve çok özel bir baskıdır koleksiyonluk. Belki maliyeti vesaireyi düşününce o parayı etmez ama koleksiyonluk olması da bir faktör.
Bir de Omnibus var. Bu omnibus yine normal baskıdan 1.5 kat falan büyük olur ama farkı şudur: 30-40 fasiküllük bir içeriği olur yani neredeyse 800 sayfaya kadar çıkabilir sayfa sayısı. İçerik rastgele sayılardan seçilmez tabii genelde kendi içinde bir teması oluyor( bir yazarın veya çizerin katkı verdiği sayılar veya bir hikaye arkını anlatmak gibi) Omnibus baskıları çok kaliteli oluyor genelde çünkü zaten 800 sayfa kuşe kağıdı tek ciltte kopmadan dağılmadan tutmak bile belli bir kaliteyi zorunlu kılıyor. Yani 3-4 adet kağıt kapaklı cilde sığacak içerik tek ciltte ve inanılmaz prestijli bir formatta elinize geçmiş olur. Bunlar da içindeki fasikül sayısına göre 100-150 dolar arası bir etiket fiyatına satılır.

Bunlar tekrar tekrar baskı yapar ama baskılar arasında uzun yıllar olur küçük değişiklikler yapılabilir yeni baskılarda. Mesela Marvel duyuruyor 2020de şu omnibusları basacağız şunları tekrar basacağız diye.
Marmara Çizgi’nin bastığı Saga sanki omnibus ve absolute arası bir formatta bence. Tek sorun maliyet sebebiyle normal boyutta basmışlar büyük boy yerine. Tabi ideal bir durumda belki tekrar tekrar baskı yapardı ama zaten bu ürünü alacak 1000 kişi ancak vardır Türkiye’de. Biz seriler bitmiyor ya da az basılıyor vesaire diye yayıncıları eleştiriyoruz fakat unutulan bir şey ingilizce bir yayını okuyabilen 2-3 milyar insan varken bu Türkçe bir yayında 80 milyon. Zaten burada bir adım geriden başlıyor bizim yayıncılar.

Bir de limitli edisyonlar var. Bunlar bir daha basılmayacağı güvencesiyle satılır. Alan da koleksiyonluk olduğunu bilir de alır. Bunlar daha sonra inanılmaz paralara el değiştirir. Normal kitap için de böyle, Instagram’da takip ettiğim kanadalı bir satıcı var, sadece koleksiyon baskısı satıyor. 550 600 dolara imzalı, 100-200 limitli kitaplar peynir ekmek gibi satılıyor diyebilirim.

Çok konuştum ama son olarak şunu da anlatayım, bizim yayıncılar açısında özel edisyonların sıcak para faktörü de var. Sadece çizgi roman dükkanlarında indirimsiz satıldığı için direkt bir gelir kaynağı. Aynı zamanda insanları çizgi roman dükkanlarından alışverişe yönlendirdiği için sektör açısından da avantajları oluyor.

10 Beğeni

Detaylı cevap için çok teşekkür ederim. Alıp daha sonra satma gibi bir düşüncem yok. Çizgi roman geçmişimin de çok fazla olmadığını göz önüne alırsak edessadaki 6 cilt işimi görecek diye düşünüyorum.

Babilden son alışverişim, yine mükemmel kondisyonda kitaplar geldi. Mağazadan seçsem bu kadar olurdu sanırım.

9 Beğeni

Zaman Çarkı’nın 13 kitabın baskısı diğer kitaplarından farklı. Baskısı da kaliteli gibi geldi. Çok güzel olmuş ama neden 13 :thinking:

9 Beğeni

ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Bir baskının bu kadar pahalı olmasına şaşırmadım desem yalan olur. Ama belirttiğiniz sebepler yüzünden böyle uçuk bir fiyat olması muhtemel. Tekrardan çok teşekkür ederim cevap için. Ben herhalde toptan basılan bu hardcover basım yerine cilt cilt basılan seriyi alıcam bütçe sıkıntısı nedeniyle :grin:

1 Beğeni

Baskı tarihine bakabilir misiniz rica etsem? Serideki en güncel baskı olması lazım belki bu baskıdan önce makyajlanmıştır :thinking:

Kidega geldi. :relieved:

17 Beğeni

nasıl ama ciltli canlar

1 Beğeni

Siparişi kendi evime veremediğim için bu sipariş üzerinden bir şey diyemeyeceğim ama zaten dr de incelediğim kadarından mükemmel olduklarını biliyordum. :relieved: Siparişin her zamanki gibi 0 hasar ile gelmesi de tuzu biberi oldu.

1 Beğeni